Кремъл: Доставката на С-300 в Сирия не е срещу трета страна

Целта е да се повиши сигурността на руските военни
Обновена: 24 сеп 2018 18:16 | 24 сеп 2018 18:06, Анисия Иванова
198
Кремъл: Доставката на С-300 в Сирия не е срещу трета страна
Снимка: БТА

Решението на Русия да достави на Сирия зенитно-ракетен комплекс С-300 цели повишаване на сигурността на руските военни, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Канцеларията на сирийския президент Башар Асад съобщи в комюнике, че руският държавен глава Владимир Путин се е обадил днес на сирийския си колега и го е уведомил за доставката на комплекса.

На въпрос за отношенията с Израел президентският говорител отговори, че решението не е насочено срещу никоя трета страна.

Още по темата

Песков обаче заяви, че унищожаването погрешка на руски самолет от сирийската противовъздушна отбрана, което според Москва се дължи на предумишлени действия на израелски пилоти, може само да навреди на руско-израелските отношения, предаде Франс прес.

"Унищожаването на разузнавателния ни самолет причини смъртта на 15 наши военнослужещи. Според информациите от военните ни експерти това се дължи на предумишлени действия на израелските пилоти, което може само да навреди на отношенията между двете ни страни", заяви говорителят на Кремъл.

На 17 септември сирийската ПВО свали погрешка руски самолет Ил-20 над Средиземно море, убивайки 15-те души екипаж. По същото време израелски изтребители нанасяха удари по складове с боеприпаси в северозападната сирийска провинция Латакия.

Русия обвинява Израел за унищожаването на самолета й, като твърди, че израелската армия я е уведомила за въздушните си удари само една минута преди нанасянето им и че израелските самолети са използвали руския самолет като щит срещу сирийските ракети. Израел отрича тази версия.

Песков днес определи станалото като "трагична последователност от съвпадения" и отново обвини израелските пилоти.
 "Самолетът не е свален от израелска ракета, слава Богу. Въпреки това тази верига от съвпадения стана възможна заради действията на израелските пилоти. Събраната от нашите военни експерти информация ясно го показва", заяви той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко и какви S-300 ще доставят там руснаците не се знае. Май само те си знаят и какво могат и дали е истина това, което пише за тях. В Уикипедия има подробна информация за многото модификации ( поне 25) от 1979г насам. Най-новите S-300V4 и S-300VMD имат някакви фантастични спецификации, включително и с хиперзвукови ракети до 9 мах.
130
6
 
4
 
! Отговори
Bad company преди 5 години
До Анонимен 124Мдааааааааа, системата "Бариера " работи!! И не само за стелт изтребителите!! С нейна помощ дядя Стьопа от колхоза редовно осъществява връзка всяка вечер с изнвънземните от мъглявината "Андромеда" чрез транзистор ВЕФ 206:))) Освен това "Бариера" спира въшките . А! И бълхите на кучето Вова!! Абе ........."уникална " е тази "Бариера"!! Ххххххххххххххххххххххххххххаааааааааааааахахха!
129
3
 
