Синдикатите в МВР: Строги санкции за агресия към полицаи!

Общество и институци – единни срещу терора, настояват те
Обновена: 19 апр 2018 14:54 | 19 апр 2018 14:45, Анисия Иванова
51
Синдикатите в МВР: Строги санкции за агресия към полицаи!
Снимка: Булфото

Синдикалната федерация на служителите в МВР настоява да се предвидят по-строги санкции спрямо всички лица, демонстриращи агресия и/или неуважително отношение спрямо органите на реда, съобщиха от СФСМВР в писмо, изпратено до медиите.

В позицията си синдикатите изразяват пълна подкрепа и съпричастност към служителката на МВР, която изпълнявайки служебните си задължения, получи тежки наранявания по време на футболната среща между отборите на ЦСКА и Левски вчера.

Още по темата

Синдикатите настояват спешно да се предприемат необходимите мерки, които да гарантират физическата неприкосновеност на полицая и да се определи зона за сигурност, която ако бъде нарушена, то представителите на държавата, в лицето на полицията, да имат право да се защитят със всички позволени от закона средства.

СФСМВР настоява да се предвидят по-строги санкции спрямо всички лица, демонстриращи агресия и/или неуважително отношение спрямо органите на реда.

Подобни инциденти, като вчерашния, са удар не само върху авторитета на МВР, но и резултат от много, проведени във времето, неуспешни политики и реформи, които са имали за цел да се защитят правата на гражданите и не са предвиждали защита на правата и живота на полицаите.

"В цял свят задействането на самоделно взривно устройство на многолюдно място се приема за тероризъм. И ако в конкретния случай очевидно хулиганските подбуди не ни позволяват да определим деянието като терористичен акт, то категорично можем да се каже, че подобни прояви са част от ширещ се по стадиони и улици терор. Насочен не срещу конкретна жертва като пострадалата ни колежка. Насочен срещу закона, морала, срещу цялото общество. Срещу този терор обществото и институциите трябва да са единни", категорични са от Синдикалната организация на МВР.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова се шуми по медиите, защото е жена. Ама какво като е жена? Сама е поискала да стане полицай, иска да я приемат равна с мъжете и рисковете са равни за всички иначе ще има полова дискриминация.
26
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 6 години
До до 1Все пак пожарникарите и спасителите/бившата Гражданска защита/ са служители на МВР!
25
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицаите на мачове по принцип носят едни каски с прозрачна преграза за лицето. Дори на селските мачове ги носят, сега за толкова важен мач, защо не са им ги раздали - незнам. Организацията им куца и после ние сме им виновни, че не се пазят.
24
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе за агресията как да е, ама уважението може единствено да се заслужи, а куките са едно от социалните звена, което е максимално недостойно за уважение.А и е доста лицемерно да реват за агресия като те самите постоянно се изживяват като биячи. Може и да ги защитят с повече закони, но това ще ги направи единствено по-омразни.
23
3
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Да слагат на униформата личната си камера и тогава може - ама да има запис през цялото време. Не все да им се случват "технически неизправности". Във всички престъпления има замесен полицай -то не бяха отвличания, телефонни измами, какво ли не и най-лошото е че се знаят отвътре. Те си знаят червивите ябълки обаче има страх в системата и не може да се изчисти сама.
22
5
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Какви чисти каски човек? Говоря ти за страни (Испания, Португалия) дето губят по 5-10 човека на година. До нас пожарната служба - пред вратата им е плочата с цветята, като излизат да не се самозабравят,защото са хора и всичко става са секунди. Пък и не говорим за пожарникари , а за полицаи. Досега пожарникар да иска подкуп да ти загаси пожара не сме чули. В момента заради инцидента искат да направят полицейският произвол още по-възможен. И сега тяхната версия е над нашата на редови гражданин.
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Строги санкции за граждани демонстриращи неуважение към полицията. Всеки ден по няколко пъти ги бият като тупани, по махалите, ама си мълчат, а сега чудо голямо станало. Това е трудова злополука, до която се е стигнало, защото някой от самите тях, не си е свършил работата. А пострадалата не е ли била обучена и не знае ли, че при определени обстоятелства, не трябва да се стои близо до прозорци и витрини. Или женското любопитство е надделяло.
20
2
 
