Млад мъж трови кучета със стрихнин... Днес Майло умря! Утре?

Полицаите разследват случая с помощта на зоополиция
20 мар 2018 17:00,
275
Млад мъж трови кучета със стрихнин...  Днес Майло умря! Утре?
Снимка: "Дарик"

Млад мъж обикаля с BMW бургаския квартал Банево и трови умишлено домашни кучета. За това сигнализират жители на района, засекли няколко пъти лекия автомобил, преди инцидентите с животните.

Само за няколко часа мъжът успял да хвърли два пъти храна със стрихнин на четиригодишния Майло. Кученцето, порода Джак ръсел, било гледано с много любов от стопаните си. Починало за 12 минути, разказва историята "Дарик".

Същият ден било отровено и кученце на една година в съседна къща в квартала. За щастие, въпреки че състоянието му е било тежко, то е оцеляло. 

 

Стопаните на Майло са го предали за аутопсия, която е потвърдила отравянето. Има и остатъци от отровата по земята в двора им. Домът е под 24-часово наблюдение.

Семейството е предало на разследващите видеозаписите. На тях ясно се вижда как извършителят оглежда няколко пъти района от автомобила си, изчаква собствениците на къщата да излязат, а после хвърля през оградата напоената с отрова храна на кучето.

На кадрите се вижда как мъжът със сив анцуг и шапка с козирка преминава покрай двора на двете съседни къщи, в които са домашните любимци и хвърля отровата през оградата.

 

Инцидентът и с двете кучета е станал тази неделя вечерта. Хората в квартала споделят, че това не е първият случай на подобен садизъм към животни в квартала.

"Тези хора трябва да бъдат открити от полицията и наказани, както подобава. Подобна постъпка е и престъпление, пример за асоциално поведение и жестокост", коментираха съседи на потърпевшите семейства.

По думите им и двамата домашни питомци са били добре възпитани и дружелюбни. Подозират, че зад умъртвяването им, може да стои опит за обир или психични отклонения на извършителя.

Полицията в Бургас, както и зоополицаите работят по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
14
 
10
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Преди няколко години един пишман "журналист" беше написал в статия "Крайно време е хората да разберат, че кучетата са точно толквова важни, колкото и децата" и тъпо и упорито отказваше да проумее каква идиотщина е написал.
154
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джак Ръсел са дребна порода, но ръсела на мой колега нахапа двама души в Градския парк.Тези хора се разхождаха кротко в парка. Двама пенсионери.Е, ако някой от тях ви беше баща или дядо ...?Ами ако нахапе детенце ?!Колегата ми е огромен мъж, нищо не можеш му каза. В съда ще ти се изсмеят ...И кво ти остава ?!Започваш да синотмъщаваш не от злоба, а от обида.И го отнася който можеш.
153
14
 
19
 
! Отговори
Китов преди 6 години
***, които ръкопляскат за това деяние, щото кучетата били хапели и убивали - виждали ли сте колко е голям един джак ръсел?
152
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много сте зле тука. Значи животното ви е причина и извинение за това, че вашия събрат е ...... парче и не може за едно куче да се погрижи! Човекът е тоооолкоес про0сто парче, че няма накъде вече.
151
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
прилагането на стрихнин е всъщност терористичен акт! Остатъците от тази силно смъртоносна отрова, разпилявани на публични места, могат да причинят трагичен край не само на домашни животни! И зpo ди тe, разпиляващи отровата са за съд като терористи и въдворявани за много дълго време. Види се обаче 80%-вите надават радостни възгледи и ръкоплещят на това!
150
38
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Успех и всеки ден по една такава статия.Докато не се научат да си контролират псетата.
149
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, когато е зад ограда няма защо да го убиваш
148
16
 
