През 2019 г.: Зарядната мрежа на Tesla покрива Европа

Това значи и пускане на станция Supercharger край Пловдив
28 дек 2018 19:51, Петя Славова
39
През 2019 г.: Зарядната мрежа на Tesla покрива Европа
Снимка: Bulgaria ON AIR

През последните години производителят на електромобили Tesla Motors значително разшири своята мрежа от зарядни станции, но въпреки това има държави, в които те са малко на брой. Това съвсем скоро ще се промени, обеща генералният директор на компанията Илон Мъск.

В блога си в Twitter милиардерът заяви, че през 2019 г. мрежата Supercharger ще обхване цяла Европа. Мъск беше категоричен, че собствениците на електромобили Tesla ще могат да пътуват без проблеми „от Ирландия до Киев и от Норвегия до Турция”.

Съобщава се, че догодина Tesla планира откриването на две зарядни станции в Украйна и на няколко в Турция, както и разширяване на мрежата в страните от ЕС. Това би трябвало да означава, че и в България ще започна да работи Supercharger, който ще бъде разположен край Пловдив. В момента станции Supercharger няма в Литва, Естония, Латвия, Гърция, Румъния и България (от страните в ЕС), а също така и в Албания, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония, Украйна, Модова, Беларус и Турция.

Мъск допълва, че има желание през 2020 г. да започне изграждане на мрежа от зарядни станции в Африса, но засега това е само предварителен план, тъй като на този континент няма нито едно устройство за зареждане на Tesla.

Вижте още в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: Tesla MotorsИлон Мъск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
читател преди 5 години
Докато не дойде чистата ел.енергия от термоядрения синтез (Токамак, Кадараш), няма кой знае каква полза от ел. колите, все някъде нещо пуши, или трупа радиоактиност. Същото важи и за батериите, тези са мръсни и с малък живот.
21
2
 
2
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Електромибила не излиза по-евтино, дори замърсява повече околната среда - защото никой не смята колко се замърсява природада за производството на батериите за един електромобил за един цикъл от 2-3 години - батериите за 2 години замърсяват колкото автомобил на бензин или нафта за целия си живот. Да не говорим че живота на батериите е 2 години. Аз за 2 гонини не изгарям гориво за 3000лв (може ако имам пробег над 30 000км на година) Така че совите не са това което са :)
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 32Тесла Модел М е приблизително $30 000... напълно нормална цена на нова кола 2018 година.
19
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Харесвам електромобилите, но докато не покрият фунционалноста на тези с вътрешно горене и не почнат да се продават добре- БЕЗ ПРИВИЛЕГИИТЕ и СУБСИДИИТЕ, които имат сега- е рано да се каже че са конкурентни.Да не говорим за баснослповно раздутите цени. Един електомобил би трябвало да е доста по-евтин от същия модел с ВГ.(пък дори и тази цена на батериите). Видях дори един и същ модел където хибрид варианта бе е по-евтин от изцяло електическия вариант. Безумие!! Мъск е пътник:)
18
1
 
5
 
! Отговори
До 30 преди 5 години
Ами това е началото ,представи си ,че това е като първия автомобил през 1911 и нз коя точно година виж докъде са се развили сега автомобилите .Същото е и с Тесла 2 тона батерия както казваш ,с всеки следващ модел ще стават по-добри и по-добри ,все отнякъде трябва да се започне
17
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не е репресивната политика на правителствата спрямо дизеловите и бензиновите коли,то творенията на Мъск,никога нямаше да пътувта масово никъде.Три тона кола,от които 2 тона батерии.Що за беумие?
16
0
 
2
 
! Отговори
Барчо теслата преди 5 години
В Долно Спанчево кога?
15
1
 
2
 
! Отговори
Соренто преди 5 години
АфриСанците(?!) ще оставят Крузърите и Дефендърите и ще тръгнат на сафари с електрокарче. Аха...
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде са любителите на ракети, да поджавкат по темата?
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тесла няма традиции в производството на коли. Когато германците и японците започнат да се занимават с това сериозно, тогава ще има истински разцвет на електрическите возила. Когато го направят ще е дошъл истинския момент за реализация на технологията.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В интерес на истината, в механиката и електротехниката няма твърде голям прогрес от 70 - те години на миналия век. В компютрите(електроника + информатика) скока е огромен и на тях се дължи основната част от прогреса в комбинираните устройства(коли, кораби, самолети, индустрия и т.н.) За да се премине изцяло на електрически транспорт ще са нужни ПОНЕ около 10 ПЪТИ повече генериращи мощности и около 10 пъти по - голяма електропреносна инфраструктура. Това няма как да стане в близките 50 години.
11
0
 
7
 
! Отговори
шматка преди 5 години
ХехеКогато пуснаха моб.телефони всеки си имаше отделно зарядно.Трябваше да минат 15г за да им дойде на ума да ги правят за еднотипни зарядни.Сега повтарят същото и с колите.Ще има колонки за Тесла Форд Опел......една до друга:))Дано след 15 г си спомнят историята с тел.
10
1
 
3
 
! Отговори
До 18 -До До 1 преди 5 години
Аааа,извинявай не знаех че си Бил Гейтс.Аз мислех че си някой голобрад философ за който всичко изобретено не е,, кой знае какво". и си наясно с енергийното бъдеще на света.Още веднъж извинявай,но аз съм на 70 и ценя всяко смислено и полезно дело.А нихилизма си е присъщо на примитивният човек .
9
4
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 5 години
Не сме мръднали от 70те ???Ти на колко годинки си бе мушморок?Пред очите ни на нас съвременниците на това време, света се промени тотално от 70те до днес Само умственно недоразвито същество може да изрече такава глупост.На какво пишеш това бе,имаше ли го през 70те?Какви са комуникациите,къде са телефонните кабини?Къде са онези аудио и видео технологииВсичко което ни заобикаля не само е ,,мръднало" ами е излетяло на огромно разстояние от 70те.Явно си роден след 80те невръстни неудачнико.
8
4
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Поредният д.р.и.с.льо с ,,обективно"мнение.Така говорят ретроградните хора от както свят светува,,-Голяма работа" ,ами голяма е бе пубере.На какво си написал поста си ? На стената на пещерата с въглен ли?Или на нещо което държиш в ръете си и което някой умник като еб е нарекъл подигравателно ,,голяма работа"Слава богу че има умни и мислещи хора,а не такива като теб на които главата служи само за вчесване.Е гати поколението създадено по ,,някакъв начин" Прогреса се дължи на умните,а тъпите......
7
1
 
6
 
! Отговори
Аз си... преди 5 години
...оставам на бензинов двигател, в краен случай хибрид.Електрическият автомобил е прекрасен за града, но извън и междуградско е жалка история.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДосега не сме мръднали ни крачка от 70-те-----Айде бе, сериозно ?
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Който искаш прославяй, света си върви напред и без теб. Ти си за другия форум с "хиперзвуковите" ракети...
4
9
 
6
 
! Отговори
Това е бъдещето преди 5 години
СвиквайтеСАЩ дърпат света напредКакто винаги
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Светът върви напред.