Нелегален тютюн в куриерски пратки в Пловдив

Става въпрос за 120 кг нарязан тютюн за пушене
13 яну 2019 21:10, Красимир Ангелов
13
Нелегален тютюн в куриерски пратки в Пловдив
Снимка: Булфото

Митническа мобилна група задържа нелегален тютюн в куриерски пратки в Пловдив, съобщиха от Агенция "Митници".

Става въпрос за 120 кг нарязан тютюн за пушене без документи за платен акциз.

Митнически служители извършили проверката в офис на куриерска фирма в Пловдив, където са открили 39 опаковани пратки, съдържащи суха кафеникава нарязана листна маса с мирис на тютюн. Уточнено е, че пратките от Пловдив били предназначени за различни населени места в страната. Установен е изпращачът на стоката.

Образувано е досъдебно производство по описа на териториалния отдел "Митническо разследване и разузнаване - "Тракийска", което е под надзора на Районната прокуратура в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз си търся такъв тютюн, ама хорицата все повече се крият, трудно стана.
10
0
 
6
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Защо не раздават на хората които гледат тютюн бандероли?Изкупуват им го на безценица,поне да имат законово право да го продават на клиенти.Държавата се подиграва с тези хора,а това е огромен труд.
9
0
 
22
 
! Отговори
бай х преди 5 години
изкупна цена на кг тютюн 2018 год 7лв - 1 категория 5 лв - 2 категория + 152 лв е акциза за кг ... е кой нормален ще гледа тютюн за да го даде за без пари на пеевски, доган и тиквата / булгартабак
8
1
 
10
 
! Отговори
V преди 5 години
Тука става въпрос не за краен продукт ,а за земеделско производство ;) Ако са производители имат право да го продават дори без касов апарат ;) А закона не трябва да прави разлика за правото да го притежаваш между производител и такъв който не е .Равни по права ;) ПРОСТО НАРУШАВАТ ЗАКОНА ЗА ДА НИ СКУБЯТ ;) Единствения начин да има незаконен тютюн е да бъде забранено производството му ;)
7
0
 
2
 
! Отговори
До бай х преди 5 години
Ако беше легално всички българи нямаше да работят на чужди работодатели екеей кутия в която се нарича фирма в която има малко пари. Няма надежда. Ако беше легален бизнес също като отглеждане на марихуана хората щяха да трупат мн пари и щяха всички да сме пушачи и няма кой да работи на работодателите. Като допълнителен доход съм съгласен. Да работиш на др работодател да си получаваш заплата + парите от тютюна.
6
0
 
28
 
! Отговори
бай х преди 5 години
значи легало е да го засеешлегално е да го окопавашлегално е да го пръскашлегално е да го торишлегално е да го берешлегално е да го нижишлегално е да го сушишлегално е да го балираш легално е да ти го изкупят за без париНЕ е легално да го продадеш на пазарна цена ??
5
8
 
0
 
! Отговори
... преди 5 години
Нелегален е, защото е без платен акциз. За килограм акцизът е 156лв.
4
0
 
10
 
! Отговори
Пак недоразбрали преди 5 години
Пак недоразбрали полюционери.Тютюнът не е нелегален. Нито притежанието му. Нито трнаспортирането му.
3
0
 
20
 
! Отговори
V преди 5 години
Какво му е нелегалното ??? На всякъде се продава .А производството на тютюн не е забранено ;) Нелегален може да стане чак като забранят производството на тютюн.Сега са забранени само цигарите без бандерол ;)
2
7
 
3
 
! Отговори
Кан Крум преди 5 години
Много бре
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата ви държава е нелегална те за тютюн ми говорят.