"Четиримата пианисти" с фурор по време на Sofia Summer Fest

21 авг 2023 12:36, Александър Попов
"Четиримата пианисти" с фурор по време на Sofia Summer Fest
Снимка: Palms Music

Този петък, под звездното небе на София, най-големият летен фестивал – Sofia Summer Fest, посрещна за пореден път на сцената неповторимия ансамбъл „Четиримата пианисти“. Музикалният спектакъл, който се проведе вечерта на 18-и август, успя да впечатли публиката със специално аранжирани от самите изпълнители творби, съчетаващи класическа и джаз музика.

Продуцентска къща Palms Music бе спонсор на събитието, което се проведе в Южния парк II зад музея „Земята и хората“, като подчертаха, че с огромно удоволствие подкрепят събития, които обогатяват културния облик на столицата.

По време на концерта прозвучаха части от най-великите творби на композитори като Й. С. Бах, Едвард Григ, Сергей Рахманинов, Петър Ступел, Джузепе Верди, Астор Пиацола, съчетани с джаз мотиви. За доброто звучене несъмнено допринесе и майсторското изпълнение на контрабасиста Димитър Карамфилов и Димитър Семов (ударни инструменти).

„Четиримата Пианисти“, в състав от Иван Янъков, Георги Черкин, Живко Петров и Антони Дончев, е изключително успешен музикален проект, осъществяван три пъти в Зала 1 на НДК. До момента пианистите са реализирали концерти в Лондон (Cadogan Hall), Любляна, на фестивала „Аполония“ в Созопол, на Sofia Summer Fest, както и по време на специална Гала вечер, която събра над 5000 души, по повод 50-годишнината на курорта „Албена“.  

„За нас е истински празник, когато имаме възможност да свирим пред българската публика. Дълбоко признателни сме на продуцентска къща Palms Music за предоставената подкрепа ”, заяви Иван Янъков.

Palms Music е официален партньор на фестивала, което е част от политиката на продуцентската къща да насърчава българската култура. Чрез продуцентската си къща меценатите Мило Борисов и Роси МакКий целят да оказват подкрепа и съдействие на български творци от всяка сфера на културния живот в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: Palms Music
Още от