Тръмп към Ким Чен: Очаквам с нетърпение срещата ни

САЩ и Сеул приветстваха решението на Пхенян, Япония - с резерви
Обновена: 21 апр 2018 11:08 | 21 апр 2018 11:07, Анисия Иванова
16
Тръмп към Ким Чен: Очаквам с нетърпение срещата ни
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп приветства изявлението на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, че страната му ще прекрати незабавно своите ядрени и ракетни опити, и каза, че очаква с нетърпение да се срещне с него, предадоха световните агенции.

"Северна Корея се съгласи да прекрати всички Ядрени Опити и да затвори важен обект за (ядрени) опити. Това е много добра новина за Северна Корея и за Света - голям напредък! Очаквам с нетърпение нашата Среща на върха", написа Тръмп в Туитър.

Още по темата

Япония обаче смята, че сега не е времето да бъде отслабван натискът върху Северна Корея, въпреки че тя обяви, че прекратява ядрените опити и изстрелваният на балистични ракети. Това каза японският министър на отбраната Ицунори Онодера, който е на посещение във Вашингтон. Онодера призова международната общност да не отслабва натиска върху Северна Корея.

Япония е недоволна от поетия от Севера ангажимент, каза той, цитиран от Франс прес. Онодера посочи, че Пхенян не е споменал да се отказва от своите балистични ракети с малък и среден обсег.

Северна Корея трябва да се денуклеаризира напълно до 2020 г. Необходимо е този процес да бъде необратим и контролируем, заяви японският министър на външните работи Таро Коно, цитиран от ТАСС.

Премиерът на Япония Шиндзо Абе определи отказа на Северна Корея от ядрени опити като положителна стъпка.
В същото време той отбеляза, че японската позиция по въпроса не се е променила и че Токио запазва тясното си взаимодействие с Вашингтон и Сеул по проблема със севернокорейските ядрени и ракетни програми.

Южна Корея също приветства решението на Севера да затвори ядрения си полигон и да прекрати всички опити с ракети, предаде Ройтерс, като цитира изявление на канцеларията на президента Мун Дже-ин.
Това е "значителен напредък" към превръщането на Корейския полуостров в зона, свободна от ядрени оръжия, пише в комюникето.

Решението "също така ще допринесе за създаване на една много положителна обстановка за успеха на предстоящите срещи на върха (между Северна и Южна Корея, както и между Северна и САЩ)", каза канцеларията на южнокорейския президент. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прав в Онодера, че Пхенян не е споменал да се отказва от своите балистични ракети с малък и среден обсег. Но не е прав като смята, че Пхенян е споменал да се отказва от своите балистични ракети с далечен обсег.Истината е, че КНДР се отказва от ядрени опити, защото ядреното и оръжие и средствата за доставката му до Пиндостан са изпитани и приети на въоръжение.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп и Ким са комбина много от вас не знаят, че именно Обама даде технологии и малко уран на бащата на Ким. Ким трябваше да стреля със тия ракети сега за да може южнокорейците да купят ТААД за 2 трилиона долара и СК да получи храни и финанси.Ким си свърши работата сега ще подишат за унищожението на ракети каквито Ким няма от някое секретна база която само краварите виждат от космоса.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко стана сега? Кой е добрият и кой лошият не се разбра.
10
0
 
2
 
! Отговори
На Кими-бой преди 6 години
поне му става чурката-Тромпета е във фаза,,аз ще направя туй че после онуй'' Краварски истории...
9
0
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Като малките деца са.Днес се бият утре се прегръщат.Само до преди няколко месеца си разменяха реплики като : Изкуфял старец ,Човекът Ракета ,Ще ви унищожим ,Ще ви заличим и така нататък .Сега се очакват с нетърпение.Политическото Лицемерие ,край няма !!!
8
0
 
5
 
! Отговори
Ха ха хааа! преди 6 години
Ще се срещнат две прически и на по-длъгнестата ще и остане Жълто отзад.Айде наздраве!
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим е руски. Въпросът е затворен.
6
7
 
6
 
! Отговори
boor преди 6 години
Излиза , че Кем е по-умен от джуджето.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
всичко е задкулисие
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп се среща с диктатори, а Тереза Мей работи за излизане на Великобритания от Европейският съюз. БГ евроатлантиците са в шок. Цецовистите обвиняват в същото президента на България. Горките цецовисти и евроатлантици - пратиха ги пак в помощното училище в първи клас.
3
2
 
4
 
! Отговори
Ехооооо преди 6 години
либералисте-не се прай на големото Умник-само кажи преди колко Време бел *** се е довлякъл до Кореята-и ЗАЩО?
2
1
 
4
 
! Отговори
Ким преди 6 години
Ни я с терористи и агресори не се среща ме.....
1
8
 
3
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
400 милиарда долара инвестиции към Северна Корея !!! Виетнам и С.Корея са новите малки тигърчета .... големите батковци Ю.Корея, Тайван и Япония ще инвестират 2 трилиона в икономиката им! ..... Китай е пред гражданска война! .....