Тръмп със заплахи към ЕС: Облагаме колите с входни мита!

Президентът на САЩ се оплака отново от търговския дефицит
Обновена: 4 мар 2018 01:06 | 3 мар 2018 22:50, Екип на Investor.bg
106
Тръмп със заплахи към ЕС: Облагаме колите с входни мита!
Снимка: Reuters, архив

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши ЕС да наложи мита на колите му, ако Съюзът вземе ответни мерки срещу митата, които Тръмп обяви върху вносната стомана и алуминий, предадоха ДПА и АП, цитирани от Investor.bg.

"Ако ЕС иска да увеличи вече високите си мита и бариери за американски компании, които работят на негова територия, ние просто ще наложим мито на колите му, които свободно влизат в САЩ. Те правят невъзможна продажбата на наши коли (и други стоки) там. Голям търговски дисбаланс!", написа Тръмп в Twitter.

Тръмп се оплака отново от търговския дефицит и го обясни с "нашите много глупави търговски споразумения и политики". 

"Други страни "се подиграват на лидерите ни, които станаха за посмешище. Край на това", добави Тръмп.

 

Tърговският спор започна в четвъртък, когато Тръмп обяви намерението си да наложи мита от 25% върху вносната стомана и 10% върху много категории вносни алуминиеви продукти. Това накара търговските партньори на САЩ да обмислят ответни мерки и предизвика критики от страна на МВФ и СТО. По-късно Тръмп заяви, че "търговските войни са нещо хубаво и лесно се печелят".

 

 

Говорителят на Европейската комисия Александър Винтерщайн заяви, че ЕС отдавна се готви за такава ситуация и добави, че Съюзът е готов да вземе защитни мерки за европейския пазар на стоманата, а освен това ще се стреми да реши спора в Световната търговска организация.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
6
 
6
 
! Отговори
73 преди 6 години
Абе ти се огледай как им наливаш. Няма нищо руско а дори и българско в твойта къша ( мебелите най вероятно са ти от икея). Най много един български суджук да имаш и вино от село. И плочките в *** са ти от италия(китай).Е за къв се мислиш? Кво купуваш? Коя гуша пълниш?
70
1
 
6
 
! Отговори
До до 72 преди 6 години
Нито ще ни трепят, нито ще ни доят. Нещата са по-сложни - ще ни изтрепят от доене!;)
69
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без НАТО целия ВПК на САЩ заминава в небитието. Няма да си намерят други *** които да им купуват негодните, неефективни и изостанали оръжия. САЩ си живеят още в 70-те години.
68
2
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
До АмериканБезвизовия режим със САЩ да не би да е жизнено необходим????Мина тая, има къде,къде по-привлекателни места и по-безопасни.В Южното полукълбо.
67
6
 
5
 
! Отговори
До до 64 преди 6 години
Май не сте в състояние да осъзнаете, че освен в технологиите за производство на маратонки, САЩ имат осигурено и едно друго технологическо предимство - това на финансовите пазари? Чиито принципи са заложени в един от най-важните капитулационни документи след последната световна война, Бретън-Уудските споразумения, акт с който Стара Европа капитулира, приемайки наложената от американците нова система в световната търговия, а оттам и въобще налагането на нов геополитически ред по американски?
66
1
 
2
 
! Отговори
до 72 преди 6 години
Добре де ся! Ще ни трепт ли или ще ни доят ?!?
65
2
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Точно така да се карат САЩ и ЕС а световния лидер с най-мощните оръжия да печели!
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са нужни мита и тн. Има един много ефективен начин пред който САЩ ще клекнат. Достатъчно е Европа да заяви че ще бъде закрито НАТО като вече ненужно и всичко ще се оправи. Ако няма НАТО няма да има и американски бази, американски самолети , оръжие и ракети. Никой няма да бъде длъжен вече да купува Ф-16, Пейтриът, AIM и тн.
63
1
 
2
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До Анонимен"Опитах с рубли,ама никой не ги иска"Пробвай с Юани-все по-вървежни стават.
62
3
 
11
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До до 64Ха-ха,някой живее още в 20-ти век!Още малко и ще кажеш,че всичко е измислено в САЩ и ако те си дръпнат патентите,Светът ще ходи гладен,жаден,бос и гол!По-голяма смехория не бях чувал!Светът може да си живее чудесно и без САЩ,те отдавна не са моторът за развитието му,обаче САЩ няма да изкарат и месец без Света!
61
3
 
4
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
Докато Европа и САЩ се ръчкат един друг, Китай стана първа икономика в света. А когато имаш пари, имаш и оръжие, не очаквайте нищо добро от Китай като доминираща сила, особено в комбинация с Русия и Сев.Корея.
60
3
 
1
 
! Отговори
до 69 преди 6 години
Прав си брат. Спираме я и почваме само с лев! ха-ха-ха
59
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 6 години
Спрете търговията с долари и САЩ приключват.
58
6
 
4
 
! Отговори
до 64 преди 6 години
Долар,арамия,пазар?!? Брат, объркал си се! Едно нещо крепи Америка и то се казва - технология! Огледай се! Дори и китайския Nike, който носиш е измислен в US. Да не говорим за телевизота ти, климатика ти, компа ти и телефона ти! Може да са прозведени другаде, но със сигурност има US патент и знаеш къде отиват парите!
57
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато Щатите направят толкова качествен автомобил,като германците,разговорът ще стане сериозен.
56
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕС също ще обложат американските стоки с мита и пазарът ще стане, състезание между височината на митата,а не между качеството на стоките.
55
2
 
0
 
! Отговори
до 63 преди 6 години
Ама ти верни ли така разсъждаваш, че автомобилите са им са гола вода пред Ладата.
54
1
 
3
 
! Отговори
Факт преди 6 години
В какво се състои силата на САЩ?Ами в Триадата долар-армия-най-голям пазар!Използването на тия три неща крепи Америка на върха,като всяко от тях поддържа другите две.Да се атакува американската армия е меко казано неразумно,но другите две-може.Което и се прави в момента,засега с ниска интензивност.
53
4
 
12
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Какво всъщност произвеждат САЩ в големи количества,освен долари и оръжия за налагането им?????Американските автомобили просто не струват,те са две поколения назад в технологично отношение,а и за повечето американски продукти е така.Остават само хай-тек джаджите,но и там нещата бързо се променят.Тръмп има добри намерения да възстанови икономиката на САЩ,но просто няма да се получи по тоя начин-като се скара с всички.
52
4
 
1
 
! Отговори
до 54 преди 6 години
Прав си брат. България е 7 милиона барабар ( много я обичам тази дума) с пенсиите и децата. Само в Махатън (квартал на NY) живеят толкова и са доста по богати. Така че за село България тва е Марс, Тликърс, тук таме некое сладолетче. Но ако искате може да покарате камьони в Чикаго (например) или да дайдете на студентска бригада да ви по на кле цът малко. Ужас и безумие