Полицията иззе 100 кг тютюн без бандерол в Монтанско

Контрабандата е открита при проверка на автомобил
2 май 2019 15:50, Анисия Иванова
2
Полицията иззе 100 кг тютюн без бандерол в Монтанско
Снимка: pixabay

Полицията откри 100 кг тютюн без бандерол в Монтанско. По време на спецоперацията е спрян за проверка лек автомобил "Ауди А 3" с монтанска регистрация, управляван от 48-годишен криминално проявен от с. Копиловци.

Проверката е станала на 1 май около обяд, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

При извършената проверка на задната седалка на автомобила са намерени 5 черни найлонови чувала с тютюн. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група.

При направеното претърсване от автомобила са иззети 10 черни найлонови чувала, съдържащи ситно нарязан насипен тютюн без български акцизен бандерол, с общо тегло 100 кг.

По случая е образувано досъдебно производство по НК. 48-годишният е задържан за срок до 24 ч. в РУ Монтана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се отбележи - превозване на 100 кг. нарязан тютюн. Не се говори за продажба. Този тютюн може да е за стопански цели - като постеля при селскостопански животни, може да е за компостиране, за производство на разтвор за пръскане на зеленчуци. От кога в нашата България разрешени за отглеждане растения са повод за затваряне в арест, при положение че не са обявени за стока и търгувани. Странни работи стават. Параноя някаква. От ечемик се вари ракия - акцизна стока, нали!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продължение на новината - "Тютюнът е на обща стойност 50лв и за днес полицаите от Монтана са заработили надника на един човек".