Постоянно ви е горещо? Ето 7 възможни причини

Имате повишена функция на щитовидната жлеза
30 окт 2018 22:25, Михаела Лазарова
2
Постоянно ви е горещо? Ето 7 възможни причини
Снимка: istock

Горещо ли е или на вас само така ви се струва? Отвивате ли се през нощта, докато половинката ви се гуши в топлите завивки, а вас ви избиват топли вълни? Ходите ли по тениска, когато приятелите ви вече са с пуловери? Има вероятност усещането ви за горещина да не идва от градусите, а от вътрешното ви състояние.

На какво може да се дължи това, че постоянно ви е горещо?

Пиете прекалено много кафе

Сутрешната ви чаша кафе надали е виновна за горещите вълни, които получавате, но ако прекалявате с кафето през целия ден, това вече може да е проблем. Кофеинът е стимулант, който ускорява пулса и повишава кръвното налягане, резултат от което е усещането за горещина.

Бременна сте

Хормоналните промени започват още в ранните етапи на бременността. Има вероятност да започнете да усещате горещина преди да сте разбрала, че сте бременна.

Имате високи нива на стрес в организма

Когато сте под висок стрес, сърдечният ритъм се повишава, кръвообращението се ускорява, кръвното налягане се повишава вследствие на високите нива на кортизол и адреналин в кръвта. Това може да доведе освен до усещане за горещина и до зачервяване на лицето, изпотяване, загуба на апетит, стомашно-чревни разстройства.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мише, а ако правиш много секс, горещо ли ти е?
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам как е при жените, но на мене ми е добре и в адски пек, и в *** студ. Подложен съм на постоянен стрес, пия кафе колокото душа ми иска. Просто си самовнушаваш, че всичко е ОК и тялото се адаптира бързо и постепенно в рамките на няколко минути към условията. Важно е да си вярваш, за да се получи- сам си си господар, не си роб на тялото си. Условията наоколо не зависят от теб, а тялото е адаптивен инструмент. Например ако ти е студено, представи си изгарящото усещане от слънцето на плажа.