Камери в шведско школо регистрират... отсъствията

Технологията цели да улесни работата на учителите
16 яну 2019 21:36,
19
Камери в шведско школо регистрират... отсъствията
Снимка: БНТ

Модерна технология променя изцяло начина на работа на шведските учители. Изкуственият интелект засича лицата на учениците и вкарва данните в системата, което от своя страна премахва нуждата от проверки на присъстващите и отсъстващите от класната стая.

Модерната технология е била тествана в училище в шведския град Шелефтео. По време на тестовия период от няколко седмици, разработката се е оказала изключително ефективна. Скоро предстои и започването на преговори между производител и шведската агенция за защита на личните данни.

Според статистиката преподавателите в училищата прекарват над 17 000 часа годишно в проверки на присъстващи и отсъстващи от часовете ученици. С интегрирането на новата технология с изкуствен интелект работата им ще бъде улеснена.

Системата разпознава лицата на учениците и след светване на зелената лампа, имената им автоматично се вкарват в системата. Това ще послужи и при закъснелите, защото така учебният час няма да бъде прекъсван, съобщават от WebWire.

Технологията е създадена по инициатива на общината в Шелефтео и е разработена в партньорство с компания Tieto - ИТ компания за разработка на софтуери в Швеция.

Подобна технология има и в други държави, но камерите за лицево разпознаване там се използват с цел контрол и сигурност. Технологията в шведското училище не анализира поведението и състоянието на учениците, а само регистрира присъствието им в класната стая.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Джеси, какво е "школо"? Да не би да е "ещиличу" на родния ти диалект?
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Балканския селянин както винаги реве когато карат който и да е да спазва правилата... после се пита защо не може да ги стигне.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тогава просто един ще идва с картите на 5-има и всичко е ок :) Не виждам какво толкова ви притеснява....
12
1
 
1
 
! Отговори
Север преди 5 години
От една страна се въвеждат тези технологии за да ни пазят уж от нещо(от тези които хи въвеждат), а от друга да смучат бюджетите измисените ИТ фирми на същите хора. На практика - безполезници с много власт.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако имаше камери навремето у нас, нямаше да има хляб за доносниците на ДС, много от които си разчистваха лични сметки, като пишеха небивалици за колегите си.Треперете доноснициИ да върнете любимия си Тато, нява да има нужда от вас.
10
3
 
14
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
технологии = сатана!
9
1
 
9
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Теории на конспирацията казваха някои.......ехх!
8
1
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Сложете такива камери и в парламента.
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откровени тъпотии!! Дайте им по една карта и да се чекират. Просто е! Ама няма да може да следите всичко с камери нали Биг Брадър и!?! Либерастията е по зле и от комунистите.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сериала "викинги" добре показа, че още от едно време, от древността, викингите са си били много изчанчени, като тази изченченост е било заложена в самата им религия... а в момента са световната социално-експириментална лаборатория
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1Биг Брадър да знае по всяко време къде се намирате и какво правите.-защото го е страх от теб, затова те следи!
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Системата разпознава лицата на учениците и след светване на зелената лампа, имената им автоматично се вкарват в системата.--пълни зомбита ги правят!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А шведски тройки ще разпознават ли ?
2
1
 
11
 
! Отговори
Швед значи пед.. преди 5 години
Е какво повече да коментираме..
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При новия световен ред е така. Навсякъде има инсталирани камери и изкуствен интелет за разпознававане за да може Биг Брадър да знае по всяко време къде се намирате и какво правите.Не е далеч времето когато службите за сигурност ще имат пълни детайлни досиета за всеки човек и със подробна информация секунда по секунда. Ще знаят дори кога последно сте пръднали.