Русия: Наша ракета не е минавала границата с Украйна!

Москва обори изводите от разследването за свалянето на MH17
Обновена: 24 май 2018 19:15 | 24 май 2018 18:45,
134
Русия: Наша ракета не е минавала границата с Украйна!
Снимка: Архив, БТА

Нито един зенитно-ракетен комплекс на руските въоръжени сили не е преминавал руско-украинската граница, заяви руското министерство на отбраната в отговор на обявените днес изводи на международния екип, който разследва свалянето над Украйна през 2014 г. на самолета на малайзийските линии, изпълняващ полет MH17, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

Според международния разследващ екип ракетата "Бук", която е свалила самолета, е била на въоръжение на руската 53-а зенитна ракета бригада, базирана край град Курск, откъдето е била прехвърлена в Източна Украйна.

"Запознахме се с изявленията на днешната пресконференция на представителите на международната следствена група по разследване на катастрофата на малайзийския Боинг, изпълняващ полет МН17 в небето над Украйна. Нито един зенитно-ракетен комплекс на руските въоръжени сили никога не е преминавал руско-украинската граница", заяви руското министерство на отбраната.

Русия е предоставила изчерпателни доказателства, че катастрофата на Боинга се дължи на използване на украински зенитно-ракетен комплекс "Бук", заяви министерството.

Международната следствена група е изключила от разследването на обстоятелствата показания на свидетели на трагедията, че ракетата е била изстреляна от територия под контрола на украинските въоръжени сили.

Следователите са обосновали изводите си само с компютърно редактирани изображения от социалните мрежи, отбеляза руското министерство на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Друг интересен въпрос е, защо роднините на холандските жертви са завели дела за обещетение към Украйна ?...Спокойно, като мине делото ще ги пренасочат към Русия.
34
16
 
38
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Всъщност, най-голям интерес от свалянето на пътнически самолет имат именно укропитеците. Обвинявайки Русия за това те се надяваха НАТО да се намеси с военни части в момент когато укропите ядяха бой от миньори с лопати. Не че сега не ядат де! Обаче Запада е решил да воюва с Русия до последният украинец а не да изпраща своете ***- спецчасти .
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе аз ти отварям очите образно казано, попълвам ти пропуските от училище, опитвам се да ти помогна за да разбереш, че установяване не значи непременно виждане, а ти се обиждаш.Бива ли така?
32
4
 
4
 
! Отговори
:):) преди 5 години
27 абе ти да не узнаваш къде растат манатарки в гората бе. Тук става въорос за авио катастрофа жертви обвинения, какви глупости пишеш, ще доказваш нещо едва ли не без доказателство, ами щото така си мислиш. Всеки адвокат ще ти се изхили на бисерите. И не обиждай хората и на теб не трудно да ти каже някой наивен цър.вул примерно...
31
16
 
11
 
! Отговори
goso преди 5 години
В някакъв смисъл това, което руснаците казват може да се интерпретира като вярно от тяхна гледна точка. Те не смятат областите Луганск и Донецк за Украйна а за Донецка република, която само те са признали. Както примерно ако закарат нещо в Крим, може да кажат че то не е в Украйна.Що се отнася до доказателства че е изстреляна от украински бук, то такива не са представяни. Доскоро руснаците говореха за украински СУ, който стрелял със ракета въздух-въздух, до преди да се намерят парчетата от бук.
30
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе повервахме Ви)
29
8
 
25
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Друг интересен въпрос е, защо роднините на холандските жертви са завели дела за обещетение към Украйна ?
28
3
 
12
 
! Отговори
до гого преди 5 години
и в допълнение правеха великия автомобил ЗАЗ Заплаха за Автомобилите на Запад....страшни, ама той и Путин е карал такава, майка му от лотария я спечелила, че и взели някакви зевзеци я открили и реновирали, на Пасито Трабито ряпа да яде...
27
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какво съм ти оризнал бе, ти четеш ли статията, там пише установено че ракетата е от 53 та някоя си руска бригада. Тоест видяли са обозначения по нея. ...В помощното училище не ви ли казаха, че за да установиш нещо не е задължително да го видиш или специалните ви потребности не позволяват чак такива умствени усилия?Питам риторично, явно поне това "знаеш" какво значи ;)
26
10
 
30
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
Въпросът е, защо украинците са се съгласили да изпълнят нареждането на Вашингтон за сваляне на граждански самолет ?
25
6
 
15
 
! Отговори
до аз преди 5 години
много си гледал 007. точно видиш ли номера на ракетите в казармата знаят. Айде бой по табаните.Тива разузнаване тип Скрипал мост лайкли....знаем го, на български му казвст агенция ЕЖК една жена каза...
24
21
 
11
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Чистата истина. Нищо не е минавало през границата с Украйна. Просто е изстреляна от руски солдати в украйна.
23
6
 
22
 
! Отговори
гого преди 5 години
пич, Чернобил си е беля на хохл.ите. Те са пал.ачори още от съветско време, за това фини елементи не им даваха да правят, само големи кютюци
22
5
 
7
 
! Отговори
аз преди 5 години
Откъде ви намират такива вдлъбнати? И да има замазано означение, зелените човечета първо него са прибрали, но всяка част има серийни номера и много лесно може да се проследи откъде е ракетата. За какво е разузнаването? В случая най-вероятно, че само тази пво част е била там тогава + серийни номера на компоненти показващи горе долу дата на производство...
21
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какво съм ти оризнал бе, ти четеш ли статията, там пише установено че ракетата е от 53 та някоя си руска бригада. Тоест видяли са обозначения по нея.....Хахаха, видели са били обозначения.Наистина ли си толкова неостър, че си мислиш, че знаят коя е бригадата защото са видяли обозначенията и?
20
14
 
9
 
! Отговори
От Катин до Чернобил преди 5 години
Разбира се, че ви вЕрваме!
19
3
 
21
 
! Отговори
до15 преди 5 години
какво съм ти оризнал бе, ти четеш ли статията, там пише установено че ракетата е от 53 та някоя си руска бригада. Тоест видяли са обозначения по нея. Е кой е *** да си остави маркировка да бъде опознат в последстеие. Ти май си толкова ограничен че не разбираш от ритиричен въпрос, ако знаеш какво е това. Или си просто някой първосигнслен драс.кач.Как по нагледно да ти го обясня, когато някой краде примерно си слага рукаеици да прикрие отпечстъци , а не пипа с голи ръце и да вика аз съм аз съм.
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ракетите на Холадци невярват
17
6
 
20
 
! Отговори
прате му образци преди 5 години
Няма смисъл руснаците да отговарят словесно на всека гореща измишльотина. трезвият свят най-ще се изкефи ако Руснаците пренесът по въздъха две три ракети до двора на нидерландския следовател Вилберт Паулисен и го попитат дали за тия ракети той рапортува, и ако не да си каже, че от тях да му преметнат по въздуха 1-2, че тия са по-така
16
28
 
11
 
! Отговори
аз преди 5 години
Има достатъчно клипове е тубата на руска военна техника със заличени опознавателни знаци пътуваща към руско украинската граница. Даже имаше няколко случая на руснаци снимали и качвали клипове да ги осъждат за държавна измяна. За заловените от Украйна руски войници в отпуск да не говорим...