Метъл чудовищата "Lordi" забиха в София преди Хелоуин

Концертът събра хиляди почитатели в зала "Универсиада"
31 окт 2016 11:52, Красимир Ангелов
15

Снимка: Булфото

Финландската метъл банда Lordi гостува в София на демоничен концерт в навечерието на  Хелоуин. Концертът бе част от европейското турне на бандата Monstour 2016 и се проведе в столичната зала "Универсиада".

Групата нашумя и у нас през 2006 година, когато изненадващо за мнозина спечели конкурса Евровизия с метъл парче – нещо изключително рядко срещано в конкурса. В неделя вечер бандата бе приготвила много изненади и здрава музика за своите хиляди фенове.

Мистър Лорди (с истинско име Томи Петери Путаансуу) се ражда и израства в малкото градче Рованиеми. Образованието му е "медия дизайнер", с профил във видеомонтажа. Иначе е експерт по специални ефекти, грим, маски и костюми, композитор, актьор, художник, и графичен дизайнер.

В края на 80-те години мистър Лорди режисира и няколко филма в хорър жанра и дори представя страната си на международни филмови фестивали.

Сред влиянията му лесно могат да се разпознаят Алис Купър, W.A.S.P., но на първо място винаги са Kiss.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: концертLordi
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
3
 
! Отговори
Mr Lordi преди 7 години
До Анонимен 8Точно тези са си музиканти. Не ги съдете по-сценичното облекло. Лорди правят музика за разлика от всичките тия психично болни дет, блек, *** пискливи метали....
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия кой ги слуша, та това музика ли е. Изобщо се навъдиха много откачени банди, които претендират че са музиканти. Странна работа.
5
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам си моите момчета от Take That!!! . Няма по-добри от тях, от техните прекрасни песни, от тяхното велико шоу! Вече стигнага нивото на Бийтълс и Абба - класика в жанра. Догодина започва турнето им WONDERLAND от UK и продажбите на билети в петък пак удариха тавана в amazon и eventim по скорост на изчерпване, въпреки цените скочиха до 200 паунда. А ние тук се занимаваме с чалгари и чудовища.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЯЯЯ, какво прави моя Warlock necromancer тук?
3
8
 
4
 
! Отговори
Mr Lordi преди 7 години
До ВилиТи не разбираш нищо, Лорди го правят за самото шоу, и не са никакви там сатанисти. Сатанисти са ония психично болните блек, дет, *** метълисти които са се взели много на сериозно... Но на Лорди музиката им е приятна и мелодична.
2
0
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 7 години
До Вили 3 С музиката на Муслим Магумаев.***. Сега е демокрация , ако не си разбрал.
1
3
 
15
 
! Отговори
Mr Lordi преди 7 години
Лорди направиха революция през 2006 година, биха всичките там поп лигльовци и лигли.... Любима банда!!! И само да спомена, че Лорди не са типичния Хеви Метъл, а са повече Хард Рок група.