Хуан Гуайдо се върна във Венецуела

Опозиционният лидер имаше забрана да напуска страната
4 мар 2019 20:30, Анисия Иванова
59
Хуан Гуайдо се върна във Венецуела
Снимка: БТА

Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо се върна днес в страната, както бе обещал, предадоха световните агенции.

Гуайдо, който се самопровъзгласи за временен президент на Венецуела и бе признат за такъв от петдесетина държави, пристигна със самолет на летището на столицата Каракас, където бе приветстван от свои привърженици. Сред посрещачите бяха и посланиците на няколко европейски и латиноамерикански страни, отбелязва Франс прес.

"Вече сме на нашата любима земя! Венецуела, ние току-що преминахме миграционния контрол и тръгваме към нашия град", написа в Туитър Гуайдо, цитиран от ТАСС.

Венецуелският опозиционен лидер рискува арест, защото излезе от страната въпреки забраната да напуска нейната територия.

В послание, в което обяви предстоящото си завръщане във Венецуела, Гуайдо обаче предупреди президента Николас Мадуро, че ако се опита да го отвлече или задържи, това ще бъде една от последните му грешки. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Сега Гуайдо трябва пак да напусне Венецуела, за да може след това отново да се върне и пак да направи митинг. Шоуто продължава, доларите от САЩ за сваляне наМадуро също продължават да пристигат.
43
1
 
5
 
! Отговори
edin преди 5 години
Ако Мадуро беше диктатор, тоз Убавец отдавна да е виснал на въжето. Мадуро действа според закона и в един момент ще го арестува. Ако съда реши и в затвора ще го прати. Въпрос към българските псевдодемократи: Какво ли би се случило ако в Германия някой/я от АзГ се обяви за Канцлер и Русия, Китай и десетина други държави го/я признаят?
42
1
 
5
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
"ХИЛЯДИ ГО ПОСРЕЩНАХА В КАРАКАС " !?!? АМИ КОИ СА ДРУГИТЕ МИЛИОНИ ,КОИТО НЕ ГО ПОСРЕЩНАХА ??? А ПРОЦЕДУРАТА Е ПРОДЪЛЖИТЕЛНА... : ПРИЗОВКА ОТ ПРОКУРАТУРАТА ---НЕЯВЯВАНЕ --- ИСКАНЕ ЗА СВАЛЯНЕ НА ДЕПУТАТСКИЯ МУ ИМУНИТЕТ -- ИМА- НЯМА СВАЛЯНЕ НА"ИМУНИТЕТА ": ---...ЗАКЛЕЙМЯВАНЕ ОТ ТЕЗИ ,КОИТО НЕ СА СЪГЛАСНИ С НАМЕСАТА НА САЩ ЧРЕЗ "ЦРУ ГО.ВНАЙДО " !!!!!!!!!!!!??????????!!!!!!
41
1
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 5 години
Ама тоя още ли не са го прибрали на топло?
40
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами всъщност, ще има възстановаване на заграбеното от Чавес и шайката му главорези на законните му собственици. Петролната промишленост на Венецуела и сега не е на народа й, а бива некадърно ограбвана от банда социалисти, та народът гладува. Ако се върне на собствениците й, хората поне ще имат шанс за нормално съществуване с нормални заплати в твърда валута, а не в цветна тоалетна хартия.
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако пионката Гуайдо и неговите бели националисти заграбят властта, това ще е 68-мото американско сваляне на законно избрано правителство, по-голямата част от които демократични. Ще последва бърза приватизация на комуналните услуги и минералните богатства на Венецуела, и заграбване на нейния петрол, както подметна Джон Болтън.
38
1
 
