МВР: Трупът на Ангелов е открит във вила в района на Луково

Към момента не може да се каже кога е настъпила смъртта
Обновена: 7 яну 2018 19:04 | 7 яну 2018 18:42, Анисия Иванова
457
МВР: Трупът на Ангелов е открит във вила в района на Луково
Архив: БТА

Намереното тяло във вила до село Луково отговаря на описанието на Росен Ангелов, МВР чака експертизата да потвърди, че е той, заяви на брифинг главният секретар на МВР Младен Маринов.

Тялото му намерено на 500 метра от вилата, която е обитавал преди убийствата. Полицията и военните се натъкнали на трупа, след като започнали физически да претърсват къщите в района, обяви главният секретар.

"Планирахме широкомащабна операция в района, където имаше данни, че е живеело лицето Росен Ангелов. Блокирахме възможно по-голям район, за да може той да бъде притиснат и да не се придвижва свободно", заяви Маринов.

Още по темата

"В рамките на тази блокада извършвахме претърсване дом по дом в района, както и в цялата вилна зона на Луково. В операцията участваха сили на Българската армия, на МВР, на военна полиция. Около 14 ч. днес при поредното претърсване в една от стаите на изоставена къща е намерено тялото на мъж, който по възраст и описание отговаря на издирваното лице. Държал е пистолет в ръката си. На пръв поглед се вижда, че е имал огнестрелна рана в слепоочието, към момента не можем да кажем кога е настъпила смъртта”, заяви Маринов.

Дори и категорично да се докаже, че намереният труп е на Росен Ангелов, разследването продължава, каза още главният секретар.

Относно това на кого е вилата, има ли следи, че там е живял и се е укривал през последните ден – два Росен Ангелков, гл. комисар Маринов заяви: "Не мога да кажа повече факти, тъй като първата ни цел е да запазим местопроизшествието, за да бъде извършен качествен оглед“.

По думите му вилата, в която е намерен трупът, е в района, в който органите на реда са предполагали, че се е укривал Ангелов.

"Силно казано вила – това е стара постройка, която е изоставена, с разбити прозорци, с разбити врати. Там все още не е направен оглед, тъй като територията беше разделена на квадрати, за да се провежда прочистването методично без да се пропускат къщи. Днес беше ред на този квадрат“, обясни гл. комисар Младен Маринов.

На въпрос с оръжието, с което се е прострелял Ангелов ли е извършено шесторното убийство, главният секретар поясни: "Трябва да говорим с факти. Не мога да предполагам. Като човек, който борави с оръжие, на пръв поглед мога да ви кажа, че най-вероятно става въпрос за пистолет "Берета“, но оттам нататък какъв калибър е и всички други подробности - нека оставим експертизата да покаже“.

По първоначалните данни на МВР Ангелов се е самоубил с малокалибрено огнестрелно оръжие със заглушител.

Заради издирването на Ангелов в последните дни няколко района на Искърското дефиле бяха отцепени. В търсенето се включи и армията, бяха използвани хеликоптери и дронове. Маринов обяви, че специалните части и техниката в района постепенно ще бъдат изтеглени.

На 2 януари властите откриха пет мъртви тела с прострелни рани в къща в гр. Нови Искър. Установи се, че това е семейството на 44-годишната Кети Кюхова и партньорът й Неделчо Юнаков. По-късно през седмицата бе открито и тялото на самата Кюхова, с която разследващите предполагат, че Ангелов е имал връзка.

Според разследващите той е живеел в необитаема вила в Луково, която е напуснал малко преди полиция да нахлуе в нея по-рано тази седмица. Сред местните е бил известен като Горският човек.

Властите оповестиха и негова психологическа експертиза, изготвена в затвора:

Хитър, лукав, прикрит, със завишено самочувствие, склонен към маниерничене и позьорство, интригант. Високо ниво на интелигентност. Опитва се да прави добро впечатление, но възприема и най-малката вероятност за неуспех като разстройваща. С наличие на дистантност в отношенията си с другите.

Предполагаше се, че е възможно след шесторното убийство Ангелов вече да се намира в друга част на България, а дори и зад граница. Преди дни полицията щурмува апартамент в столичния квартал "Дружба", където мъжът е бил забелязан да влиза.

Според последната информация на МВР Ангелов е работил като общ работник в автосервиз и в железария, но не е имал трайна месторабота.