12
 
! Отговори
?! преди 6 години
А санкции за неизпълнение на задълженията? Кви рискове, теа повечето са станали полицаи, щото за друго не стават и щото ще се пенсионират рано, рано. А пътна полиция? Теа за какво са? Нищо не правят, само харчат бензин с държавни пари и подминават нарушенията. ФАКТ! За тях някакви санкции?!?!
19
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименНима тука, някой отказва да помогне? И не си мислете, че ако някой прилича на Херкулес е супермен! По-важно е да работиш с мозък, от колкото да изглеждаш като манекен! Един пожарникар не е нужно да гледаш колко е строен, достатъчно е да му погледнеш каската! Има доста стройни момчета с чисти каски!
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицай се става по желание от осъзнати и мотивирано за това български граждани,нали?! Осъзнато поети рискове има във всички подобни професии. Ако един служител осъзнава ,че не е подготвен и не може да се справи,означава ,че мястото му не е там, и не му е виновен закона !Държавата им плаща за Полицаи ,а не са озеленители....Имат права, имат и задължения-да ги ползват и прилагат!
17
0
 
7
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
До Анонимен 17Прав си.Просто уважението се печели а не се изисква.С този милиционерски подход нищо няма да се промени.
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В другата Европа на полицай и на пожарникар се гледа по друг начин. Хората са научени като имаш нужда от помощ да се обадиш на полицията. Обаче си има и причина, имат им доверие. От дете виждаш полицая да следи трафика на пешеходната пътека пред училището ти - всяка сутрин, всеки следобед. От дете виждаш всяка година как самоотвержени пожарникари си дават живота за хората около тях. Стройни, сериозни. приветливи. При нас що така се получава че хората не вярват на полицията?Дали няма причина
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изглежда работата на полицаи и надзиратели е само да стачкуват и да предявяват искания. След като се оплакват от лоши условия, да напускат. В частния сектор има много свободни работни места, но там наистина се работи и няма никакви привилегии!
14
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
без публика до края на сезона + всеки установен хулиган да не се допуска на футболен мач до живот (което пак ще ги остави без публика в един момент)
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без публика за двата отбора до края на сезона!
12
3
 
4
 
! Отговори
1 преди 6 години
До АнонименНещо да съм оспорвал? Всеки си върши работата , за която е нает, и ще ползува привилегиите, които му се полагат! Между другото, такива има на всякъде по света! Който иска да ги ползува да става полицай, пожарникар,спасител или военен!
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"примерно за всяка кражба, за която не са открили извършителите"Така знаеш ли колко невинни хора ще натопят, колко улики ще скалъпят, само за да отърват наказание?
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти като станешполицай какво очакваш? Да махаш с палка по кръстовищата ли, или да пиеш кафе в неизмазана сива сграда..съвсем сериозно?!?като реши да специализира някой хирургия му е ясно, че ще гледа кръв. Пожарникарите ще гасят пожари. Какво искате? Да ви се гарантира да пазите мирни овчици ли - ми станете овчари бе - по-спокойно и мирно е! Иначе си подайте оставките - с един милярд бюджет разпределено в образование спорт и социални дейности може да се окаже, че не ни трябва толкова полиция
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купиха им каски за 2 хиляди лева бройката. Не ги носят, а разчитат на милостта на запалянковците.
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съгласен съм за строги санкции за агресия срещу полицаи, но само ако има още по-строги санкции при агресия на полицаи срещу граждани, а не прикриване на полицаите, както е сега. Строги санкции за полицаите трябва и при несвършебна работа - примерно за всяка кражба, за която не са открили извършителите или не са осигурили достатъчно доказателства за осъждането им, полицаите отговорни за разследването, както и началнициет им до министъра вкл. да плащат размера на откраднатото и т.н. за другите пре