350 издирват килърът Шериф Шекат – окървавил коледен Страсбург

29-годишният е от марокански произход, роден е във Франция
12 дек 2018 09:15,
202
350 издирват килърът Шериф Шекат – окървавил коледен Страсбург
Снимка: Twitter

Шериф Шекат е 29-годишният мъж, когото френските власти издирват за терористичния акт в Страсбург. Снощи Шекат откри стрелба по Коледния базар в Страсбург, уби трима души и рани 12.

Властите казват, че заподозреният е бил познат на разузнаването като потенциален риск за сигурността и преди снощните събития.

Предполага се, че Шекат е избягал с такси след стрелбата снощи. Бил е ранен от военни, реагирали на стрелбата в центъра на града.

Още по темата

Над 350 души продължават да издирват стрелеца.

Шериф Шекат е бил роден в Страсбург, но е от марокански произход. Имал е криминално досие, предава британският "Standard". Бил е под наблюдение по подозрения, че се е радикализирал.

Мотив за снощната стрелба не е известен, но френските власти започнаха разследване за терористичен акт и вдигнаха нивото на тревога.

Във Франция в списъка на заподозрени в риск са 26 000 души, те влизат в т. нар. "Фиш S".

От тях за 10 000 души се вярва, че са се радикализирали, в салафистки джамии в страната или в чужбина.

Франция продължава да е с висока степен на тревога след атаките от 2015 и 2016, когато бяха убити повече от 200 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво търсеха фрасетата в Либия, Сирия, Алжир, Мароко? Колко хора избиха французите в Либия и Сирия?
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който си вкарва вълка в кошарата, да си се оправя.
85
0
 
4
 
! Отговори
Мокрон преди 5 години
Точно навреме, но това е просто чиста случайност, всчико е случайност.
84
6
 
6
 
! Отговори
Циник до хаховците преди 5 години
Със заговораЧета мозъчните диарии, че така искали да отклонят вниманието от жълтите жилетки...Те в "жълтите жилетки" са огромна част алжирци, мароканци, тунезийци, африканци.... също като навремето в Лос Анжелис - диваци надяващи се да окрадат магазини за черна и бяла техника....Европа е загубена - бъдещето и е на виещи от джамии и минарета ***... и междукланови войни на африканци и араби( като тези в Берлин - където въоръжени араби нахлуха в полицейски участък ) с европейски паспорти!
83
4
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Само да отбележа, че този атентат идва точно навреме за Макарон и управляващата мафия. Дали пък полицията не го е изпуснала НЕслучайно ?!Протестите не стихват, а от вчера към тях се присъединиха и студентите... И хоп.. терористичен акт, който ще развърже ръцете на властта за репресии... и ще изплаши обществото. Сега ще последват призиви за единство на нацията... Сиреч вълците ще призоват овцете за обединение.. :)
82
6
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонимен81интересното е, че жълтите жилетки в "болшинството", както е модерно сега да се казва на БЪЛГАРСКИ, ги публикуваха даже и руснаците, кви са, откъде са и от чий соц синдикат са. останалото са операции под чужд флаг. айде сега да помислиме, коя от "великите сили" и е навик да спазва "крадецът вика дръжте крадеца"
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като слагате снимка, все изрязвате половината лице със заглавието. Не може ли цялото лице да се вижда? И на други статии съм го забелязал и съм си мислел, че нямате друга снимка, а то май е до сещане.
80
0
 
26
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Е, как да го намерят като цяла Франция е пълна с такива като него ?! Ако беше бял европеец щеше да се различава, ама с такава визия ще се смеси с мнозинството и върви, че го търси... :)
79
0
 
22
 
! Отговори
двоен стандарт преди 5 години
Франция е основен помагач и защитник на терористите в Сирия,това палещите свещи овце Французи знаят ли го?
78
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
капка жал не изпитвам, малко им е, французите заслужават да дадат не три а триста хиляди убити за да мислят другия път като бомбардират мирни хора
77
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, точно така, този най вероятно е отглеждан от Макрон и тайните служби точно за такива случай, и сега ще зачезне за Мароко с куфарчето с пари!
76
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересното е,че "жълтите жилетки",дето ги оплюваха,бяха само бели французи!Нямаше араби и ***!Явно на нормалните започна да им писва!А тоя обратеняк макарона е пътник!
75
5
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До този е техен единствената васална държава в европа в момента сме ние. и не сме васали на ЕС или уса.
74
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14 думиПроблемът е, че сте доста матови, на Запад не правят разлика между българи и техните матови братя, но щом искате да осигурите бъдещето на белия човек, ще намерим нямаква работа и за вас, има много черна работа която трябва да се свърши за осигуряване удобствата на белия човек.
73
1
 
1
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
До Изгърбич Задвратянаххахахаххахахаха добре е :)
72
18
 
0
 
! Отговори
Златан Панайотов преди 5 години
Консуматорството убива, бялото християнско консуматорство. Навлеците от Африка са тук най-вече, за да бачкат, и така да крепят жизнения стандарт на европееца. На един мароканец терорист се падат 1000 кротко работещи мароканци. Освен това се осигуряват съпрузи за по-неатрактивните европейки. Това е положението.
71
1
 
20
 
! Отговори
този е техен човек преди 5 години
Нали помните че Франция,Англия и няколко други васални на САЩ държави в момента са анексирали Сирийска територия където отглеждат терористи?!и пречат на Сирийската армия да избие ИД.
70
2
 
6
 
! Отговори
Макрон преди 5 години
Много навреме ми дойде този Шериф! Слава!
69
0
 
14
 
! Отговори
Войнствен атеист преди 5 години
Религията на мира за пореден път доказва колко е миролюбива! Вижте, спестили са житейските мъки на трима! Ашколсун!
68
8
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
днеска методичката от сколково е "беззъба и безразлична".гледам по всички "национални" и "независими" медии са подхванали припева. нищо де, той гундяев друго рождество чества, за тва са цъфнали и завързали.