Ердоган: Френските протести - провал на демокрацията!

Турция била срещу използването на сила срещу демонстрантите
Обновена: 8 дек 2018 18:56 | 8 дек 2018 18:55, Веселина Йорданова
188
Ердоган: Френските протести - провал на демокрацията!
Снимка: БТА

Протестите във Франция показват провал на демокрацията и проблем със свободата и спазването на човешките права в Европа, заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, предаде ТАСС.

Още по темата
Протестните акции на "жълтите жилетки" показват провал на демокрацията, правата на човека и свободите в Европа. В много европейски страни се създаде напрегната обстановка. Днес ние следим ситуацията в държави, които предпочетоха да не реагират на действията на лица, които се опитват да устроят кръвопролитие в Турция, заяви Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

Турският президент отбеляза, че "някои сили са обвинявали" турската полиция в "прибягване до прекомерна сила". "Вижте как се отнася с хората тяхната полиция. Нашите полицаи действат хуманно", заяви Ердоган.

Той посочи, че Турция е както против "хаоса, който сеят демонстрантите", така и срещу "използването на прекомерна сила спрямо протестиращите".

Днес в Париж за четвърти пореден уикенд се организират демонстрации на т. нар. "жълти жилетки", които протестират срещу увеличението на цените и данъците. Френската полиция използва сълзотворен газ. Според кореспондента на агенция ТАСС, намиращ се в района на Триумфалната арка, група екстремисти, въоръжени с железни пръти, се опитва да нападне кордона от полицаи и жандармеристи.

Френската полиция използва и звукови гранати. На "Шанз-Елизе" са разположени около 1600 полицаи и жандармеристи, а в цялата страна за поддържане на реда са мобилизирани 8000 служители на полицията и жандармерията. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как е е в еврокочинката? Дойде ли мечката да играе и у вас?
52
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя да си гледа собствената държава,където още живеят в средновековието и всеки по-напредничъв го подлагат на мъки.Интелигенция вече няма в ердогания.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще таксуват изторна Европа като най-богати и мирни като овчици може и в Шенген да влязат.
50
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Иване, туркофилите са си български турци, които тролят срещу заплащане, правят турска пропаганда у нас. Ако българин прави пропаганда за България в Турция, той ще бъде арестуван и тикнат в затвора. Но Ердоган смята, че всичко му е позволено, да е арогантен към Европа и да е много толерантен към собствения си терор в самата Турция.
49
2
 
18
 
! Отговори
Ha преди 5 години
Някой помни ли дришльовците протестъри отпреди три години ? Ами оная пикла дето прегръщаше полицая пък после и двамата се оказаха гей ? Ако БГ полицията ги беше подкарала като френската какво ли щеше да бъде...
48
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС ще се разпадне в ЕС има голям проблем с демокрацията и незачитането на човешките права и на туй отгоре еврохомосексуалистите искат още пари от данъците. Ердоган смъкна данъците в Турция с 5% и Световната банка и Ротшилд загубиха много пари.
47
17
 
25
 
! Отговори
Амуджа преди 5 години
Ердоан както винаги не робува на измислени ценности и критерии.Затова е мразен от мнозина,но и почитан от мнозина именно защото винаги е за истината и за справедливостта.
46
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив, именно защото има демокрация протестират.Ако беше като в Турция 2 г. извънредно положение и забрана за протести...А за "хуманността" на турската полиция може да се съди по реките от кръв по асфалта при протестите за парка "Гези".
45
18
 
18
 
! Отговори
Киро Скалата преди 5 години
Ердоган и демокрация..Несъвместими понятия..
44
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заглавие като за Радев - ефенди.
43
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрацията от това което наблюдавам в различни европейски страни е нещо неприятно. Такъв терор над населението. Рафиниран терор наречен демокрация. Виждаме какво е в България - хиляди видове глоби, камери на всяка пресечка, тотално разголване на човешкото битие. Както законово, така и противозаконно. Все нови и нови видове репресивен апарат. Гражданите станаха "хамстери" на които е отредено да въртят колелото под строгия поглед на властта. Личен живот НЯМА И НЯМА И ДА ИМА!!!
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ШопоШопе, не е от значения КОЙ го казва, а дали е ВЯРНО казаното!Дано го разбираш!
41
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами не само Турция е против полицейското насилие над демонстрантите, обаче, пита се, къде по дяволите е демократичния ЕС да защити протестиращите и да нахока Микрона?Или Микрон е "нашия *** син"?
40
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав си е ЕРдушмана.Друго си да колиш и бесиш като в Средновековието.
39
12
 
21
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
И това го казва човек,в чиято държава затворите са пълни с политически противници.
38
6
 
19
 
! Отговори
akud преди 5 години
хахахха аз помня и едни турски протести с потресаващи средства за потушаване то им
37
6
 
24
 
! Отговори
999 преди 5 години
След толкова пропаганди,клевети и лъжи по медиите свързани с Турция - Е НАИСТИНА ДНЕС ДАДОХТЕ СУПЕР МАТЕРИАЛ ЕРДОГАН ДА ВИ КЪЛВЕ ОТВСЯКЪДЕ!ЗАЩОТО ВИЕ ЕВРОПЕЙЦИТЕ ДНЕС ДЕМОНСТРАТИВНО ПАКОЗВАТЕ ЩО Е ВАШАТА КУЛТУРА И ЦЕННОСТ?!И ТАКА ХУБАВО ВИ ЗАХАПА ЕРДОГАН - ЧЕ ПРЕДВИД ВАНДАЛИЗМА ВИ КОЙТО ГЛЕДАМЕ ПО МЕДИИТЕ - ЧЕТЕЙКИ И ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ - СТАВАМЕ СВИДЕТЕЛИ НА ТОВА, КОЛКО ЗДРАВО ЕРДОГАН ВИ НАСТЪПВА!"МИ ТО КВОТО ПОВИКАЛО,ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО!НЯКОЙ ДА ПОИСКА МНЕНИЕ И ОТ ПУТИН ЗА ЕВРОДЕМОКРАЦИЯТА!
36
6
 
24
 
! Отговори
Смях преди 5 години
Ердо си прави гаргара с надутите франсета. Не е приятно да ви призовават и поучават за хуманност и за човешки права, нали кокошки? :))))
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ITALIYA pred ***
34
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Belgiya e pred vustanie