7
 
! Отговори
учуден преди 5 години
До 40 АнонименМного , ама много си зле бе ! Да не си се надрусал още в ранни зори ? Там не е българия. там върховния съд решава за арест а не парламента. Там няма имунитет
37
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Маддурестия ще покаже слабост ако не реагира и не заключи предателя. Испанците подгониха пучдемон и го навряха в миша дупка за подобни провинения. Ако маддурко не направи нищо е бита карта. Ако пък направи нещо трябва да се окопава за предстоящата война. И в двата случая не е за завиждане ама кой както си го направи....
36
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За американците е ясно, че от този и *** за зеле не става. Сега могат да инсценират един показен разстрел на някой опозиционен митинг, уж че Мадуро го е свитнал и така с един куршум два заека - хем се отървават от недоносчето, което са отгледали, хем хвърлят вината на Мадуро и го нападат в защита на демокрацията и правата на човека. Разбира се, посмъртно обявяват Гуайдо за национален герой, а на жена му подхвърлят някой долар да живей щастливо в емиграция.
35
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мале, какъв стил, какво перо! -Хуан Гуайдо се върна днес в страната, както бе обещал,...... на кой е обещал, на булката си ли?-и бе признат за такъв от петдесетина държави............. ами, не бяха ли шестдесетина, седемдесетина.. стотина..-
34
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да видим сега смее ли Мадурко да го арестува? Като шеф на парламента Гуайдо най-вероятно се ползва от имунитет и без акт на парламента няма как да го затворят законно. А американците само чакат повод да влязат в страната. Влязат ли, великата боливарска армия ще се разбяга като ято пилци. Мъдуро знае това и само лае безсилно отстрани. Да хваща следващия самолет със златни кюлчета и да бяга в Москва, че ако червената му ризка се мерне на улицата, такава корида ще му спретнат, че надали ще оцелее.
33
5
 
17
 
! Отговори
SS преди 5 години
Чудесно! Сега тоа хамерик.ейски клоун трябва безследно да изчезне. След това е може да се появява негов двойник отвреме-навреме ...
32
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонимеНЯ прочети отново какво е написал човекът! Прочети го още два-три пъти! Не си добре с мислилницата, човече! Те, англо-саксо-юдеите направиха близо 700 опита да убият Фидел. "Нека влезе в джунглата!", имаше такава книга от Киплинг, ако не ме лъже паметта. Виетнам ще им се стори детска приказка!
31
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Венецуела е номер едно по залежи на петрол и това не е за тяхно добро. САЩ са се прицелили в петрола им и този клоун на снимката трябва да им го осигури. Алчността е толкова голяма, че основните закони по света бяха погазени, а САЩ и ЕС се държат като ненормални, признавайки един самозванец за президент.
30
5
 
9
 
! Отговори
Вива ла Демокрация преди 5 години
Не забравяйте, хлапаци прости,че ФАЩ и Русия в исторически план повечето време са били съюзници и на финала пак ще се разберат и поделят плячката (Венецуела),но тук има и трети играч (Китай),така че нещата ще се усложнят
29
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много бързо забравихте Сирия и номерата на американците и подкрепата им към умерената опозиция дето ядяха сърцата на убитите от тях сирийски войници...фалшивите газови атака и куп други провокаций...
28
25
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До Вива ла ДемокрацияТОЧНО ТАКА ! ФАЩ ТРЯБВА ДА ПУСНАТ СНАЙПЕРИСТ И ДА ПРЕЧУКАТ МАДУРО И ТАКА ЩЕ СИ СПЕСТЯТ И НАХЛУВАНЕТО ОТ КЪМ КОЛУМБИЯ!
27
11
 
26
 
! Отговори
Вива ла Демокрация преди 5 години
Колко му е краварите да пуснат стрелец да очисти протежето им и да обвинят Мадуро,след което да нахлуят откъм Колумбия
26
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гуайдо не е самозванец. И той, както и Мадуро, е избран на избори. Разликата е, че Мадуро е изместил своите избори (за президент) и така си е дал предимство. Гуайдо е избран председател на Парламента.
25
21
 
9
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
До 21 не знам кой кого изгонил, но за 1 година се изселиха 2 милиона от Венецуела. Толкова е хубаво да си под руски ботуш. Ако и ние навремето можеше да збягаме лесно .... бг нямаше да я има.