Джошуа надделя над Паркър, за сефте не би с нокаут

Британецът прибави още една световна титла
72

Снимка: Reuters

Антъни Джошуа е носител на три от големите световни титли в световната тежка категория, след като надделя убедително след единодушно съдийско решение над Джоузеф Паркър на "Принсипалити Арена" в Кардиф.

Мачът завърши без нокаут, което бе за първи път на британеца, който досега имаше 20 победи от 20 мача, всичките с нокаут. Така двамата изиграха общо 12 рунда, като новозеландецът се оказа като доста костелив орех и труден съперник.

Двама от съдиите отсъдиха 118-110 в полза на британеца, а третият - 119:109 в полза на Ей Джей, който вече е шампион на Международната боксова федерация, Световната боксова асоциация и Световната боксова организация, като именно последният пояс бе отнет от актива на Паркър.

Паркър създаде сериозни проблеми на британеца през първите рундове, но след шестия рунд Джошуа бе абсолютен господар на ринга и владееше изцяло инициативата.

Това е първа загуба в кариерата на Паркър, който има до момента 24 победи. Джошуа пък записа на сметката си 21-ата победа, като 20 от тях са с нокаут. Това е и първият мач на британеца в който той не нокаутира противника си.

За да стане абсолютен световен шампион, Джошуа трябва да си уреди мач с Дионтей Уайлдър, който държи четвъртия голям пояс.

Малко преди това се игра още един интригуващ мач, в който руснакът Алексанър Поветкин нокаутира брутално Дейвид Прайс в петия рунд. Британецът падна облян в кръв след два здрави удара на руснака, а медицинските екипи го свестяваха няколко минути на ринга.

Благодарение на този зрелищен успех Поветкин, който има само една загуба в кариерата си - от Владимир Кличко, най-вероятно ще стане официален претендент за световната титла на Световната боксова асоциация (WBA).

Всичко за срещите четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Джошуа първо трябва да се бие срещу Поветкин, а Уайлдър е голямо жЮвотно. В този сблъсък аз съм за Джошуа. Аз съм за европейците и мисля, че Джошуа ако не подходи към Уайлдър по друг начин, ще го принуди да заиграе в неговият стил.
14
0
 
13
 
! Отговори
Стар човек преди 6 години
Гледам бокс от времето на Сони Листън и Флойд Патерсън.Сношният сблъсък беше един от най постните в историята на,,тежките" Мача така и не се разви като итински сблъсък,още по-малко титаниченКаквато му беше увертюрата,такъв беше и финала.Мудно,вяло и страхливо..../лично мнение/ Какви битки сме гледали само!!!
13
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, днесКопелдаци, що цензурирате думатаНегър, бе, ваштаМамица соросоиднаНедоклатена???
12
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къв британец е тоя нигерийски ***, бе, и къв новозеландец е тоя самоанец, а, питам аз и отговор не искам!
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реферчето сигурно доста е захлебил от този мач. Дори когато Джошуа и Паркър се млатеха отблизо ги разделяше.
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реферчето сигурно доста пара е захлебило щом цял мач държа Паркър далеч от Джошуа. Дори когато не бяха в клинч, а се млатеха отблизо рефера ги разделяше.
9
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политически некоректно: НигерийскиНегър едвам бие самоанскиДивак!
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Личи си, че като свали килограми Джошуа загуби силата на ударите си.Срещу Уайлдър ще му трябва мускулна сила.Ортиз за малко да го свали, ама му свършиха силите.Джошуа е по-издръжлив.А Уайлдър и на 97 кила пак млати здраво.
7
2
 
14
 
! Отговори
бръмчо преди 6 години
Нашият как ли ще го победи ? Доста утопично ми се струва.....
6
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нигериец (политически коректно наричан британец) надви самоанец (политически коректно наричан новозеландец). Т'ва е.
5
3
 
9
 
! Отговори
123 преди 6 години
12 рунда подскачане и ръкомахане.
4
5
 
13
 
! Отговори
Бирено мече преди 6 години
Дано Уайлдър да нокаутира Ей Джей... Това беше един от най - постните мачове, който съм гледал в тежка категория ... Скука ....
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСори, ама Поветкин издържа 12 рунда с Кличко. Има бетонна глава!
2
5
 
27
 
! Отговори
Фенъ преди 6 години
Много постен мач! Добре, че беше Поветкин да направи шоуто. Горкият британец заспа прав, а втория удар направо го уби! Започвом да си мисля, че Джошуа ще яде бой от Дионтей Уайлдър.
1
7
 
18
 
! Отговори
stoks преди 6 години
Язък за барута,Скука,тоя PR боксьор Джошуа не може да бъде нокутьор,да не изреждам.Иначе чупки,стойки,мускули.Поветкин-Прайс бе друга бира,зрелище...