Определиха Тръмп като "Чърчил на 21 век"

Израел: Европа днес си затваря очите за възхода на Иран!
14 май 2018 16:30, Анисия Иванова
43
Определиха Тръмп като "Чърчил на 21 век"
Снимка: БТА

Израелската министърка на правосъдието Аелет Шакед определи днес американския президент Доналд Тръмп като "Чърчил на 21 век" заради преместването на посолството на САЩ в Ерусалим, предаде Асошиейтед прес.

Шакед каза, че със своето решение Тръмп е "преобърнал чембърлейнската политика на капитулация" и е показал на света, че "земевладелецът се е завърнал".

Още по темата

Предишните американски президенти и от републиканците, и от демократите, както и почти всички други държави се въздържаха да отварят посолства в Ерусалим, настоявайки, че окончателният статут на града трябва да бъде уреден първо чрез преговори между израелците и палестинците.

Шакед, изглежда, сравнява тази политика с водената от някогашния британски министър-председател Невил Чембърлейн политика на отстъпки към нацистите преди Втората световна война. Тя намеква, че Тръмп прилича на приемника на Чембърлейн на премиерски пост Уинстън Чърчил, оглавил военните усилия.

Шакед, която е член на подкрепящата израелската заселническа политика партия "Еврейски дом", порица Европа, че не се поучава от историята. Министърката каза, че Европа "си е затворила очите за възхода на нацистите, а днес избира да си затвори очите за възхода на Иран".

Тръмп е възхваляван от израелците и заклеймяван от палестинците за преместването на американското посолство в Ерусалим. Палестинците искат източната част на спорния град за столица на своя бъдеща държава и казват, че след това решение САЩ вече не са безпристрастен арбитър.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
8
 
20
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 8Чърчил си е точно чалгаджияЧовека унищожил Британската империя.От пиянде какво да очакваш.Англетата направиха 1000 филма да го величаят а всъщност този с абсолютната си некадърност срина империята.
12
7
 
14
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Повечето хора свързват Чърчил само с победата във Втората световна и началото на Студената война,обаче пропускат нещо съществено-по негово време започва залезът на Британската империя.Така че не е много изгодно това сравнение.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4Разбира се че обидно за кучето! 4 лапи да се сезират веднага
10
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5И съвсем правилно е направил!!!!! Че трампчо е горбачов-2, това вече и на конярите стана ясно! И оня рушеше и трансформираше всичко, правеше "перестройки" и..........резултата е ясен! Ако си мислите, че краварския обор го чака друга участ.......хи-хи-хи..........
9
9
 
9
 
! Отговори
И КОЙ преди 6 години
Е ТОЗИ ЧЪРЧИЛ..ОНЯ АЛКОХОЛИКА ЛИ...КЪДЕТО СЪБИРАШЕ НАЦИСТКИТЕ ДИВИЗИИ ЗА НОВА ВОЙНА ЛИ---
8
5
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Толкоз дебела и грозна лисица ли, бре?
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такова неграмотно определение може да даде само човек, който мисли Чърчил за певец на чалга песни от 90-те.Това е голяма обида. За Чърчил.
6
4
 
11
 
! Отговори
Дяволът преди 6 години
Радвайте се на възхода на Израел - от там ще Ви изпратя Антихриста и ще се опитам да унищожа, чрез възхода и действията на евреите цялата човешка цивилизация. Бедна Ви е фантазията какво оръжие ще им дам!
5
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин си го избра!
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знам "Чърчил" като име на куче,което го ползват наркоманите- обидно е да сравнявате Президента с него!
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСъщо като Обама.
2
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Достоен е за Нобеловата награда за мир! Толкова много мир създаде че 10 години опити за уравновесяване на региона заминаха в небитието!
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Модерната политическа конюнктура се нарича лицемерие.