Twitter брои българите в мрежата за руски тролове! Защо е така?

Блокират се български акаунти заради ползването на кирилица
23 май 2018 17:00,
103
Twitter брои българите в мрежата за руски тролове! Защо е така?
Източник: Reuters

Преди седмица социалната мрежа обяви, че ще стане по-агресивна в преследването на тролове, което изглежда е довело до непредвидени последици, съдейки по случващото се в българската общност на Twitter, пише The Verge.

Все по-голям брой българи съобщават за техни блокирани акаунти, както и за скриване/триене на техни коментари, написани на кирилица, по други туитове.

Засега изглежда, че основната причина е споменаването на @YouTube или друг Twitter акаунт от такава величина в туит на кирилица. Има шанс и акаунт, който отговаря на такъв туит, без значение на какъв език, също да се окаже блокиран.

Защо се случва това? Най-правдоподобното обяснение е, че Twitter работи усилено по алгоритмите си, които да филтрират руски тролове и ботове, наблягайки върху разпознаването на кирилицата.

Но явно алгоритмите не са до край изпипани, за да предвидят, че още много други славянски страни, извън Русия, използват кирилицата. И че не всеки, пишещ на кирилица, е трол.

Хора с блокирани акаунти бързо успяват да ги отблокират, когато се свържат със социалната мрежа, но продължават да бъдат третирани като "дигитални аутсайдери", защото не могат да пишат коментари по други туитове или да пращат нотификации на други потребители, обяснява Влад Савов, който пише за The Verge от България.

И според един от критериите за безопасност на Twitter - има вероятност да се приеме, че даден потребител има "връзки" с руското правителство, ако "често пише на руски", т.е. на кирилица.

При търсенето на коментар от Twitter, отговорът е бил следният: "Разглеждаме този проблем и ще предприемем всички необходими стъпки за разрешаването му, като междувременно ще продължим да предприемаме действия за борба с зловредни мрежи и ботове".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле мале, българските русофили я закъсаха от към приходи в рубли. Много са лоши тия американци, отнемат и последната коричка руски хляб от говняните усти на българските русофили.
30
5
 
24
 
! Отговори
Джендъро Иванов преди 5 години
Ах, колко е хубава демокрацията, кеф ти свобода на словото, кеф ти ***, кеф ти някоя бомба докато спиш... аххх
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ам' чи к'ъФго дирити у туитътЯ
28
13
 
8
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Нямам ни туйтър ни фейсбуци, всичко е една фекалнa яма и следят отвсякъде. Но това за руските сАбаки е верно, че вонят от километри!
27
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако напишеш че Путин и Русия са велики много ясно че ще те затрият защото това са фейк новини, но ако напишеш че Путин е педофил, а русия агресивна кoчина, няма кой да те затрие, защото това е доказана истина. Така че който пише истината дори и на кирилица ще бъде добре дошъл в Туитър.
26
4
 
1
 
! Отговори
% преди 5 години
Дреме ми на сайдера! Да трият! Човек, който не може да си възстанови профила в такава проста ситуация, изобщи не е трябвало да бъде допускат до Twitter. Честно казано, Интернет ще се подобри, ако бъдат понамалени чалгарите и чугунолеарите спамещи видеа на Пайнер и Ленин.
25
19
 
11
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Ха ха ха, това за кирилицата е пълна лъжа. Туйтър брои българите за руски тролчики, защото е ясно и на патоцитe на двора, че повечето българи разписващи в нета са именно такива - руски безродни ***! Свестните хора мааат по задачи, нямат време за губене!
24
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Twitter брои българите в мрежата за руски ***! Защо е така?Защото са платени руски ***, нищо че се водят по документи българи. Тези "българи" са по-гнусни и от руската ***.
23
7
 
14
 
! Отговори
8957 преди 5 години
Квадратното мислене процъфтява. Има доста руснаци, които в никакъв случай не може да бъдат причисени към троловете, от които се опасяват туитърите. Тези свободомислещи руснаци ще бъдат блокирани и силно обезкуражени. Западните пропагандни мозъци не са подготвени за психиката и нагласите на постсоциалистическия човек. Те запазват дввуизмерността на посланията, мерките и подходите си към света, а той е много, много по-сложен и все по-трудно се манипулира.
22
7
 
16
 
! Отговори
Руски трол преди 5 години
Евротатлантически идиотиииииииииииииииииии.
21
3
 
18
 
! Отговори
егати и простотията преди 5 години
и като как, аджеба, руски ***, пишейки на руски с кирилица, са повлияли на изборите в сащ?!няма ли да е по вероятно да пишат на английски и анонимно?!
20
7
 
31
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Това само показва колко жалка е западната пропагандна машина. Да тръгнеш да триеш коментари за това, че са на руски? Жалко наистина ... много жалко.
19
1
 
2
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ-прод. преди 5 години
копи-пейстПРЕЗ ПРОЛЕТТА НА 2014 в София се проведе първото издание на Типофест... ... и съвременните нужди от използване именно на българската форма на кирилицата...СЛЕД ПРИЕМАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ в Европейския съюз през 2007 кирилицатa е въведена като една от официалните писмености на общността. За съжаление се пропуска възможността ..., защото специалистите, които полагат усилия в тази посока, не намират институционална подкрепа. Така кирилицата, приета официално в Европа, е с руски начертания...
18
23
 
3
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
Сегашните ни букви НЕ СА КИРИЛИЦА. Изфабрикувани са от амстердамските печатари по поръчката на руския цар Петър и са наречени ГРАЖДАНИЦА, по част от заглавието на първата книга отпечатана с тях. По-късно руснаците създават и ръкописния вариант на ГРАЖДАНИЦАТА, които букви всички сме учили в училище.Натрапената ни ГРАЖДАНИЦА сега създава проблеми при членството ни в ЕС, в областта патентното право, а сега и в Туитър!!!
17
4
 
0
 
! Отговори
запис преди 5 години
sd слуша само записи на немски офицери, и съответно ги пуска такива текстове в туитър. едва ли ще го обвинят в ***.
16
3
 
21
 
! Отговори
bobi преди 5 години
кой пък българин точно ползва туитър освен някой превзет блогър, влогър, инфлуенсър или както там е модерно тия дни?
15
22
 
12
 
! Отговори
sd преди 5 години
като гледам и 99% от коментарите тук са от българо-руски ***, така че twitter правилно са постъпили!
14
1
 
2
 
! Отговори
захаринчов преди 5 години
Аз не рекламирам Туитър, Туитър рекламират мен (в Русия)
13
4
 
0
 
! Отговори
само метъл преди 5 години
Музиколога е тотален ***, както и нета му
12
1
 
0
 
! Отговори
спонсор намузиколога преди 5 години
тоя сега прави ли разпявки в НМА?