Дезертиране или спасение? Войници от Венецуела избягаха в Колумбия

По границата избухнаха сблъсъци
Обновена: 23 фев 2019 19:53 | 23 фев 2019 19:50, Красимир Ангелов
138
Дезертиране или спасение? Войници от Венецуела избягаха в Колумбия
Снимка: Reuters

Четирима венецуелски войници, охраняващи границата с Колумбия, дезертираха днес, а армията влезе в сблъсък с хора, настояващи да бъде допусната хуманитарна помощ в обхванатата от криза Венецуела, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата
Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо казва, че стотици хиляди хора в страната спешно се нуждаят от храна и лекарства, а президентът Николас Мадуро твърди, че хуманитарната операция е американски заговор за свалянето му от власт.

Трима от дезертиралите войници прекосиха моста "Симон Боливар", който свързва Венецуела с Колумбия, заяви говорител на колумбийските миграционни власти. Съобщава се, че войниците са използвали два танка, за да съборят гранична стена, при което е пострадал поне един човек. После четвърти войник се е предал на друг граничен мост, каза говорителят.

На границата войници влязоха в сблъсък с хора, чакащи пристигането на хуманитарната помощ и използваха срещу тях сълзотворен газ. Във венецуелския град Урена, на границата с Колумбия, хора хвърляха камъни по войниците, а голяма тълпа протестираше в подкрепа на хуманитарната помощ. Телевизия CNN съобщи, че са били чути изстрели, а някои хора са били ранени от гумени куршуми.

Предвижда се колумбийският президент Иван Дуке официално да постави началото на хуманитарните доставки, като предаде помощи на Гуайдо, когото десетки страни признават за временен президент на Венецуела.

Събитието трябва да се състои в колумбийския граничен град Кукута, в който са разположени около 600 тона храни, лекарства и санитарни принадлежности, идващи главно от САЩ.
Не е ясно как помощта ще бъде доставена, след като Венецуела затвори три гранични моста. Четвърти мост беше блокиран по-рано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чили е мизерия като в България.
60
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държава съюзник на Просия не бива да остава неразрушена. Ако искат мит - да спазват неутралитет.
59
6
 
29
 
! Отговори
Troy преди 5 години
Знаете ли колко им пука на венецуелците за вас? 95 процента не знаят къде се намира Европа. *** не вижда пенсионерите по казаните, тръгнал да оправя латинска америка. Тъпо седларов.
58
9
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
САЩ СТРУПВАТ ГОЛЯМ БРОЙ ВОЙНИЦИ В КОЛУМБИЯ ЧАКАЩИ САМО ДА ИМ СЕ КАЖЕ ДА ПРЕМИНАТ ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА! ТОВА ГО ПРОЧЕТОХ ВЪВ ИНТЕРНЕТРАБОТАТА Е СЕРИОЗНА!!!СЕГА САМО Е ИНТЕРЕСНО ДАЛИ ВЕНЕЦУЕЛА ЩЕ СТАНЕ ВТОРА СИРИЯ ИЛИ ВТОРА УКРАЙНА !
57
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До youtube 65Интересно какво очаквате да направя след като магазините са им празни ?
56
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До yutubeНяма да познаеш дали е Венецуела или Колумбия или Бразилия и т.н. Картината в Централна и Латинска Америка е една и съща навсякъде.
55
17
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БКП РЕЖИМА ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА ПРИКЛЮЧИ!!!ОТ 2020-ТА ДА СЕ ГОТВИ БКП РЕЖИМА ВЪВ РУСИЯ!!!
54
17
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДО 55САМО ДО 24 ЯНУАРИ СА 300-400 ДУШИ!СЕГА ЧЕТА! 900 ДУШИ ЗАДЪРЖАНИ НА ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ МАДУРО НА 31 ЯНУАРИ 2019-ТА И 40 УБИТИ!!!ЩОМ ИМА 40 УБИТИ САМО ЗА ЯНУАРИ ПОЛОЖЕНИЕТО НА МАДУРО НЯМА ДА Е ЛЕКО!!!
53
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По официални дани в България един сериозен процент от хора живеят под жизнения минимум, та нашите приятели от САЩ що не изпратят и на нас малко хумана помощ, ако наистина го правят от хуманост.
52
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонимеНСъвсем си превъртял. И какво е това "БКП" дето го слагаш навсякъде ? Освен това откъде знаеш, че е зле за Русия ? Събитията може да се развият така, че да съвпаднат с твоите виждания, а може и да се развият по друг начин, но във всички случаи ти не си допринесъл с каквото и да било и не бива да се радваш. Барабар Петко с мъжете се показваш.
51
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Анонимен 42, написах протести във Венецуела , натиснах изображения. Вие, като четете под картинките, отваряте ли сайта? Защото 300 задържани има за снимка отпреди 3 години.Там е проблемът. Ако имаше задържани, ей го поводът за демократичен гняв. Ама няма. Вероятно Мадуро е бил инструктиран как да неутрализира провокатори.
50
13
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До Анонимен 50ВСИЧКО КОЕТО Е ЗЛЕ ЗА БКП РУСИЯ Е ДОБРЕ ЗА МЕН! ЕЙ ТОВА МИ Е СЪПРИЧАСТНОСТТА СЪС КАЗУСА ВЕНЕЦЕЛА!!!БКП РУСИЯ Е ЗЛОТО НА ЗЕМЯТА !
49
9
 
