3 часа оперирали полицайката от мача, ще вижда, но...

Дясното око няма да бъде равностойно на лявото, обявиха медици
19 апр 2018 09:00, Петя Славова
101

Полицайката, която пострада при вчерашното дерби между "Левски" и ЦСКА, остава в ИСУЛ. Тя се е намирала в един от входовете на стадиона заедно със свои колеги, когато била уцелена с бомбичка. След инцидента стана ясно, че съществува опасност да загуби зрението на едното си око.

Още по темата

Доц. Борислав Кючуков от Очната клиника в ИСУЛ, който е оперирал 24-годишната жена, застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да даде повече подробности за състоянието ѝ.

"Беше приета снощи към 22-22:30 ч. с тежка травма на дясното око - голяма входна рана на роговицата от 7-8 мм. Такива пациенти са чести в нашата клиника. В рамките на 2-3 часа тя беше в операционната. Зашихме раната на роговицата, екстрахирахме чуждото тяло, то се оказа едно стъкло. Това стъкло беше наранило лещата, наложи се да премахнем и нея. Важното е, че задната капсула на човешката леща е запазена в по-голямата си част, така че на втори етап има къде да се имплантира вътреочна леща", обясни доц. Кючуков.

Предстои да бъде направена втора операция на жената. Тя няма да изгуби зрението си, но това на дясното око няма да бъде равностойно на това на лявото.

"Очаквам тя да има добро зрение, предстои продължителен възстановителен период. Пълно възстановяване ще има от 4 до 6 месеца", уточни доц. Кючуков.

В ИСУЛ беше приет и още един ранен от бомбичката полицай, но с по-незначителни наранявания по лицето. Той е бил изписан от болницата още снощи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
3
 
! Отговори
Левски преди 6 години
Знаят го кой е,даже още след като е хвърлил бомбата са го изкарали от стадиона и след това е ял пердах от ултрас групировка която няма да назова.ЗНАЯТ ГО , не знам защо тоя *** не излезе като мъж и да каже всичко
94
0
 
1
 
! Отговори
ааааааааааааааа преди 6 години
Абе тия на входа с бомби ли ги пускат на мач
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има камери и пикльото с бомбичката може да плаща цял живот лечението на полицайката.
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До .....94Другият път - без неграмотни шашкъни по стадионите и за бомбичка - да мете пред НДК-то 2 месеца.
91
1
 
3
 
! Отговори
..... преди 6 години
Другия път без полиция на стадиона, само навън около него. Оставяте ги вътре да се изпотрепят и който оживее да си ходи. Така всеки път и след няколко мача вече ще е без публика.
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради ***, които не разбират от нищо, камо ли от футбол, но ходят на стадиона да се сбият и да хвърлят бомбички, защото им липсва казармата не ходя отдавна на мачове. Съжалявам заради безумието по стадионите. И заради импотентността на властта да озапти ***.Дано все пак нещата да се пооправят, а *** да си получат своето.
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
трябва агитките на двата отбора да дават по 1 милион гаранция депозит.стане ли някой фал - горят тия пари!Е.ал съм ги и терористите долни
88
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще я инвалидизират по болест.Тя е от 6 месеца в МВР..Ще вземе прословутите 13 заплати на куп.Ама в каква луксозна болница я оперират,хората нямат пари за аналгин.Абе едно око са и оставили,все пак бог се е смилил над нея.Но всевишния пак иска да покаже че не това са хулиганите за арести а по висшите.За това да грабва джандака и да се насочи към панорамният път.Там има дивеч в човешкия образи и подобия.Може и Лозенец и там има за ликвидиране бая дивеч.Тогава посмъртно или пожизнено е номер 1.
87
1
 
11
 
! Отговори
Константин преди 6 години
Никой не подкрепи вчера инвалидите, които искат нормални условия за съществуването си. Ама надрусани за един *** мач се бият. Защо вчера не отидоха да помогнат "мъжкарите" на инвалидите.
86
22
 
5
 
! Отговори
Ханс преди 6 години
Храбро изпълнявала служебните си задължения насаме с колегата в съблекалнята, а и като гледах на каква височина е дупката във вратата трябва да е била на колене....
85
0
 
13
 
! Отговори
КРУМ преди 6 години
Къде в нормална държава има такава простотия!?оОткровен терор,и все едно,че нищо не е станало!?Ето за това публиката на левски е 2-3 хиляди души а преди 20-30 години нямаше празни места!?*** да чукат камъни в кариерите и да са на хляб и вода.
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия от Подуене трябва да ги извадят от групата
83
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В държава в която се избират да управляват шайка бандити и мафиоти това са логични действия на избирателите ! Комунизмът е навлязъл вече в злата си фаза в България благодарение на тъмночервената шайка бандити от ГЕРБ създадена по препоръка на БКП в сянка !
82
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пената от МировянеКакво са виновни хората от Силистра бе
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХДА ГЛЕДАШ КАКВО ? КЪДЕ има футбол бе. И СИНИ И ЧЕРВЕНИ - СРАМОТА. ТОВА НЕ СА НИКАКВИ ФЕНОВЕ А ГАМЕНИ И ЛУЗЕРИ
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами това е реалността тук на Балканите и ние не правим изключение. Най-големите хоръри по стадионите стават в Южна Америка, след това следват Балканите.
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
само вандалстването му остана на българина иначе ще изперка тотално от ниските заплати, слабата държава, дупките по пътищата, гpoзните сиви пaнелки и всичко останало
78
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
разделили са ви на цска и левски, червени и сини, леви и десни, за да не можете да разпознаете истинския враг. вместо да се биете по стадионите за глупости, използвайте тая енергия да се борите срещу тези които дърпат конците. ако всички се обединят срещу подтисниците и ги смажат, ще заживеем като нормални хора.
77
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мен друго ме очудва.Освен малки *** има и възрастни мъже по стадионите,които правят същите простотии.Преди няколко години бях на мач и възрастен мъж на около 45-50 години стреляше със скобарка по страничният съдия,а детето с него се радваше на това.
76
9
 
6
 
! Отговори
Ромалето преди 6 години
До ЛЕВСКАР-НАЦИСТНяма ,,Левски,, !!! Има ,,Динамо,, Сф, ,,Пощенец,, с президент членът на Политбщро на ЦК на БКП Цола Драгойчева, ,,Левски Спартак,, с президент шефа на Държавна сигурност Ангел Солаков, ,,Витоша,, и последно ФК ,,Лафчис,, 1992 !!!