Страната с най-много убийства – над 63 000 за година

2017 г. е била най-смъртоносна в историята на Бразилия
10 авг 2018 07:38, Елка Василева
12
Страната с най-много убийства – над 63 000 за година
Снимка: архив, Reuters

Рекордните 63 880 души са били убити в Бразилия миналата година, което я прави най-смъртоносната година в историята на страната, се казва в публикуван вчера доклад, цитиран от Асошиейтед прес.

Най-голямата държава в Латинска Америка е световният лидер по брой убийства.

Бразилският форум за обществена сигурност - независима организация, която следи националните статистики, свързани с престъпността и която е автор на доклада, каза, че организираната престъпност е една от причините за нарастващия брой убийства.

Тя обаче добави, че съпътстваните с все по-голямо насилие полицейски операции също изиграват важна роля.Тези операции се извършват срещу наркобандите, контролиращи много от бразилските фавели.

Средно по 14 души на ден биват убити от полицейски служители, което е с 20 процента ръст спрямо миналата година.

Над 1000 жени са убити в престъпления от омраза срещу техния пол, посочва докладът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: бразилияубийства
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
7
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
РЕЗУЛТАТ ОТ КАТОЛИЧЕСКАТА РЕЛИГИЯ .- АБОРТЪТ Е ЗАБРАНЕН , А СЕ.КСЪТ В ТЕЗИ ШИРИНИ Е НАЙ АКТИВЕН !!! В УСЛОВИЯ ЗА ПО -МАЛКО МИЛИОНИ ЖИТЕЛИ ТЕ СА 300 МИЛИОНА !!! КОЯ ИКОНОМИКА МОЖЕ ДА ЗАЩИТИ СВРЪХ ПОПУЛАЦИЯТА ??? СМЪРТ НА РЕЛИГИИТЕ -*** -ЕВРЕЙСКО -СЕМИТСКИ- ДАВИДОВИ / ПРЪКНАЛИ СЕ ЗАРАДИ СИЛНИЯ РИМ / !!! КОЙ ЗНАЕ РАЗЛИКАТА М/У ЙЕХУДА И ЙЕХОВА ????? ПОСЛЕ СЕ ПРЪКВАТ И МЮСЛЮМИТЕ- ПРИ СЛАБ РИМ !!!
7
4
 
5
 
! Отговори
US Citizen преди 5 години
Аз съм обиден! Защо ни пренебрегвате! Ние сме първи по всичко! First in the World!И тук сме първи, сигурен съм! Всеки ден се гърмим, а вие ми давате за пример онези със сомбрерата!
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Над 1000 жени са убити в престъпления от омраза срещу техния пол, посочва докладът."Айде, ***-феминист пропагандата не спи.
5
6
 
6
 
! Отговори
Сп??нс преди 5 години
Преди години излезе Max Payne 3, много завладяваща компютърна игра, действието се развива из Рио и дава доста ясно отражение на действителността там.
4
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Определено са на светлинни години от нас, а ние с нашите челни места в ЕС сме направо смешни. Но, вярвам, че с упорита работа можем да ги "бием".
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в Мексико да не е по-добре.Там освен убийствата страхотно много са отвличанията за откупи,независимо от коя прослойка на обществото си.Ежедневие.
2
1
 
31
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 5 години
Гледайте двете части на Tropa de elite. Бразилски филм за спецчастите на полицията. В главната роля играе артиста който играе Пабло Ескобар в сериала Наркос. Уогнър Маура му е името. Филма много добре показва ситуацията в Бразилия. Като на война са. И Мексико е много зле. За Колумбия не знам как са сега.
1
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там те убиват като топъл хляб, а и за топъл хляб!Жалко. Една от най-красивите страни в света!