19
 
! Отговори
До 46 преди 5 години
Гуаидо е подкрепен от ЦРУ, минава една школа курсове за преврати в САЩ.В световен мащаб Европа беше притисната и заплашена от САЩ да възприеме позицията на САЩ. Чети за Испанският външен министър - признание в Парламент, и оказване на натиск на премиер. Чети и позицията на ООН и тогава се събуди, ако искаш да си адекватен в дебатите.Иначе изглеждаш или като платен агент на САЩ - в известна степен те оправдавам, будейки отвращение.Или черепната ви кутия не притежава мозък - тогава будиш съжал
48
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонимеН 49Добре бе. Каквото иска венецуелския народ това да прави. Ама не отвън да му се казва нали така ? Иначе не знам действащия президент на Венецуела какво ти е сторил, че така квичиш ? Аз не познавам Венецуела или гражданите и, нищо не са ми сторили и се отнасям като страничен наблюдател без случаите когато има явна външна намеса във вътрешните работи на суверенна държава. Тебе кво те грее какво е във Венецуела ?
47
11
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
НИКАКВА ИНТЕРВЕНЦИЯ НА САЩ НЕ Е НУЖНА ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА!!ВЕНЕЦУЕЛЦИТЕ СА С ХОРА С ДУХ А НЕ СТРАХЛИВИ КАТО ТЕЗИ В СИРИЯ!ВЕНЕЦУЕЛСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ЩЕ ГО ПОМЕТЕ МАДУРО ДО НЯКОЛКО МЕСЕЦА КАТО КУЦО ПИЛЕ ДОМАТ!
46
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
за франция се мълчи народа се дели за едни са загрижени а другите кучата ги яли но нали няма ограбване като петрол злато или природни богатства това е съвремената ни демокрация.
45
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонимеН 46Успокой се бе. От теб нищо не зависи.
44
17
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До Анонимен 43БЛАГОДАРЯ ЗА УТОЧНЕНИЕТО !!! В СВЕТОВЕН МАЩАБ ГУАЙДО Е ПОДКРЕПЕН ОТ МИЛИАРДИ! ЕС, КАНАДА , САЩ И ПОВЕЧЕТО ДЪРЖАВИ ВЪВ ЮЖНА АМЕРИКА!
43
8
 
16
 
! Отговори
До 37 преди 5 години
Те същите тези млади бяха на палатки и протестираха в БГ.После като останаха безработни от демокрацията дъвките и колата, първи избягаха в Германия, Чехия, не им хареса демократичната безработица в БГ.Най-лесно е да промиеш мозъкът на млад човек и в "джихада" и в "демокрацията на САЩ и Патриотичният АКТ".И Сноудън беше млад и го вербуваха, после показа мръсните операции на САЩ, и Кенеди го убиха ЦРУ, и Джон Ленън го убиха ЦРУ, Мартин Лутър, по-спокойно с ДЕМОКРАЦИЯТА - синоним на милиони убит
42
6
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До Анонимен 41ПИТАЙ МАДУРО КАКВО Е ТОВА БКП ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА ЩОТО ТОЙ ПОДАРИ КРЪСТ СЪС СЪРП И ЧУК НА ПАПАТА!