Разузнавач: Русия няма изгода от смъртта на Скрипал!

Случаят сериозно обтегна отношенията между Лондон и Москва
16 мар 2018 10:30, Петя Славова
118

В последните няколко дни има сериозно обтягане на отношенията между Лондон и Москва след един сериозен шпионски случай. От Великобритания ще бъдат експулсирани 23-ма руски дипломати, след като Русия отказа да обясни как бойно отровно вещество, разработено от бившия СССР, е използвано за отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и неговата дъщеря.

Британският премиер Тереза Мей заяви, че дипломатите имат една седмица да напуснат страната. Кой отрови Скрипал и докъде ще стигне разривът на дипломатическите отношения между страните?

Според бившия разузнавач ген. Тодор Бояджиев никой не повдига въпроса "кой има интерес случването на такъв скандал".

Още по темата

"Политиците не се връщат назад в историята, за да се получават. Ако направим списък на това кой има интерес от дипломатическия скандал, то бих поставил Русия на последно място. Страната няма никакъв интерес точно в момента да влиза в подобна ситуация - предстоят избори", уточни Бояджиев в "България сутрин".

Генералът е категоричен, че медиите не отчитат маса факти, които са ключови за разплитането на мистерията около убийството на бившия руски шпионин.

"Новичок" се създава през 70-те години на миналия век на територията на сегашните Украйна и Узбекистан. Там има складове, в които и до момента се помещава това вещество. Освен това създателят на веществото сам каза, че е описал как се прави отровата и всеки добър химик може да я произведе. Москва може, но и много други могат", допълни бившият разузнавач пред Bulgaria ON AIR.

По думите му Великобритания като велика сила деградира с края на Втората световна война и това е един от начините да се върне на своята позиция, въпреки че вече САЩ са заели това място.

"Великобритания има по-голяма нужда от Русия този скандал да се случи. Украйна също иска Русия постоянно да се натиска, да се удря по Путин директно. Терористичните организации също биха били удовлетворени от такъв скандал", подчерта ген. Бояджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
49
 
! Отговори
Kr преди 6 години
Украйна има изгода от скандал...
35
13
 
33
 
! Отговори
хх преди 6 години
Да бе,то и от убийството на Немцов нямаше полза, ама путин като каже, козирувате и изпълнявате.
34
10
 
33
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Щом ИДИЛ не е поела отговорност... - остава Русия - кой друг...
33
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лъжите на масонските отровители край нямат.
32
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свършиха опорките и нещата опряха до изгодите които имала русия. Каква им е изгодата да *** в Сирия ? И какво на майка си търсят там ?А ?
31
15
 
34
 
! Отговори
TPE3BEH преди 6 години
Изпускат фронта руснаците. Явно корабът необратимо потъва и плъховете се опитват да го напуснат. Това убийство е предопреждение към всички тях - не сте в безопасност където и да сте, вие и вашето семейство!
30
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия нямяше изгода от окупацията на Крим ,но го направи ! Не можеш да разбереш руската душа !
29
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До zeusНе си слагаме никове защото не представяме постовете в руското посолство като теб за заплащане. А ти си пиши за 4 рубли на пост.
28
3
 
49
 
! Отговори
Дзивко преди 6 години
Аз пък си мисля, че руснаците не са толко ***, имат едни от най добрите служби в света, че да ликвидират човек и следите да водят към тях ...
27
9
 
34
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
На шушанчо отдавна му свети лампичката, но той си е в къщи... - никой не иска да го вижда...
26
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това далеч не е цялото интервю с генерала...
25
17
 
35
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Ненормална работа... - цялата държава е впрегната да брани имиджа и егото на своя лидер /диктатор/... - докато в нормалните държави е точно обратното...
24
21
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма какво да се сещаме , убийството е извършено със "свръхсекретния" новичок и отговорността е на русия. И до догодина да тролите нищо няма да се промени. Щом са го убили са имали някакъв интерес, дали за кефа Путин, дали е знаел нещо което не е трябвало да издава, или просто за назидание на други желаещи да напуснат *** няма значение. Факта е факт.
23
3
 
49
 
! Отговори
ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМА преди 6 години
На старата чанта Мей може да и излязат криви сметките.Няма мнозинство в парламента и скоро може да и ритнат канчето. Дори в собствената си партия има доста врагове.
22
12
 
33
 
! Отговори
Аз съм преди 6 години
АВЕ кои сте вие да коментирате тази велика ДЪРЖАВА? Аман от продажници!Живейте си в пещерите и мълчете!
21
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АМИ ЩОМ И УКРАЙНА ГО Е ПРОИЗВЕЖДАЛА, КАКВО ПОВЕЧЕ ДА ГОВОРИМ.
20
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА тия дето предават нашата родина на руснаците, и с тях ли така трябва да се постъпи?
19
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и все пак
18
4
 
47
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Коментарите се напълниха с анонимници от Козяк. Дори никове не си слагат, та след като се изтрият няколко коментара и се разместят нещата да не се знае на кого си отговорил. Иначе цената е ясна, 0.25 долара на поуст, директно от чичко Шopши ;)
17
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Троловете спонсорирани с центове от Козяк са се напънали да работят днес. Очевидно е, че историята с този предател е активно мероприятие на Лондон и Вашингтон. Пък и да са руснаците не е драма - убит е някакъв предател на родината им. Учения, разработил това бойно вещество е в Щатите и бас ловя, че е споделил рецептичката.