Песен на певицата Диа стана хит в Лондон

Фолклорът може да бъде модерен, убедена е тя
Обновена: 20 дек 2023 11:45 | 20 дек 2023 11:38, Анисия Иванова
8

Песен на етно певицата Диа се превърна в истински хит в Лондон. Фенове изпратиха видео, в което показват как пеят и танцуват на една от най-популярните ѝ авторски песни "Изгори ме".

Това не е първият успех на изпълнителката зад граница, тъй като нейните песни се слушат в над 20 държави.

"Фолклорен хор "Магия" ми пращат доста често видеа, но някак това с индийките, кoито танцуват на огън, наистина ме впечатли крайно. Тяхната мисия е да популяризират българския фолклор чрез модерни аранжименти. Смятат ме за техен вдъхновител, усещането е феноменално", сподели Димана Мирчева - Диа в студиото на "България сутрин".

"В последните години с други изпълнители доказахме, че фолклорът може да бъде модерен. Фолклорът не е далечен на младите хора. Доста хора слушат моята музика и музиката на артистите, които правят подобни неща на моите", каза още певицата за Bulgaria ON AIR.

Диа отбеляза, че когато кажеш "модерна етно музика", хората те поглеждат странно, но след това като чуят музиката и са вдъхновени.

Младата певица не смята да изневери на своя стил, с който се занимава от началото на музикалната си кариера. Признава, че трудно се създава авторска музика в България, особено когато нямаш лейбъл зад гърба си.

"Когато правиш нещо с желание и вярваш в него, нещата се получават и хората, и медиите го оценяват", вярва Диа.

Тя сподели още, че изпраща феноменална година, която ѝ е дала самостоятелни проекти, изживявания и много участия в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Който иска да се наслади на фантастично мистичен модерен фолклор, да послуша руската сибирска момичешка група OTYKEN. След 2 дни започват тяхни концерти на музикалния фестивал HOZO в Хо Ши Мин, Виетнам. В началото на месеца OTYKEN дадоха представление пред участниците на климатичния форум в Дубай и на ВДНХ в Москва.
7
1
 
2
 
! Отговори
До смях преди 4 месеца
Е то ако си слушал само Азис и Преслава, как ще си чувал за Диа? А и откога мерило за известност на някого е дали някакъв панелен разбирач го е чувал? Момичето стана известно още преди години и наистина пее много добре модерен фолклор.
6
3
 
5
 
! Отговори
смях преди 4 месеца
е явно е много известна щом не съм чувал за нея , но иначе бълвала хитове :)
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
В Лондон пакита и Индийци мятат гюбеци
4
3
 
3
 
! Отговори
КО ? преди 4 месеца
КОЯ ?!?!
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Песента "Джага-Джага" на руската певица Катя Лель стана хит в света.
2
0
 
4
 
! Отговори
Йофчу преди 4 месеца
До Анонимен...едно и също до полуда, ама с ракийката/вървииии....
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е щом е в Лондон е световно известна вече...всред българската имигрантска общност. Само не разбрах как "се стана в хит" ?