Македонски журналист за песента за Евровизия: Това е нещо, което излезе от контрол

Зоран Василевски - Фаци е на мнение, че песента няма да постигне нищо
12 мар 2021 21:03, Красимир Ангелов
57

В кадър от песента на Северна Македония за Евровизия се виждат три платна в цветовете на българското знаме. Това е забелязано и от журналиста Зоран Василевски - Фаци, който споделя кадъра в социалните мрежи.

"Исках да направя малко шоу. Обаче всичко излезе от контрол", коментира Василевски.

Още по темата
От екипа на Васил Гарванлиев, който изпълнява песента "Here I Stand", не отговориха на поканата ни за интервю.

"Хората обичат да правят скандали ненужно и искат да правят пиеси. Нека. Това са прекрасни художествени произведения в Даут Паша Хамам в Скопие и съм много горд, че ми беше позволено да снимам там. Поинтересувах се за работата, която се коментира. Това е творба, вдъхновена от Исус Христос, а българското знаме е хоризонтално, а не вертикално, което се вижда ясно. Тази творба няма нищо общо с България", коментира изпълнителят пред македонското издание Фокус.

"Сега той каза, че вашето знаме е хоризонтално, а там цветовете са поставени вертикално. Както и да е. В македонците е останало впечатлението за провокация. Аз по принцип не харесвам политиката, в шоубизнеса съм - само той ме интересува. Но това е нещо, което излезе от контрол. Конкретната сцена е заснета в бившата турска баня в Скопие, където сега се помещава националната художествена галерия", споделя още Василевски.

Проверка на Новините ON AIR показа, че преди време същите платната са били в друга последователност. Според Зоран Василевски песента на Северна Македония не е подходяща за формата на "Евровизия".

"Мисля, че песента няма да постигне нищо, защото вече е виждано и много досадно. "Евровизия" изисква ексцентричност и голяма еуфория на сцената. Докато Васил Гарванлиев това не може да го постигне. Васил представяше Македония и миналата година, сега идва в повече. Не знам защо се захваща да пее. Мисля, че Македония има по-добри певци от него. Васил Гарванлиев въобще не е популярен у нас", категоричен е Василевски.  

Видеото е заснето и монтирано от Георги Вацев и Борче Димовски, а режисьор е самият Васил Гарванлиев.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
27
 
! Отговори
????? преди 3 години
ЮДА Е МАКЕДОНЕЦ ,
24
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е знамето на Република Литва, параноидни макета! Така, че ако имат претенции - в посолството на Литва... Убеден съм, че там вече са по земята от смях на такава грешка. Обаче българофобията им е в критически мащаби. Българското знаме е с бяло, а тук се вижда ЯСНО жълто. Това е Литва. Трябва да си супер неграмотен далтонист-журналист така да се излагаш. УУУУ лошите чорлави булгари... Абе, ние ако ви пуснем за ден на екскурзия тия от Факултето и от тая ваша стана и кокали няма да останат.
23
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонците са в паника, че виждат българското знаме.Сега ще има да се обясняват и оплакват един месец.
22
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анониментака е...защото три вертикално разположени ивици плат бяло,зелено,червено може да означава стотоици други неща и той може и да не се е сетил,че това е държавното знаме на българия.докато македонското знаме(не държавното на р.македония)а автентичното с шестнадесетлъчевото слънце на червен фон няма как да бъде сбъркано и ако някой някъде го постави то това би символизирало единствено и само Македония.
21
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСТИЛИЗИРАНО КОПИЕ НА ИСТИНСКОТО МАКЕДОНСКО ЗНАМЕ,КОЕТО Е ШЕСТНАДЕСЕТЛЪЧЕВОТО СЛЪНЦЕ ОТ ВЕРГИНА(КУТЛЕШ)НА ЧЕРВЕН ФОН.ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ФАЛШИФИКАТ
20
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то македонското знаме на какво прилича - слънце ли е, ветрило ли е.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пак мишкуванията се почнаха.
18
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АЗ НЕ ЗНАМ ЗАЩО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ТАКА СКАЧАТ КАТО ОПРИЛИЧАВАМ БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ С ТОВА НА ТАТАРСТАН.КАКВО ЛОШО ИМА?ТАТАРСКИЯТ НАРОД СЪЩО КАТО МАКЕДОНСКИЯ Е МНОГО ИЗСТРАДАЛ В ИСТОРИЧЕСКИ ПЛАН.АМИ ВИЖТЕ НАПРИМЕР ЗНАМЕНАТА НА РУМЪНИЯ И ТОВА НА АФРИКАНСКАТА ДЪРЖАВА ЧАД И ЩЕ ВИДИТЕ,ЧЕ СА ЕДНО КЪМ ЕДНО БЕЗ НИКАКВА РАЗЛИКА...ЗА КАКВО ДА СЕ СЪРДЯТ РУМЪНЦИТЕ?
17
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За първи път България ще се участва на евровизия с две песни - българската и македонската.
16
24
 
4
 
! Отговори
Makedon преди 3 години
Bolgari ako ne glasate za ZNAMETO.. hm ...dobro de za pesmata.. GOSPOD DA VE KAZNI
15
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
принципно е прав,че три вертикално разположени ивици бяло,зелено,червено може да означава много неща и не символизира само и единствено българското знаме...факт.каков толкова се радват българите не мога да разбера.
14
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези хора са развалили чудесния звучен български език! Каква е тази българо-сръбска шльокавица! И имат и "муцуна"да спорят за история и писменост.
13
1
 
32
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Оставете ги ! Сами режат клона,на който седят...
12
2
 
28
 
! Отговори
Пустиняк преди 3 години
Няма нищо по-хубаво от гневни коментари на мангалоидни хунзи от Северен Титостан! Значи нещо ги е жегнало дълбоко в сърцето!
11
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо се раздават паспорти на българомразци , въобще какъв е критерият за даване на българска лична карта. що за инфантилно лицемерие е това!
10
4
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Не го виждам Сидеров да се излага нещо общо взето старите му бръщолевеници ,но не е много в кондиция.
9
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Верно е подпийнал Сидера :))))
8
3
 
12
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Ми не не е пиян!Нито фъфли нито нищо.
7
43
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТАТАРСТАН СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЩАСТЛИВИ ДА ВИДЯТ ЗНАМЕТО СИ В КЛИП НА МАКЕДОНСКИЯ УЧАСТНИК В ЕВРОВИЗИЯ.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е нещо, което излезе от вашия контрол. Това не означава, че е излязло от контрола на вашите босове.