Сирийска ракета вероятно е ударила Северен Кипър

Тя е пропуснала целта си при нощните въздушни удари в Сирия
1 юли 2019 15:53, Елка Василева
174
Сирийска ракета вероятно е ударила Северен Кипър
Снимка: БТА

Официален представител на кипърските турци заяви днес, че сирийска зенитна ракета, която е пропуснала целта си, е причинила експлозията в ранните часове днес в окупираната северна част на Кипър, съобщи Ройтерс.

Експлозията северно от столицата Никозия стана около 1 часа след полунощ днес.

Външният министър на признатата само от Анкара Севернокипърска турска република Кудрет Йозерсай съобщи във Facebook, че според първоначалните оценки експлозията е причинена от ракета руско производство, пропуснала целта си при нощните въздушни удари в Сирия.

Силен взрив в Северен Кипър: Паднал е неидентифициран обект

Йозерсай заяви още, че ракетата е избухнала във въздуха, защото не е установен кратер от сблъсък със земята, а части от нея са открити на няколко километра от основните останки край село Ташкент, известно и с гръцкото си име Вуно.

Според Йозерсай останките от ракетата са сходни с частите от руска ракета С-200, която се разби край турския град Газиантеп през юли 2018 г.

Турската кипърска телевизия БРТ цитира севернокипърския премиер Ерсин Татар, според когото няма пострадали хора от експлозията.

По време на взрива на около 200 километра от мястото са били в ход интензивни израелски удари срещу цели в Сирия, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиФ-35 е провал(спрямо това което искаха и се нуждаеха да бъде)-Мало умник, няма руски самолет, който да се намаже на малкия пръст на Ф-35.Су-35 вече не ходи по авиошоута, за да не се излагат с него.
88
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хахахаТанкистът на армата без да иска включил аварийната спирачка и не знаел какво да прави.Това беше много смешно.такива обиттаци ли взимат за руски танкисти?не били инструктиране как се борави с аварийна спирачка.хахаха
87
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БобиШофера на Армата....Проста ко, танкът няма шофер, а маханик-водач.
86
8
 
5
 
! Отговори
до боби преди 4 години
пич прав си, но не си хаби знанията и ресурса. Безмислено е на опорковци с една флашка клишета да се занимаваш. Не обръщането на внимание по ги нерви от това да им обясняваш нещо, което даже не разбират. Отговорът им е ед но ехиднечене понеже реален отговор не могат да сътворят.
85
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
значи израелците имали в този момент ефективни бойни действия а сирииците виновни , а коригирайте статията
84
24
 
19
 
! Отговори
Съвецки Митове преди 4 години
Най-накрая първият руски прототип на дистанционно за телевизор е факт. Устройството е с размер на кутия за обувки и използва малък оловно-цинков акумулатор.
83
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
привет от ГерманияРуската некадърност е безгранична ! Купи руски оръжия ,че да ти дойде акъла в главата ! Боли ви ,че поредната руска тенекия не улучи целта си и затова триете коментари ,а сега ми яжте х-у-я ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
82
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боли ли *** срам след срам...
81
16
 
12
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Ердюкянн му се е свиллл свиктераа. За една такава батарея загуби Ф35 и Пейтриът. Най лошата сделка на последните 30 години в света"ЕХ ЕКСПЕРТЕВсички модерни САЩ системи ако не са свързани в мрежата на САЩ/НАТО как да го кажа "оглупяват" това е направено нарочно за да се контролира от САЩ.РФ доставя експортни версии на своите комплекси - те са със занижени характеристики спрямо същите комплекси за РФ ползване. Но каквото е заявено това получаваш дори и да си потенциален враг
80
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
привет от Германия Купи руска тенекия и ще улучиш на баба ми хвърчилото ! Големи некадърници са тези руски алкохолици ей ! Един фотоапарат и един автомобил като хората не могат да произведат , а станали ракети да произвеждат ! Те ракетите им приличат на автомобилите им !
79
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боби ваклинов да носи скункса на Ербудалаа.
78
13
 
13
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До привет от Германиятанк Армата блокира на равен терен и се налага да го дърпат с влекач ! УЖАС !ПОРЕДНИЯ ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВШофера на Армата, който не е бил инструктиран правилно включва аварийната спирачка. ДВА БРЕМ на базата на Т-90 не могат да го мръднат от площада Армата е на АВАРИЙНА СПРАЧКА и е доста по тежък от БРЕМ!Служител на завода влиза в кабината и след точно 5 мин танка на собствен ход се изнася от площада.ХАЙДЕ ИЗМИСЛЕТЕ НЯКОЯ ПО-ОРИГИНАЛНА И ПО-НОВА ОПОРНА ТОЧКА
77
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердюкянн му се е свиллл свиктераа. За една такава батарея загуби Ф35 и Пейтриът. Най лошата сделка на последните 30 години в света.
76
10
 
13
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Съветски Митове"Разбра се защо никой не намира останки след поредното успешно прихващане от С-200, 300, 400...Оказа се, че удара на съветската ракета е толкова мощен, че противниковия самолет буквално се изпарява във въздуха без да остави никакви следи."С-200 бойна част 220кгС-300 бойна част на базовите ракети 150кг(150-200км обсег), на "малките" ракети за защита на комплекса(40км) 24кгС-400 ползва всички ракети на С-300 + по-нови клас стреляй и забрави от 140 до 180кг и 24кг
75
3
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
Не си правете никакви илюзии, така наречените "сирийски" С-300 се командват изцяло от руснаци. Само шофьорите, охраната и обслужващия персонал са сирийци.
74
5
 
10
 
! Отговори
До 83 преди 4 години
Точно така Боби, израелците шикалкавят. Я да излязат да се бием честно един на един.
73
6
 
7
 
! Отговори
Сирииска им работа преди 4 години
Направете така ,че като пропускате въздушните цели ракетите ви да падат в Тел Авив...тея в Никозия нямат никакъв исап да ги будите нощем...
72
6
 
7
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"Петното от 9 Юни 1982 в долината Бекаа няма измиване."Вярно но Сирийците сами са си виновни.1. ЗРК разчетите се поздравяват за поредния арабски празник в ЕФИР - ПЪЛНА ИДИОТЩИНА - Евреите реално след това са знаели разположението на всеки комплекс и са планирали спокойно операцията2. Тогава за пръв път Евреите ползват АУАКС за управление на самолетите си. Еврейските радари не виждат долината БЕКАА(все още голандските възвишения са под контрола на Сирия) но АУАКСА вижда всичко...
71
8
 
11
 
! Отговори
Съветски Митове преди 4 години
Разбра се защо никой не намира останки след поредното успешно прихващане от С-200, 300, 400...Оказа се, че удара на съветската ракета е толкова мощен, че противниковия самолет буквално се изпарява във въздуха без да остави никакви следи.
70
8
 
10
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До lol до 75"Другият го свалиха на Украйна - един пътнически, с 300 човека на борда...ама за него се хвалеха само в първите часове, след това се отметнаха..."МН-17 го свалиха УКРАИНЦИТЕ със СССР комплекс БУК М1(цифров централен радар и команден пункт и аналогови бойни установки и ракети)Обвиняват Русия и бунтовниците в Донбас - Доказателства ъъъ картинки от интернет ...