Руският шпионин Скрипал отровен с нервнопаралитичен газ?

Откриха следи от веществото в ресторанта, където се е хранел
Обновена: 11 мар 2018 10:18 | 11 мар 2018 09:52, Анисия Иванова
82
Руският шпионин Скрипал отровен с нервнопаралитичен газ?
Снимка: БТА

Следователи са открили следи от нервнопаралитичното вещество, с което са бил отровени бившият руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му, в ресторант, където двамата се хранили миналата неделя следобед, предаде Би Би Си.
Веществото било открито в италианския ресторант "Дзици" в град Салисбъри, Южна Англия.

Доколкото е известно други клиенти, които са били там по същото време, не са в опасност, се казва в информацията на Би Би Си, която не цитира източник.

Още по темата

Бившият полковник от руското разузнаване, хвърлен в затвора през 2006 г. в Русия по обвинения, че е шпионирал за Великобритания, беше намерен в безсъзнание заедно с дъщеря си на пейка близо до търговски център в Салисбъри.

Повече от 250 служители от британските антитерористични части участват в разследването на случая, каза вчера министърът на вътрешните работи Амбър Ръд след среща на кризисния комитет "Кобра". (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До пенкоПенко много ги разбираш нещата, няма що.С такива хора като теб ще възстановим СССР.
53
5
 
11
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Все още съм убеден ,че нещата имат логика . "Пичлемето " не може да бъде руски шпионин ,защото е назначен служител в руските служби -на заплата ! Той може да бъде британски шпионин ,защото/ евентуално/ е вербуван за определена сума !!! Щом се го разменили е ясно! Той ,обаче , е издавал не тайни , а живи хора -разузнавачи ! Не ще го отровя --ще го сваря жив /по японски/ !!!
52
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се,че са руснаците,спомнете си южнокорейския пътнически самолет (който свалиха),Чернибил,Летвиненко,Георги Марков и други и винаги отричат докато не бъдат притиснати с доказателства и тогава без капка срам започват да се оправдават.Това са руснаците,за съжаление и това няма нищо общо с руското изкуство и култура.
51
4
 
17
 
! Отговори
Преди време в Париж преди 6 години
Принцеса Даяна бе убита от руски агент, маскиран като стоманобетонна стена в подлез. На него мерцедесът му счупи колянната става, но го оправиха.
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Представям си ситуацията живо!Първо газовият балон под мишница и следим прогнозата за времето и розата на ветровете. Бавно от подветрената страна и хоп, пръс пръс и бягане му е майката! Защото и при най-малка грешка убиецът става жертва. После гоним котките и кучетата от парка, за да не се намесят зелените, че мамата си трака тогава!С две думи, така е.
49
1
 
9
 
! Отговори
Следствието върви преди 6 години
Сега разпитват готвача на ресторанта, някой си Лаврентий Берия.
48
4
 
12
 
! Отговори
колега , обясни ми преди 6 години
До Анонимен 50 Кога Русия е използвала ядрено и химическо ръжие ????В Европа ???Русофобията те докарва до халюцинации !!!!Сещам се за една друга държава / известна като ГОЛЕМИЯ КРАВАРНИК / , която е използвала ядрено оръжие /над япония / , химическо / над виетнам / и хиииииииииляди оръжия за масово унищожение във войните след 1945-та Ти си от тези путиноистерясали - където за всичко им е виновен Путин и русия Да не би да си грантоед ????Или ти идва от вътре ???
47
2
 
9
 
! Отговори
Лошо за англичаните преди 6 години
Леле, сега ще скъсат от санкции Лондон за употреба на БОВ!
46
1
 
5
 
! Отговори
Ясно е преди 6 години
Да не да е евреин? Явно го е познал някой бивш есесовец и инстинктът му се е задействал. Вероятно ще го кремира съгласно традицията в концлагерите.
45
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кремъл - убиец.
44
10
 
25
 
! Отговори
Нищо ново преди 6 години
Известно е че англичаните не блестят с интелект, но с този пореден гаф е очевадно, че съвсем са се изчерпали и са водени от безпомощността.
43
8
 
28
 
! Отговори
Дааа преди 6 години
Трябва да се разследва Великобритания за употребата на бойни отровни вещества.
42
18
 
12
 
! Отговори
ТОВА СИ МОЖЕ РУСИЯ преди 6 години
...ЕДИНСТВЕНО ---ДА ИЗБИВА ХОРА--КОИТО НЕ И ИГРАЯТ ПО ГАЙДАТА И НЕ ЗАЩИТАВАТ НЕЙНИТЕ ИМПЕРСКИ ИНТЕРЕСИ!
41
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С газ ли? Глупости! Как се казва този газ? А като е газ ще пострадат и други. Защо англичаните не се подготвят първо с версиите, а после да изтребват хора.
40
2
 
11
 
! Отговори
внимателно преди 6 години
Все пак този англииски шпионин ли е или някакъв друг
39
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така свършват предателите. Вече не нужен на Великобритания и си го отровиха за да предизвикат скандал. Също, като Георги Марков. Същият сценарии беше преди около 10 години с друг предател Литвиненко се казваше май или нещо такова.
38
4
 
9
 
! Отговори
Кротко преди 6 години
АНглиiските спец служби всички с а отровeни с спец наркотици и бойни отровни вещества..вижда се даже от сателити как нашественици следят всеки служител вкл униформен през нано скенери и нано импланти в телата..По време на показни убииства с обсебени водачи на МПС се видяха униформени следени с микро чипове в телата вкл във Франция,Белгия и САЩ>
37
5
 
28
 
! Отговори
Reptile преди 6 години
Бъдете ТОЧНИ, моля! Това не е руски шпионин, а руснак, предател, който е БРИТАНСКИ шпионин. И това е ОФИЦИАЛНО признато, защото е част от размяна на шпиони. Щом е тръгнал към Британия, значи е британски шпионин, кое не разбрахт?!
36
4
 
18
 
! Отговори
защо ли преди 6 години
До Анонимен 29Защото в Англия е пълно с терористи и избягали предатели,там приемат подобни *** за да ги използват после.Както в този случай за провокации.
35
2
 
19
 
! Отговори
ха-ха-хакер преди 6 години
Това е същото отровно вещество от епруветката на Колин Пауъл, което той размаха пред ООН!