Кремъл: Доставката на С-300 в Сирия не е срещу трета страна

Целта е да се повиши сигурността на руските военни
Обновена: 24 сеп 2018 18:16 | 24 сеп 2018 18:06, Анисия Иванова
198
Кремъл: Доставката на С-300 в Сирия не е срещу трета страна
Снимка: БТА

Решението на Русия да достави на Сирия зенитно-ракетен комплекс С-300 цели повишаване на сигурността на руските военни, заяви днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Ройтерс.

Канцеларията на сирийския президент Башар Асад съобщи в комюнике, че руският държавен глава Владимир Путин се е обадил днес на сирийския си колега и го е уведомил за доставката на комплекса.

На въпрос за отношенията с Израел президентският говорител отговори, че решението не е насочено срещу никоя трета страна.

Още по темата

Песков обаче заяви, че унищожаването погрешка на руски самолет от сирийската противовъздушна отбрана, което според Москва се дължи на предумишлени действия на израелски пилоти, може само да навреди на руско-израелските отношения, предаде Франс прес.

"Унищожаването на разузнавателния ни самолет причини смъртта на 15 наши военнослужещи. Според информациите от военните ни експерти това се дължи на предумишлени действия на израелските пилоти, което може само да навреди на отношенията между двете ни страни", заяви говорителят на Кремъл.

На 17 септември сирийската ПВО свали погрешка руски самолет Ил-20 над Средиземно море, убивайки 15-те души екипаж. По същото време израелски изтребители нанасяха удари по складове с боеприпаси в северозападната сирийска провинция Латакия.

Русия обвинява Израел за унищожаването на самолета й, като твърди, че израелската армия я е уведомила за въздушните си удари само една минута преди нанасянето им и че израелските самолети са използвали руския самолет като щит срещу сирийските ракети. Израел отрича тази версия.

Песков днес определи станалото като "трагична последователност от съвпадения" и отново обвини израелските пилоти.
 "Самолетът не е свален от израелска ракета, слава Богу. Въпреки това тази верига от съвпадения стана възможна заради действията на израелските пилоти. Събраната от нашите военни експерти информация ясно го показва", заяви той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
3
 
3
 
! Отговори
Тео преди 5 години
В Израел има три милиона рускоговорящи евреи. Путин няма да ги изложи на риск. Израел имат F-35, което е произведено това десетилетие. С-300 са от 79-а година! Не че нещо, но фактите говорят. Не одобрявам това, което прави Израел спрямо коренното население, но за съжаление отново нищо няма да се случи!
110
2
 
2
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
До Един от СеверозападаЗа разлика от теб мога да произведа работеща машина от нищото. Достатъчно ми е да попадне листче салфетка и химикалка за да стане идеята една работеща машина.Имам си в гаража всички металорежещи машини за разлика от теб който плакне очите си в нета на снимки на ФУ 250 който никога няма да го има....
109
1
 
4
 
! Отговори
С300 са яки ! преди 5 години
Нищо чудно някоя сушка да опуцат пияниците :)
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И не само това. САА и Русия, ще го играят защита. Атаката се очаква от коалицията. Обаче, Докато коалицията съгласува и задължително желае да го играе на сигурно (гарантирано превъзходство), то САА и Русия, повишават шансовете си с С 300. При този паритет, ще има следващи ходове. И задължително ще се проверяват възможности на новото въоръжение. Така че, очаквайте и Ц 400 и ф 35. От цялата игра ще печели гарантирано Сирия, щото с всяка провокация ще постига все по усъвършенствана ПВО.
107
6
 
3
 
! Отговори
За 109 преди 5 години
Онез са друга Рушка излагация -КалибърСлед като паднаха в Иран иранците забраниха на Блядистанци да ползват въздушното им пространствоПълни жалкарип;)
106
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези С 300 същите ли бяха, които изстреляха от империята на злото и половината паднаха в Ирак. А се говори,че някои дори се върнали обратно в империята? Най вероятно сега да цапардосат с тях Кузя, ако успее да да се довлече до там!
105
2
 
