Кристиан проби! България е на финал на Евровизия

Песента му Beautiful Mess грабна публиката и журито в Киев
12 май 2017 05:40,
139
Кристиан проби! България е на финал на Евровизия
Кадър: YouTube

Българинът Кристиан Костов е сред финалистите на конкурса "Евровизия" в Киев.

17-годишният младеж грабна публиката и журито на песенния конкурс с превъзходно изпълнение на Beautiful Mess.

Името на България не случайно бе съобщено като първото, което продължава към големия финал, който ще се проведе в събота в украинската столица.

От втория полуфинал напред продължават и представителите на Беларус, Хърватия, Унгария, Дания, Израел, Румъния, Норвегия, Холандия и Австрия.

Първият полуфинал се състоя на 9 май. На него за финала се класираха представителите на Молдова, Азербайджан, Гърция, Швеция, Португалия, Полша, Армения, Австралия, Кипър и Белгия.

На финала по право се класират и петимата основни спонсори на "Евровизия" - Великобритания, Франция, Германия, Испания и Италия, както и Украйна като домакин на тазгодишното издание на конкурса.

Часове преди първата изява на Кристиан на сцената, редица украински медии оспориха правото му да участва на Евровизия.

Украински влогър съобщи днес, че младежът е пял в Крим през юни 2014 г., след анексирането на полуострова.

Анатолий Шарий показва кадри от изпълнението на Кристиан в лагера "Артек".

"Служби, спите ли?!", пита във видеото си влогърът.

Припомняме, че на представителката на Русия Юлия Самойлова бе отказан достъп до конкурса в Киев, защото пяла в Крим през 2015 г.

Кристиан наистина е пял през 2014 г. в Крим като участник в детската версия на "Гласът на Русия".

От Българската делегация в "Евровизия" 2017 коментираха, че тогава той е бил малолетен. Не е бил придружен от своите родители и от тях не е било поискано съгласие за участието му в концерта.

В крайна сметка организатори и жури решиха, че няма проблем нашето момче да продължи напред. Нека още веднъж се насладим на прекрасното му изпълнение на Beautiful Mess.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
5
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
До Шах и матКакто казах - Русия не разрешава двойно гражданство !Става дума за някаква политическа провокация в която искат да замесят името на България
50
2
 
5
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Обичам Киркоров, вие знаете защо...
49
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако го избереме ще поевтинее ли парното и тока ? Ще има ли пари за болните Български деца и гладните пенсионери? , защото за тази блябля и бнт се харчат Народни пари ! Българи в чужбина -дарете дмс за някое болно Българче - много са и страдат ужасно ! - не си хвърляйте парите на вятъра !
48
11
 
24
 
! Отговори
Шах и мат преди 6 години
Кристиян Костов е с руско гражданство, жевее в Москва и учи в гимназия 1448. По баща е българин. От школата на Дима Билан. Нашите набързо са му дали и българско гражданство, но между България и Русия няма договор за признаване на двойно гражданство, така че от руска гледна точка той е руснак, а от наша-българин. Излиза, че Русия все пак има представител на Европизия, за ужас на укро-фашистите и българските русофоби. Какъв шах и мат за фашистите! Момчето пее прекрасно,ще спечели с руските гласове
47
8
 
10
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
изобщо тази евровизия много прилича на последните олимпийски игри - пошла и противна политическа шарада насочена срещу Русия и буфкана с юдо-масонска, анти-славянака злоба
46
5
 
3
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
До DreamTheaterРусия не разрешава двойно грйданство,така че най-вероятно става дума за политическа провокация тоя или няма Руско гражданство или е с Грузински паспорт
45
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е тая злоба?! Защо? Не забравяйте, че момчето е едва на 17 години. Замислете се вие какво постигнахте на неговата възраст. Той все пак е представител на България и аз искрено му желая успех.
44
7
 
28
 
! Отговори
DreamTheater преди 6 години
Много е талантливо момчето.В интервю Кристиан казва,че е българин и като такъв е и гражданин на ЕС.
43
32
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Довлякаха ни го от някъде,пък сега ни принуждават и да си го харесваме - А, НЕ ! - чак толкова прУсти не сме. Изплюхте се в лицето на Българските Таланливи деца , а после защо бягат от тая кУчина ?
42
4
 
15
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
като стана дума за храбрите шенгенски мъже:преди месец в Германия някакав "бежанец" влезнал в палатката на 2-*** немски туристи - младеж и девойка, заплашил шенгенския храбрец с нож и пред очите му опрашил приятелката му. След което си тръгнал а храбреца, като посъбрал кураж, повикал полиция по телефона не ми е явно как юдо-масоните мислят да изпратят срещу Русия тази безмозични овце
41
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купете си по 3-4 карти и гласувайте за да победим така ще можем да натрием носа на Поли Генова и ще изстреляме напред Русия с Путин и с бога напред.
40
2
 
3
 
! Отговори
Сорос преди 6 години
И аз!
39
1
 
11
 
! Отговори
Путин преди 6 години
Гласувам за България!
38
8
 
4
 
! Отговори
Киркоров преди 6 години
до 41 Тези, които се явяват от Русия първо им намествам гласните струни! Както и ги правя по-широко скроени личности! Само такива ги пускаме... Последният не си ли спомняте, аз му измислих хореографията... Това въртене колко го тренирахме...
37
10
 
23
 
! Отговори
хм... преди 6 години
Едно момче с талант. Нужно е да го подкрепяме и насърчаваме. Тепърва му предстои по- голямо развитие на сцената. Житейският и професионален път е пред него. Успех !
36
4
 
2
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
До 23О-да !ти го закова пич!Кристиянчо- точно това е визията на храбрия шенгенски воин, който ще разгроми лошата Русия
35
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДО Победа.......ДА, АМА ТОЙ ПЕЕ ТАМ, НА СВЕТОВНА СЦЕНА, А ТИ БЛЕЕШ ТУК И ЩЕ ТИ ТРЪГНАТ КАМЪНИТЕ В ЖЛЪЧКАТА ОТ ЗЛОБА И ЗАВИСТ.
34
3
 
6
 
! Отговори
23 преди 6 години
Това е визията на Каракачановия редник Само един ръждив калашник да му даде министъра и е готов
33
17
 
10
 
! Отговори
байхейс преди 6 години
а колкото до този Кристианчо .... едва ли има 2 мнения по въпроса за сексуалната му ориентация треторазряден конкурс в една гладуваша, разграбена страна, на който конкуср пее никому неизвестно ...третополово и пее чуйда песен на плейбек .... ми голям прас .... или Сорос ви е заръчал да го направите топ новина това ..... това е почти токова важно и значимо като дирника на Кардашан
32
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗАВИСТНИЦИТЕ КАК ЗЛОБЕЯТ. ХА-ХА-ХА