Путин и Ердоган дадоха старт на "Турски поток". Къде сме ние?

Руският газ ще задоволява нуждите на 15 млн. домакинства
Обновена: 21 ное 2018 21:56 | 21 ное 2018 21:30,
85

Руският президент Владимир Путин и турският му колега Реджеп Ердоган откриха преди броени дни първата морска тръба от газопровода "Турски поток" на церемония в Истанбул. По думите на Путин проектът ще помогне за развитието на целия черноморски регион.

Руската компания "Газпром" започна строителството на морския участък от тръбата през май 2017 година. Той минава по дъното на Черно море до крайбрежието на Турция.

Още по темата

От там газопроводът ще се разклони на две. Първата тръба е за турския пазар, а втората ще доставя газ за Южна и Югоизточна Европа. Предвижда се доставките да започнат от първи януари 2020 година.

Бившият генерален консул на България в Одрин Георги Димов припомни, че този проект първоначално бе предложен на нашата страна под името "Южен поток", но той така и не бе реализиран.

"Идеята е руският природен газ да задоволява нуждите на 15 милиона турски домакинства. Ще има и транспортиране на този газ до Европа. Нас ни интересува пък откъде ще минава този газопровод към Европа", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Международният експерт е категоричен, че в момента отношенията между Ердоган и Борисов са доста топли, но реално голямата дума откъде да мине тръбата за Европа е именно на Москва.

"Отношенията между Русия и Турция постоянно се променят. Двете страни имат доста допирни точки, защото постоянно биват критикувани от Западна Европа. Това определено ги обединява", сигурен е Димов.

На 3-и ноември всъщност се отбелязаха 16 години от управлението на Реджеп Ердоган в Турция. Според бившия консул в Одрин нещата в южната ни съседка са се влошили: "В момента в Турция обществото е ангажирано с политическия ислям. Има доста голямо разслоение в обществото".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Османе стига лъга , един руски мана ф проговори турски на среща и това беше
32
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турскии паток и тлъст дюнер за руснаците.Ще си го смучкат доволно.Най после се отървахме от руските глупости!!! Към момента те снабдяват Европа с най много 25% от горивата, след 2020 вероятно 15
31
7
 
15
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Русия има голямо влияние в Турция и в турското общество. Руската Интернет търсачка Яндекс е с почти равен дял на посещаемост с Гугъл. ВКонтакте и Одноклассники също се радват на голяма аудитория от 40 милиона турски Интернет потребители. Руски политици им говорят на турски по медиите. Путин го посрещат с конница в Анкара. Само да стане напечено и Ердоган започва с думите "Говорих с моя приятел Путин...".
30
6
 
15
 
! Отговори
v преди 5 години
Къде сме ние?в мизерия
29
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде сме ние ли? Изтривалки на ЕС и САЩ, ето къде сме. Те затова ни пуснаха в ЕС, за друго не им трябваме, освен да изпълняваме мокрите им поръчките. Най вече такива срещу Русия. Първо спряхме предспочно 2 реактора в Козлодуй, после строежа на АЕЦ Белене, сетне Южен поток...Всичко това коства милиарди на бедния ни народ, но евроинтеграторите викат ура. Скоро ще си купим и прескъхи самолетчета от чичко Сам и пак ще викаме ура
28
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е друго си е да "накажеш и санкционираш" Руснаците, като спреш Южен поток". И сега какво ни остава да се питаме къде сме Ние?
27
4
 
9
 
! Отговори
Южен тръбар преди 5 години
Аз съм Винету. ЕДНОКНИЖЕЦ.
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
то от 2020 Еврипа ще отреже Турция и Русия едновременно в енергиините им амбиции.Как? Ще спре руската газ за Турция или ще спре ТАНАП?
25
5
 
13
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Този провал ще разори България. Това го спретнаха умните, красивите, Боко, Цецо, Плевнелиев и много други. Сега ще пуснат малко димки с новини за проекта за АЕЦ, а ще похарчат парите за ненужни самолети
24
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най после ще се отървем от Руската братка газ и АЕЦ-а и Лукоил.*** ьо като им завърши АЕЦ а "НАХУЮ" ще се върнат обратно в крепостните времена
23
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно ***. Едно аверче дето спечели зелена карта ми се обади вчера от Америка и ми каза, че гаджето на шуринайката му в някакво американско пристанище чула как някакъв докер видял цяла флотилия с безплатен втечнен шистов газ е потеглила за България. Сигурен съм, че ще дойде. Американците са ни приятели и няма да ни оставят на студено
22
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОМНЯ ОТЯВЛЕНИТЕ СОРОСТИИ НАЧЕЛО С БИВШИЯ ЕНЕРГИЕН МИНИСТЪР ТРАЙЧО И ГЕРБЕРЧЕТО ДЕЛЯН ДОБРЕВ КОИТО ТВЪРДЯХА,ЧЕ ТУРСКИЯ ПОТОК (НЯМАЛО) ДА СЕ ОСЪЩЕСТВИ И ТОВА БИЛО (БЛЪФ) НА ПУТИН..СЕГА ИСКАМ ДА ВИДЯ КАКВО ЩЕ КАЖАТ ПАК ТЕЗИ(ЕКСПЕРТИ) НА ЕНЕРГЕТИКАТА
21
5
 
15
 
! Отговори
Крис преди 5 години
Подаряването на трите енергийни проекта на Ердоган всъщност е подаряването на България на Османска Турция! С това се гордеят родните тикви българоубийци! Чакат ни страшни времена!
20
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е добра новина! Ако сега не се изгради междусистемна връзка защото според турците сегашния газопровод не работел на обратно то от 2020 Еврипа ще отреже Турция и Русия едновременно в енергиините им амбиции
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой пророкуваше, че турски поток никога няма да се реализира.
18
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние сме вън. Във външната тоалетна с Боци
17
2
 
11
 
! Отговори
Ал Кохол преди 5 години
Как къде, долу на земята и стойка партер,,,
16
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продължавайте, другаре, да си избирате Тиква на власт. И по-зле ще става. Но българинът е мазохист. Може да му харесва.
15
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега Ганьови ще гледат тръбата на Ердо и ще се топлят!!!
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ли тоя? Някой знае ли какво работи тоя "експерт" бивш консул освен да дава интервюта тук там?