Соня Йончева води оперен елит за 7 рецитала в София

Галата е посветена на тангото със световноизвестния уругвайски баритон Ервин Шрот
5 сеп 2023 15:27, Петър Бойчев
8
Соня Йончева води оперен елит за 7 рецитала в София
Снимка Инстаграм

Соня Йончева води оперни асове на музикалната сцена в София за специалния сезон, наречен „Съкровени гласове“, съобщават от екипа на световноизвестната българска певица.

Веднъж в месеца, от октомври 2023 г. до месец май на 2024 г., нейната продуцентска компания SY11 ще представя у нас някои от най-актуалните имена на световната оперна сцена с рецитали и тематични програми, включващи значими композитори и произведения.

В първия сезон „Съкровени гласове“ са включени седем рецитала.

Откриващата гала на 27 октомври в зала „България“ е посветена на тангото. Световноизвестният уругвайски баритон Ервин Шрот пристига за първи път в София по покана на Йончева, за да представи една от най-популярните си програми, с която обикаля света. Шрот се смята за един от най-добрите интерпретатори на танго днес в света. Той стана популярен и с оригиналната си интерпретация на главната роля в операта „Дон Жуан“. Този сезон отново блести с нея в репертоара на Кралската опера в Лондон, припомнят от екипа на Соня Йончева.

В афиша на сезон „Съкровени гласове“ са включени още италианската звезда Фреди де Томазо с рецитала „Под звездите на Наполи“ – през ноември,  Якуб Орлински – с рецитала с пиано „Прощаване“, Фатма Саид и „Египетско слънце“ – през март, Елза Драйзиг и „Северно сияние“ – през април, и Клементин Марген с рецитала „Париж и нощта – в края на май 2024 г.
 

Соня Йончева ще представи на 2 декември своя рецитал, носещ името на предишния й албум „Прераждане“, заедно с фестивален оркестър „Изкуството на барока“ с диригент Зефира Вълова.
За първи път Йончева изпълни този рецитал при голям успех на фестивала в Залцбург преди няколко години, припомнят от екипа на сопраното.

„Този интересен рецитал изнесох по време на пандемията в Залцбург и видях хора да излизат от залата с насълзени очи. И знаете ли защо? Защото бях включила в програмата една българска народна песен – „Заблеяло ми агънце“. Те не разбираха текста, но очевидно бяха трогнати от самата мелодия и цялата красота на българския фолклор. И за мен всичко това беше много вълнуващо“, разказва Соня Йончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 7 месеца
да не стане само тоо добър човек ал бънди да звънне утре в редакцията и да пита кой е бил дежурен по коментари и си е позволил "да добавя" накръкан :) тва не е баш като да громиш хохлите менец
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
След фисското във Варна, ще следва печалбарска кампания и в София....Пълно безобразие. Скандалния случай с провеждане на концерт в летния театър във Варна на 31.08 пи време *** обилен валеж и гръмотввици се покри успешно от медии и официални лица. Но не за дълго...
6
1
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 7 месеца
До SJ Я да ми разкажеш по подробно за "подигравката"
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
СУТРИН ГО НАВИРА, ВЕЧЕР ГО ПРОБИРА, НЯКОЙ ЩЕ ГО КАЖЕ С ДРУГИ ДУМИ ДАЖЕ...
4
1
 
0
 
! Отговори
пришълецът преди 7 месеца
Асирийски щом въртиш наопаки смътната същност:))) или бездушен говор:)))
3
1
 
6
 
! Отговори
SJ преди 7 месеца
След подигравката с публиката във Варна ме загуби като почитател. Когато таланта се смеси с алчност става много грозно. За съжаление от Соня Йончева се превърна в " просто Сончето".
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кой па слушая тия ,друго си е да зине Азис ,че те фърли в екстаз .
1
1
 
6
 
! Отговори
една жена преди 7 месеца
Прекрасна Соня!