5
 
! Отговори
Иван преди 5 години
До всички драскачи,които пишат че С-300 не били модерни ракети,смешни и че нямало проблеми с тях съвремените самолети ми обяснете защо ходиха при Путин няколко дена преди доставката.Ето ви реални информационни данни от всички медии преди 4-5 години:С-300 са заявени,платени и сирийските военни обучени,преди доставката Нетаняху отива при Путин сключва споразумение и доставката се прекратява?
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хендел, Когато пораснеш, ще разбереш, че лампите са по добри, в много отношения от транзисторите. Не са удобни за портативността на потребителската електроника и толкоз.В честотите на радиолокацията и в предвид мощностите се ползват лампи. От всички.
127
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ракетите за Ц 300 постоянно се модернизират и се пускат нови. Някои от ракетите, разработени за Ц 400 ги има и във версия за Ц 300.
126
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Между Ц 300 и Ц 200 има огромна разлика. Ц 200 е система, а Ц 300 е комплекс. Има възможност да се се свързва и управлява десетки различни модули. Изказването, че Ц 300 е Ц 200 с транзистори е направяо смешка ;))) Ако беше така нямаше всички да врякат срещу доставката им в Сирия и Иран ;)))
125
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Тео"Израел имат F-35, което е произведено това десетилетие. С-300 са от 79-а година!"Тео поредния ЕКСПЕРТ който се изказа ...Малко Инфо С-300П**** означава ПВО системи за защита на СТАЦИОНАРНИ ОБЕКТИ като заводи и градовеС-300Ф**** означава ФЛОТСКИ за защита на КОРАБИ и корабни съединенияС-300В**** означава ВОЙСКОВИ за защита на войските разположени на терени или при движение - всички компоненти са монтирани на ТАНКОВИ ВЕРИЖНИ ШАСИТА. Първи С-300П наистина 1979 С-300ПМУ2 е от 1997
124
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека да видим откъде могат да бъдат нападнати руснаците с 1000 крилати ракети в Сирия:Израел, английската база в Кипър, американската в Катар, натовската в Турция и авионосна група в Средиземно море. Това са точно. 20 точки. 20 незащитени точки на 20 минути от Русия. При положение, че имат хиперзвуково оръжие няма и 5 минути... За повечето цели разстоянието би се мерило в секунди...
123
6
 
2
 
! Отговори
крим не е руски преди 5 години
Кремъл: Доставката на С-300 в Сирия не е срещу трета страна...руските бомби си разпознават руските самолети.ха.ха
122
7
 
1
 
! Отговори
Handel преди 5 години
Голям майтап - за сведение С-200 са разработеми в началото на управлението на Хрушчов и са ЛАМПОВИ (т.е. работят с вакуумни лампи, а не с полупроводници и интегрални схеми). Въпросните системи С-300 са на повече от 40 години и са просто старите С-200, на които вакуммните лампи са заменени с транзистори.
121
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Сирия руснаците разполагат с антистелтс система, наречена "Бариера". На нея видимостта на стелтс обектите е между 100 и 1000 пъти по - голяма, отколкото на нормален радар. Системата е способна да засече обект, летящ на височината, на която пълзи висок крокодил ;))) Освен това системата е практически неоткриваема от съвременните средства за борба с радари поради принципа си на действие.
120
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Факт, Прав си, но 1000 ракети който изстреля пръв, това ще е края на цивилизацията. Наясно ли си колко време ще им трябва за изстрелването. В суматохата франсетата изстреляха една, с идеята някой да им върже и потопи дъртата "фрегата". Всяка атака извън контролирани няколко десетки ракети, и граничеща с масирана атака на няколко рода войски, ще предизвика мазало. Нервите са на краен предел победа не се очертава за никой. Това го знаят и за това тези сценарий за момента са изключени.
119
7
 
5
 
! Отговори
Bad company преди 5 години
Малко факти:"Безаналоговата" С-300 никога до сега не е уаствала в реални бойни действия"Поради факта, е този таралясник е бил /и е още/ на въоръжение в бившия соцлагер израелците го познават до последното болтче. Само наивник може да си мисли, че не са намерили начин на 100%-вото му неутрализиране и унищожение.
118
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На руснаците не им се налага да отразяват 1000 крилати ракети, защото в Южния военен окръг има 10 действащи системи Кинжал ;))) Вероятно ако ги нападнат и 10 няма да им се наложи да отразят ;))) В смисъл, стъклото не стреля, нали? ;)))
117
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците са много толерантни, ако Израел бе убил 15 английски или американски летци вече нямаше да съществува като държава.
116
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как един малък, но много *** народ си получи заслуженото.
115
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин няма намерение да атакува Израел. Вероятно ще им свали няколко самолета, а ако са много нахални ще им размаже няколко летища. А ако се замислиш, рускоговорящите евреи би трябвало да подкрепят Русия и да не им харесва никак идеята да си развалят отношенията с нея.
114
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТеоИзраел има F 35? Е вече няма да има :))
113
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Теорускоговорящите убийци на руснаци не са по-различни от другите убийци
112
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИЗРАЕЛ НА КОЛЕНЕ