Той е имал три ефективни присъди още от 1984 г. за кражби. Втората през 1999 г. за изнасилване. През 2002 е пуснат предсрочно. През 2009 е осъден за блудство с 12-годишно дете. Тази присъда е задочна, защото така и не е заловен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


457
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
364
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запушиха му устата и покриха истинския убиец.
363
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Банда некадърници и крадци управлява България.
362
0
 
23
 
! Отговори
кой преди 6 години
Една седмица се търси самоубит труп,койтое само на 500 м.от престъплението и затоватрябваше да се включи и армията/!?Всичко съшито с бели конци. През тази седмица полицията нямаше ли кучета? Можеше дабъде открит за не повече от 2-3 часа.Ясно е,че се покрива нещо и истинския извършител.
361
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъвто премиера, такъв в гл.прокурор, гл.секретар, прокуратурата и полицията. Всичко у нас е така объркано, особено последните 9 години, когато Суджук паша се качи на трона и властва ли властва. Далавери, кражби, лъжи, измами, предателства, само свои, верни на ГЕРБ хора, повечето без никакви качества. И така за 9 години държавата стана слуга на Суджук паша, да го пази от Народната любов, да прикрива далавераджийския му живот, изнасянето на краденото и инвестиреното. А народа блее и чака, какво?
360
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко удобно...Но още преди 3 дни писах, че много вероятно да го самоубият - и агнето цяло (разбирай народа няма да протестира) и вълкът сит (разбирай - мафията доволна)
359
1
 
7
 
! Отговори
citrus преди 6 години
До Анонимен"И като иде в Сърбия какво ще прави там бе пъпеши ?"Kakvoto i Borat, limon
358
0
 
16
 
! Отговори
Looper преди 6 години
През 2009 е осъден за блудство с 12-годишно дете. Тази присъда е задочна, защото така и не е заловен... А, защо не е заловен...?!
357
0
 
23
 
! Отговори
CoD преди 6 години
Колко удобно, мъртвите не говорят...
356
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много обичам фразата "мръсен комунист". Като я изрекат разни от 80-тях% се успокояват и си мислят, че са се отчели и могат вече да си получат надницата. И си я получават, щото тези, които раздават надниците също я обичат тая фраза.
355
0
 
23
 
! Отговори
мноо си тъп Сашеееее преди 6 години
Ето, чак сега разбирам защо докараха верижната високо проходима машина, хеликоптера с топлинната камера, спецчастите, армията, всички главни експерти, прокурори, шефове и т. н. Не е било за показност, а за да може дрипляка на спокойствие да се самоубие. И за какво все пак му е било да мине цели 500, е тва не мога да си изясня.
354
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мръсен кумонист!
353
1
 
24
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Не било верно че нямало заглушител за Берета 22 калибър нашият човек си го бил изобретил сам от маслен филтър на автомобил
352
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде всяко зло за добро.Дано другарите от легиона отмястят на когото трябва.
351
1
 
23
 
! Отговори
Гръмчо преди 6 години
Този изпечен бандит след като 9г живял в нелегалност се гръмнал от любоф.
350
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много си радостен. Да не видя шаренко гею?
349
22
 
6
 
! Отговори
Dido преди 6 години
Прекалявате с криминалните сериали скъпи сънародници! Всъщност каквато и развръзка на случая да имаше пак нямаше да повярвате ..... Ей така си живеете в теории на конспирацията и вярвате, че има световен заговор срещу вас и си чупите пръстите по клавиатурите да пишите небивалици докато присушавате поредната ракия .....
348
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, ако тефтерчето го е подхвърлил "Горския" нарочно на журналистите като следа, защото си е знел какво следва?Що се касае до педофилията, във Френския легион наистина го раздават "е"ливо" и ги вкарват в карцер, ако лепнат болест от местна, и наистина имат рефлекс да избират млади фльорци.Освен това школата е жестока, пичовете са над средното ниво интелект, но им бръкват в мозъка.
347
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 349А ти виждал ли си 5 човека избити с толкова патрони и колко кръв тече от тях. И тинейжера дето не е ходил войник почнал да ги мести насам натам и да чисти кръв с ***. Ама много сте умни това комунистическите ***. Или е извикал дежурната група на ГЕРБ за прикриване на убийствата извършени от партийни членове и тяхната рода за да свършат тея неща вместо него докато тинейджера е повръщал. Аман от идиotи.А проверихте ли дали секретаря на ГЕРБ има син или дъщеря или бебе
346
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престанете за всяко нещо да си измивате ръцете с някакви измислени,изсмукани от пръстите "комунисти",защото такива отдавна НЯМА,дори в самото БСП няма такива!Аргументирайте се с други доводи,нещо на което човек би ви повярвалТова е голяма трагедия за България,която не се е случвала в историята и,нормално е хората да са потресени.И всички политици мълчат като пу.т к и на а к ани,сякъш нищо не се е случило.Един не излезе да даде някво съболезнование,съчувствие и утеха пред народа си!Плаче ми се
345
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има доста българи от чуждестранния легион.Те са като глутница.Да поживеем, да видим какво следва.