Twitter брои българите в мрежата за руски тролове! Защо е така?

Блокират се български акаунти заради ползването на кирилица
23 май 2018 17:00,
103
Twitter брои българите в мрежата за руски тролове! Защо е така?
Източник: Reuters

Преди седмица социалната мрежа обяви, че ще стане по-агресивна в преследването на тролове, което изглежда е довело до непредвидени последици, съдейки по случващото се в българската общност на Twitter, пише The Verge.

Все по-голям брой българи съобщават за техни блокирани акаунти, както и за скриване/триене на техни коментари, написани на кирилица, по други туитове.

Засега изглежда, че основната причина е споменаването на @YouTube или друг Twitter акаунт от такава величина в туит на кирилица. Има шанс и акаунт, който отговаря на такъв туит, без значение на какъв език, също да се окаже блокиран.

Защо се случва това? Най-правдоподобното обяснение е, че Twitter работи усилено по алгоритмите си, които да филтрират руски тролове и ботове, наблягайки върху разпознаването на кирилицата.

Но явно алгоритмите не са до край изпипани, за да предвидят, че още много други славянски страни, извън Русия, използват кирилицата. И че не всеки, пишещ на кирилица, е трол.

Хора с блокирани акаунти бързо успяват да ги отблокират, когато се свържат със социалната мрежа, но продължават да бъдат третирани като "дигитални аутсайдери", защото не могат да пишат коментари по други туитове или да пращат нотификации на други потребители, обяснява Влад Савов, който пише за The Verge от България.

И според един от критериите за безопасност на Twitter - има вероятност да се приеме, че даден потребител има "връзки" с руското правителство, ако "често пише на руски", т.е. на кирилица.

При търсенето на коментар от Twitter, отговорът е бил следният: "Разглеждаме този проблем и ще предприемем всички необходими стъпки за разрешаването му, като междувременно ще продължим да предприемаме действия за борба с зловредни мрежи и ботове".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
9
 
! Отговори
леле преди 5 години
туитър са прекалено ***, за това. мрежа за глупави хамериканки, които да се хихикат на тъпни в работно време. самата мрежа е егати мега-трола, то всичките й потребители са реално ***, не знам как могат да съспенднат някого въобще на основание, че е нещо, което е обичайно за тях.
10
1
 
6
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 5 години
Чуруликащите са по-нагли и от ДС, КГБ и ЩАЗИ, взети заедно!
9
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напълно подкрепям тази мярка на Twitter !
8
7
 
5
 
! Отговори
от 1 преди 5 години
Муахахаа, работи брояча. Смятайте щом само в това сайтче има толкова много, реално колко народ подкопава България. И чакайте да се оправите.
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** пише коментар 1, после сам си отговаря с коментар 3!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ти го бутнат ще ги познаеш ли=
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туитър б.луци!!!
4
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
глупости на търкалета! единствено израел до момента има полза от тръмп! клинтън надали щеше да направи ерусарим столица! така, че руската следа е същото, като случая скрипал - миризлива партенка!
3
24
 
11
 
! Отговори
До коментар 1 преди 5 години
Вярно е, руските *** са твърде много.
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
twit = бъзикам, подигравам
1
44
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави са хората. Даже тука е пълно с руски ***. Даже по минусите може да ги преброите.