4
 
! Отговори
факт преди 5 години
До Анонимендо 104Руските войски в Сирия НЕ могат да отразят масирана въздушна атака със стотици(до 1000) крилати ракети и самолети,просто защото превъзходството на САЩ и съюзниците им в региона е 30:1.Единствения шанс за сдържане е вкарването на ядрено оръжие в сирийския контекст.Как ще стане не е ясно,но нямат друг изход.Кой знае,Баба Ванга може да излезе права...
104
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Хан Крум продСТЕЛТ крие или реално намалява далечината на откриване от подобен радар(3 см диапазон)За това още в С-300(по късните модификации общо приети на въоръжение 11 модификации) Рашките добавят допълнителен МЕТРОВ радар който осветлява СТЕЛТ самолетите на практически всяка далечина на която може да работи радара.С-400 Радарите вече освен сантиметров диапазон работят и в дециметров и в метров като превключването става едва ли не на всеки следващ импулсЗа това се страхуват от С-400
103
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рано или късно ще дойде времето и на Джуджагин и неговата диктатура, както се случи и с кочинaта ссср!
102
1
 
4
 
! Отговори
до 104 преди 5 години
Даа ,очертава се многоходов сблъсък , а дотогава еврейте ще ги блъскат едноходово
101
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не става въпрос за Руската база. ВМС имат също ПВО, и могат да дадат бой, но остават без защита. Проблема е, как да спрат масирана атака от крилати ракети, и самолети едновременно.Пробваха с 8 ракети САА свали 5. Пробваха с няколко Ф ки САА уцели два. Сравнително успешна бе единствено атаката с 28 самолета, и над 60 ракети. На база тези данни, коалицията реши да струпа сериозно количество ракети в Средиземно море. С 300 е ответната реакция. В Сирия се пече сериозен сблъсък, и то многоходов.
100
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе, какво става с умните томахафки на Тръм дето от 100 ракети само 15 ударят целта и то все изоставени сирийски летища където няма руска противоракетна защита?
99
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платените гейевроатлантици яростно бранят своите господари от краварника.То не са гущери, ханове, и всякаква подобна изм.ет. Колкото и да ревете Руснаците унищожиха ИДИЛ, създаден от сащ и изсраел, Асад е на власт.Изсраелците спряха да летят над суверенна Сирия малко по малко нещата ще се нормализират.Но вие ще си останете американски подметки.
98
8
 
8
 
! Отговори
мазепа преди 5 години
Разбира се , че С-300 не е срещу трети страни, видяхме че срещу Томахоук и ф-16 не действа. Действа както С-200 - само срещу руски самолети.
97
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ избиха няколко хиляди цивилни от собсвениея си народ като взривиха небостъргачите на Световния търговски център.
96
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имате си ги! Доставите им ги братушки! Време е Който се прави на тарикат Да си "плаща"!Живеем в такива времена. И няма място за шеги и сметки! Край с жертвите! Време е да си плащат! Който и да е той!
95
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама F-35 можел вече да лети?
94
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Хан Крум"На израелските летци им е през оная работа за С-300. те летят на F-35 които са невидими за руските бракми."Хане ти поредния "ЕКСПЕРТ" ли си?ВСВ ВБ създава МАГНЕТРОНА и с това позволява да се повиши честотата на Радарите. Практически е установено че радарите действащи в сантиметровия обхват и по-точно 3см обхват практически не се влияят от атмосферните условия (освен торнадо и ураган 5 степен)95% от радарите по света са подобниСТЕЛТ крие самолетите от тези радариНо не от Специал
93
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ избиха хиляди цивилни българи жени и деца при бомбардировките над София!
92
4
 
5
 
! Отговори
голям шум за нищо! преди 5 години
Нали неотдавна руснаците вкараха в Сирия с400 за осигуряване безопасността на военните им! За какво е този шум сега относно старите бракми с300!