16
 
! Отговори
! преди 6 години
Да тровиш домашно куче е излишна агресия...дано когато си бил жертва на безотговорни и нагли стопани на кучета и резултата за мен е бил болезнен и неприятен в Пирогов...започваш да мислиш че все пак то е животно а ти човек.
147
24
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно му е писнало навсякъде, където трябва да играят дечица да сецразхождат кучета и да цапат безобразно.Да сте виждали в града куче с намордник ... няма такива, а се разхождат огромни бойни кучета.Е, един не е изтраял и е почнал борба по свой си начин.Не го оправдавам, но и кучкарите прекаляват!
146
11
 
12
 
! Отговори
за озверяването преди 6 години
До Анонимен - Какво стана с тази страна? Кога падна толкова ниско?Чудно е, че се очудваш от мизерността хорска. Сигурно си млад и не си живял дълго под гнета на комунистите от бе-ка-***! По него време основното занимание на много голяма маса нашенци беше клепането едни други и отнасянето им в категории от вида "народен враг", после беше измислен "класов враг", а когато тези се изтъркаха преминаха на "ненадежден". Падение за лично благополучие! Генът вече е сменен!
145
11
 
4
 
! Отговори
Theresa Mey преди 6 години
2 ЛИТРА НОВИЧОК ЗА ТОЗИ АБОРИГЕН БАЛГАРСКИ !...И ЗА ВОЛОДЯ ШАЛОМОВ ПУТИН СЪЩО.
144
0
 
4
 
! Отговори
Дон Цеци преди 6 години
До Анонимен 149 Е , изяде ли те или ти него ;) Мен ме гони една *** ..., изяде ми яух , но не се оплаквам .......
143
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей ,малодушни човечета, избихте си цялата злоба тук, а като видите куче на улицата веднага тръгвате в другата посока, да не вземе да ви нахапе дебелите и страхливи ***. Затворете септичните ями , които наричате усти ,защото утре вие ще погребвате децата си, както стопаните на Майло са го погребали,заради някое мръсно ***, което няма къде другаде да си избие комплексите ... И поздрав за всички "мъже" ,които са си скрили топките в задниците , но въпреки това обясняват как избиват кучета .
142
4
 
5
 
! Отговори
Дон Цеци преди 6 години
Дано Майло гони котките и пеперудите в Рая !!!! *** има на всякъде !!!
141
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ ВЗИМАМ СТРАНА , ЧЕ МЕН КУЧЕ МЕ ГОНИЛО ДА МЕ ЯДЕ :D :(
140
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като чета как някой се радват на такива неща и ръкопляскат, се питам. Наистина ли толкова много изпростяхте и озверяхте!? Т.ъпи и жалки компл.ексари! Нещастна страна с нещастни жалки хорица! Една нация си личи каква е по отношението било то към ближният, животните или природата, и както виждам в България картинката е много жалка. Шокиращо нисък нивел на човечност и на интелигенция! Изключително *** и озверяли хора. Какво стана с тази страна? Кога падна толкова ниско?
139
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно от къде този *** е намерил стрихинина.Така лесно не се купуват отрови и киселини. Лекар ми предписа трихлороцетна киселина за горене на брадавица.В аптеката искаха рецепта с името и печата на доктора,адреса на практиката му,моя адрес и телефон,лична карта,записаха ме в един тефтер с дата и час на получаване, диагноза,преснимана рецепта и т.н. Как и от къде го е взел стрихинина не знам, ама природата рано или късно връща същите мъчения на тези ............когато им дойде времето да ***.
138
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
млад мъж трови кучета със стрихнин?!? е щом не е с Новичок...
137
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе ви гледахте Сизър Милън и веднага станахте говорещи с кучета хахах Колко сте смешни и нещасстни сселяндури !
136
23
 
8
 
! Отговори
Гацко преди 6 години
Абе и хора да убива, ми е все тая. Нали аз и близките ми сме далече от тази *** с ***. Трепете се, тровете се, не ми дреме ! Колкото по-малко българи на тази земя, толкова по-добре. Вадете ножове, пушки, пищови, излизайте по улиците и се почвайте.