"Моя страна, моя България" в чалга вариант

Нова версия на песента
Обновена: 13 авг 2023 15:16 | 13 авг 2023 09:12, Росен Стойчев
202
"Моя страна, моя България" в чалга вариант
Снимка: YouTube

„Моя страна, моя България” в чалга вариант. Кавър версия на емблематичната песен се появи с този сюжет преди дни в социалните мрежи и предизвика вълна от недоволство, съобщи Нова.

В град Кнежа, където оркестър "Джипси фолк" и солистът Кристофър, по прякор Фараона, пуснаха преди дни кавър на тази емблематична песен, което възмути много хора и предизвика огромно недоволство в публичното пространство. Стигна се и до там кавърът да бъде свален от социалните мрежи.

Автор на текста и изпълнител е 28-годишният Кристофър Галовски от град Кнежа. "Кой, щеше да ме забележи, ако не го бях направил с песен?", попита изпълнителят.

Още по темата

Песента е забелязана преди няколко дни в социалните мрежи и предизвика много реакции. Такъв кавър на „Моя страна, моя България” историята на българската музика не помни. Посланието на Кристофър от Кнежа, който е и автор на новия текст, бил насочен към политическата класа у нас.

"Аз съм ром, циганин. Това е моят начин на изпяване. Не мога да я изпея по друг начин. С молба, по-скоро към нашите управляващи. Това е мирен протест от моя страна. Да се променят нещата в България. За да може всички да сме заедно. Аз говоря от името на 3,5 млн. българи, които са в чужбина. Не само България, а роми, които са в Германия. Те искат да чуят тази песен. Аз съм творец. Независимо, как съм я изпял. По-важно е песента да бъде чута", заяви Кристофър Галовски,певец от Кнежа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още по темата: песенверсия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
9
 
! Отговори
хахаха преди 9 месеца
айде гала да го покани на кафе и тоя да ни разкаже колко му било мъчно че имало българи и роми зад граница :)
32
0
 
10
 
! Отговори
Чичо Лошо преди 9 месеца
И такива като тоя чалгопитек от Кнежа имат право на глас.....
31
2
 
11
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 9 месеца
До 12 часа в кръчмата валс, македонски песни. Туууп 12 през ноща и къъърррррр так так так айдеее ръцете гореее ха ха ха ей борсуци, вие повече гюбеци хвърляте от мангоулите бре на другия ден мама ви зиганска уу са.... Ха ха ха ха
30
1
 
10
 
! Отговори
Предложение.. преди 9 месеца
И крайно време е в крак с модните тенденции и евроатлантическото ни сътрудничество и партньорство Софето да се прекръсти на Ню Бомбай изречено на английски с индопакистански акцент!
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Скачхте по площадите , искахте банани , на ви ся банани
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До УЖАСТози музикант да отива да гостува при Карбовски. Той е за това шоу.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До ЕвропеецВ индия имат музика която звучи като бг чалгата.Гледал съм фантастичен индииски филм и там имаше подобни песни.В Европа в много от страните не знаят че има такова нещо като чалгата.
26
0
 
5
 
! Отговори
УЖАС преди 9 месеца
и на тоя му давате платформа за изява ?! не съм чул химн да държава в метъл изпълнение например . сърби и македонци са по цял свят от край време но не съм чул химна им в чалга вариант , турците в гюбек вариант , гърци в сиртаки вариант . това си е кощунство спрямо химна ни бе а не творчество !!!
25
2
 
5
 
! Отговори
камилар чалгар преди 9 месеца
Хайде всички фараони по камилитеееееееее, и към близкия изток където ни е мястото.
24
0
 
12
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 9 месеца
Смесени чувства и смях и гняв..Когато Доган отиде да се поклони на гроба на осъдените на смърт атентатори за гара Буново, не казахте Ниииоищооо!!!! Напротив, позволихте да има етническа партия в Бг парламент. За да не станело като в Сърбия.... После ДПС с БСП ви управлява десетки години. Фирми, грабежи, рекети и аз заминах в чужбина...то не се траеше.... Защо не гугукахте тогава???? Големи сте българи, а чалга индустрията е вдигната от българи...Митко Пайнера Ромео ли е? Слави ???? Ли це ме ри
23
0
 
7
 
! Отговори
Цигънизация преди 9 месеца
Се нарича това!Знаете ли какво най нагло казват тия отглежданите щастливи европейски кокошки-Ние сме повече!И си е така!
22
4
 
17
 
! Отговори
Европеец преди 9 месеца
Това отдавна НЕ Е моята страна! Отказвам да бъда част от това чалга общество!
21
0
 
16
 
! Отговори
българин преди 9 месеца
Да , няма какво да се сърдите - това вече е нормалното за чалгарска България ! Вече половината , че и повече са ромалеи !
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да се облече като Лили Иванова и да пусне кавър на нейна песен - този мъж има задачата да осъвремени бг екстрадната музика.
19
2
 
9
 
! Отговори
Сенеката преди 9 месеца
Прав е човека...идеално пасва....и аз така я виждам днешна България...чалга кючек отвсякъде...един друг артист я беше изографисал като турска тоалетна ...пак се пенявахте ама артистите със своята душевност и естественост отразяват най вярно реалността...
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Жалко но факт !Не всички роми слушат чалга.Познавам и роми месталисти.
17
2
 
6
 
! Отговори
К9 преди 9 месеца
Не съм расист, нито ксенофоб, но понякога наистина ми се иска да имах една вълшебна пръчка с 30 по-малки вълшебни пръчки в нея. И щях да правя такива вълшебства, че и Хари Потър щеше да ми завиди.
16
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не е лоша песента.Отразява настоящата реалност и защо хората бягат от България.Даже poмите по социалните мрежи взеха да се подиграват на етноса българи защо за жълти стотинки продадоха националния празник,историята и са на път даже знамето да продадат.Прави са.
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 2В днешно време за да те забележат трябва да умееш да предизвикваш скандали.Според мен ако Моя страна моя България беше записана в кънтри или в рап вариант почти намаше да има отрицателни мнение за кавъра на песента.
14
3
 
14
 
! Отговори
Кирил Петков-Канада преди 9 месеца
Предлагаме в новата конституция за национален празник да бъде обявен Банго Васил, една дата която обединява в толерантността и многообразието а не разединява. Предлагаме и промяна на химна, понеже е написан на стара еврейска мелодия и това нарушава интелектуална собственост. Съгласувано с посолството.