Млад мъж трови кучета със стрихнин... Днес Майло умря! Утре?

Полицаите разследват случая с помощта на зоополиция
20 мар 2018 17:00,
275
Млад мъж трови кучета със стрихнин...  Днес Майло умря! Утре?
Снимка: "Дарик"

Млад мъж обикаля с BMW бургаския квартал Банево и трови умишлено домашни кучета. За това сигнализират жители на района, засекли няколко пъти лекия автомобил, преди инцидентите с животните.

Само за няколко часа мъжът успял да хвърли два пъти храна със стрихнин на четиригодишния Майло. Кученцето, порода Джак ръсел, било гледано с много любов от стопаните си. Починало за 12 минути, разказва историята "Дарик".

Същият ден било отровено и кученце на една година в съседна къща в квартала. За щастие, въпреки че състоянието му е било тежко, то е оцеляло. 

 

Стопаните на Майло са го предали за аутопсия, която е потвърдила отравянето. Има и остатъци от отровата по земята в двора им. Домът е под 24-часово наблюдение.

Семейството е предало на разследващите видеозаписите. На тях ясно се вижда как извършителят оглежда няколко пъти района от автомобила си, изчаква собствениците на къщата да излязат, а после хвърля през оградата напоената с отрова храна на кучето.

На кадрите се вижда как мъжът със сив анцуг и шапка с козирка преминава покрай двора на двете съседни къщи, в които са домашните любимци и хвърля отровата през оградата.

 

Инцидентът и с двете кучета е станал тази неделя вечерта. Хората в квартала споделят, че това не е първият случай на подобен садизъм към животни в квартала.

"Тези хора трябва да бъдат открити от полицията и наказани, както подобава. Подобна постъпка е и престъпление, пример за асоциално поведение и жестокост", коментираха съседи на потърпевшите семейства.

По думите им и двамата домашни питомци са били добре възпитани и дружелюбни. Подозират, че зад умъртвяването им, може да стои опит за обир или психични отклонения на извършителя.

Полицията в Бургас, както и зоополицаите работят по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да трепеш така безззСмислено жива природа , явно трябва да си пропаднал.
134
6
 
16
 
! Отговори
Вече съм кучемраз! преди 6 години
Миналата седмица в ж.к. Слатина в парка до реката, където има детски кът минавам и срещу мен търчат 4-5 кучета и на косъм се разминах, защото имаше разбита тротоарна плочка и взех едно от парчетата! А отстрани собствениците 5 -6 мъже и жени ме гледат с насмешка без да си викнат кучетата! Това нормално ли е, затова трябва да се въведат строги регулации за да оглеждаш куче и но парковете да минават проверки!
133
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМО ТАКА!!!
132
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що не сложихте снимка на помияра който вчера се зъбеше и налиташе да ме хапе?
131
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мутри с високи огради и скъпи коли. Явно са се правили на безсмъртни и човека им е напомнил, че всички сме тук за малко. Доста от "богоизбраните" заслужават те да хапнат стрихнина а не животните им.
130
5
 
3
 
! Отговори
ахам преди 6 години
модерни хора и защитници на всичко което има икономически и псевдоморален интерес ам не знаят основни неща като напромер се пишеот лево на десно и от горе на долу и с емисли с главата ахам
129
1
 
0
 
! Отговори
xph преди 6 години
До чиху-аха-халипсва ти елементарно възпитание...!
128
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мишката е също бозайник и вредител ако не е в лаборатория или в аквариума на детето...мухата е насекомо както и бълхата живи същества но защо немат права а щот н епредставляват икономически интерес или зашото не са бозайници а цок цок млечице имаш ли си пи+шок или пу+тле
127
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледам разни "мъжаги" се хвалят как като малки разстрелвали кучета, и видиш ли, това ги правело мъже. Един такъв "мъжага" ни управлява вече 10 години и много се зъби на по-слабите, но пред силните е по-нисък от тревата...Та такива сте и вие, много калени и борбени, ама само срещу животни. Утре ако ви излезе насреща един джихадист, ще окаляте терена :)
126
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агресията която се проявява към животни може да се прояви и към хора и спрете постоянно да сравнявате животните с мишки или с мухи. Това са живи същества и те носят души не може да ги убивате както Ви падне, да за такива хора които нараняват животни и ги убиват затвор Особено без причина.
125
7
 
6
 
! Отговори
Възмутена преди 6 години
Имаме си бол улични кучета ....в някой държави ги папкат ... в други пък кравата е свещена а фекалиите й са благословени....ама всякакви изчанчени работи ...ей умора наемат.
124
1
 
2
 
! Отговори
до 132 преди 6 години
Еми с такива мекици....по-добре няма да става
123
2
 
11
 
! Отговори
Лид преди 6 години
Тези хора, които са имали или имат домашни любимци, знаят каква привързаност има между тях и колко много обич! Затова не съдете ,без да сте изпитали тези прекрасни чувства! 90005
122
4
 
0
 
! Отговори
До 132 преди 6 години
Ами ние и не сме се освободили сами така или иначе :)
121
11
 
17
 
! Отговори
тцтц преди 6 години
вие повечето сте толкова разлигавени и лабилни....преди 20 години, когато бях на 8 и ме подгониха и охапаха на селския кмет кучетата, дядо ми ги разстреля пред него.....ако всички бяха като вас...ми то никога е нямало да се освободим...
120
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИМА ПСИХИЧЕСКА И ФИЗИЧЕСКА АТАКА ОТ СТРАНА НА КУЧЕТО!!!ТОВА ЧЕ Е В ДВОР И ТЕ ЛАЕ ЗЛОБНО И ГАДНО БЕЗСПИР ПАК СИ Е АТАКА ВЪРХУ ПСИХИКАТА!!
119
5
 
11
 
! Отговори
Абориген преди 6 години
Някой с Джак ръсел който има различно име от Майло ? Нашата високоинтелигентна българска раса все трябва да е измислила поне още едно име...
118
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И от коментарите е видно. Кучето е по-ценно от българина.
117
8
 
15
 
! Отговори
тцтц преди 6 години
много ИП нинджи се навъдихте бе, човек да го е страх да каже нещо против на баба Пена кучето или на баба Гинка котката........евроге.... ценности
116
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всички кучелюбци ако и срещу убийците на хора бяхте толкова активни цена нямаше да имате, там си траете ама тука за един пec той до небесата