България остава бастион на поп-фолка, най-слушана у нас е Галена

Дори Сърбия вече клони повече към рапа
19 окт 2023 13:27, Нели Христова
210
България остава бастион на поп-фолка, най-слушана у нас е Галена
Снимка: Facebook/Галена

България и Румъния са бастион на поп-фолка, а най-слушаните изпълнители на Запад са рап и хип-хоп изпълнителите. Това показва класация на ютюб за най-гледаните видеа в онлайн платформата през последните 12 месеца.

Така в България най-слушана е поп-фолк певицата Галена, която отчита 133 милиона гледания в платформата за видеа. Подобна е ситуацията и в Румъния, където най-слушан е поп-фолк певецът Цанка Урагану, който за 12 месеца регистрира 534 милиона гледания.

Класацията обхваща всички европейски държави, както и Русия и Турция, пишат от "24 часа".

Резултатите у нас и Румъния рязко се открояват от тенденциите на меломаните в Западна Европа, където според класацията в над 20 държави, сред които Великобритания, Испания, Франция, Германия, Австрия и Нидерландия, най-гледаните видеа са на рап или хипхоп изпълнители. Разликата си личи още при Сърбия, където рапърът Девито е най-слушан, както и в Северна Македония и Черна гора. Същото важи и за Хърватия, Словения и Босна, където най-много гледания регистрира младият босненски певец Джала Брат.

В не всички страни обаче лидери са рапът и хип-хопът. Например в Молдова най-гледаните видеа са на рокаджиите Carla's Dreams, а финландците залагат на денс поп групата Portion boys.

С най-много гледания се откроява турската звезда Семиценк, който отчита 1 милиард гледания сред турците в ютюб. В същото време в Кипър залагат на гръцката поплегенда Константинос Аргирос. А в родната му Гърция най-слушан е рапърът Транос.

В Русия лидер в класацията на ютюб е 32-годишният поппевец Ислам Итляшев, а в съседната ѝ Украйна залагат на изгряващия нюуейв изпълнител Артьом Пивоваров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Предпочитам детето ми да е гей отколкото чалгар. Първото бих го преживял, но за второто ще го счупя от бой
21
10
 
8
 
! Отговори
ПО ДОБРЕ ЧАЛГА преди 7 месеца
Отколкото.....нас червеното знаме роди ни...
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До браво Чалгата Е гей пропаганда, ама още подегенерирала.
19
10
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
Аз пък имам аудио касета с Тони Дачева и Андон Събев от преди 1989г. Наскоро се бяхме натряскали с едни приятели и уредбата до дупка :)))))))))))))))))))))))))))))))
18
6
 
12
 
! Отговори
1 преди 7 месеца
Галена си става за гледане, не и за слушане.
17
4
 
19
 
! Отговори
Георги преди 7 месеца
Нормално, пълно е със селИЯндури в БГ и Рум
16
31
 
9
 
! Отговори
БРАВО преди 7 месеца
Трябва да се забрани Чалгата в България . Също така Алкохола , Цигарите . Жените трябва да се забрадят от глава до пети .Сарказъм - кой каквото му е на душата - да не сме в Афганистан та ще ми казвате какво да слушам - всички Критици на Чалгата ги виждам в Кръчмите как въртят Дупета . Без Сарказъм - Гей Пропагандата в Училищата трябва да се забрани и да влезе в Наказателния Кодекс .
15
13
 
7
 
! Отговори
ПО ДОБРЕ ЧАЛГА преди 7 месеца
Отколкото.....марша на комунистите
14
0
 
24
 
! Отговори
Хах преди 7 месеца
Че за къде е поп-фолк простолюдието без Галена?
13
1
 
31
 
! Отговори
Обяснявам преди 7 месеца
Съвременната "музика" се гледа. Важно е да е като кукла с или без сутиен и да прави нещо с ръце и крака викат му ентертаймънт. Другата музика се слуша с уши не се гледа и тя по-трудно се разбира от простолюдието. Затова има по-малко последователи или "гледания". Истинската музика се слуша не се гледа. Запомнете това.
12
1
 
24
 
! Отговори
Поп музика преди 7 месеца
Който има хубави цици, ги завира в камерата и прави кариера.
11
11
 
8
 
! Отговори
ПО ДОБРЕ ПОПФОЛК преди 7 месеца
Отколкото...Партизан за бой се стяга...
10
3
 
12
 
! Отговори
:) преди 7 месеца
Мразя чалгата, ама щом другите са на рап и хип хоп, не е голяма загуба :)
9
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Западната поп музика вече е неразличима от чалгата по всички параметри. Чалга културата заля света и това се дължи предимно на латинска Америка- тяхната музика винаги е била много чалгоподобна
8
0
 
11
 
! Отговори
Нечалгар преди 7 месеца
да я пратят на фронта . Те с кали умирисаха държавата на тутурутки , на на връткалки . аман . на живо е дебела и грозна .
7
5
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 7 месеца
В България вече се слушат само мааанета и кючеци - Mънгo Джери. По-старите слушат Шабан Шаулич и Мухарем Сербезовски :))))))))))))))))))))))))))))))
6
3
 
34
 
! Отговори
Мдаа.... преди 7 месеца
Ами как да не сме бастион на чалгата след като чалгата си има даже и парламентарно представена партия - ИТН.Аз не знам дали има друга такава държава.
5
4
 
36
 
! Отговори
Тренд преди 7 месеца
Някой ще ми обясни ли каква е разликата между поп фолка и съвременната поп музика? Конкретно разликата м/у клиповете с разголени части на Галена и тези на Ариана Гранде?
4
1
 
40
 
! Отговори
Суека преди 7 месеца
От както има ЧАЛГА в България ... интелекта, ценностите , моралният компас в България на българите бяха счупени и станаха като араб3ски всички слушащи чалга деграде .
3
23
 
13
 
! Отговори
Жалка история преди 7 месеца
Кое да е най-слушано? Пинк Флойд ли?