Сирийска ракета вероятно е ударила Северен Кипър

Тя е пропуснала целта си при нощните въздушни удари в Сирия
1 юли 2019 15:53, Елка Василева
174
Сирийска ракета вероятно е ударила Северен Кипър
Снимка: БТА

Официален представител на кипърските турци заяви днес, че сирийска зенитна ракета, която е пропуснала целта си, е причинила експлозията в ранните часове днес в окупираната северна част на Кипър, съобщи Ройтерс.

Експлозията северно от столицата Никозия стана около 1 часа след полунощ днес.

Външният министър на признатата само от Анкара Севернокипърска турска република Кудрет Йозерсай съобщи във Facebook, че според първоначалните оценки експлозията е причинена от ракета руско производство, пропуснала целта си при нощните въздушни удари в Сирия.

Силен взрив в Северен Кипър: Паднал е неидентифициран обект

Йозерсай заяви още, че ракетата е избухнала във въздуха, защото не е установен кратер от сблъсък със земята, а части от нея са открити на няколко километра от основните останки край село Ташкент, известно и с гръцкото си име Вуно.

Според Йозерсай останките от ракетата са сходни с частите от руска ракета С-200, която се разби край турския град Газиантеп през юли 2018 г.

Турската кипърска телевизия БРТ цитира севернокипърския премиер Ерсин Татар, според когото няма пострадали хора от експлозията.

По време на взрива на около 200 километра от мястото са били в ход интензивни израелски удари срещу цели в Сирия, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
7
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"С400 и се отказваш от ф35... Това е тъпотията на века :))) А можеше Пейтриът и Ф35.Ама простотията по мустаците ходи от край време"Ф-35 е провал(спрямо това което искаха и се нуждаеха да бъде)Пейтриът за стрелба по аеродинамични цели(разбирай самолети) от ПАК-2 1987г до сега няма подобренияПАК-3 е чисто антиракетна системаПатриот се развръща на позиция за мин 30мин и след 30 мин може да напусне позициятаС-400 се развръща в полево изпълнение за 5 мин и пак толкова да напусне
48
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Израел. Всички приказват, а ги в страх да се бият. Само Израел си пази територията и светите земи от тея иранци и всякакви маймуняции. Винаги съм се възхищавал на Израел, че има *** да го прави сама, без да чака и да говори много.Успех момчета вие сте последния вал между исляма и Европа.
47
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бахаххахахахаххаа нали птица не можела да прехвръкне над Сирия? Явно птица не може ама израелски самолети си бомбата каквото пожелаят. Явно в Сирия има от великите с400 ама сигурно още не са им заредили батериите. Ще ги пуснат към 2028 година.
46
3
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
Не би ме учудило ако се окаже, че ракетата е сирийска С-300. Явно пак са стреляли по сватбарски в "млякото".
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано с развитието на технологиите скоро някоя Руска балистична не плюсне в България по погрешка ,че ще повдигне континенталната плоча на цяла Европа, барабар с части от Северна Афирка.
44
2
 
2
 
! Отговори
До Шопо преди 4 години
До ШопоМхм, чисто американска С-200. Тези ракети са на въоръжение в САЩ още от средата на XIX век...
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На израелците изобщо не им дреме на............туйнанката от тези ракети. Гърчат си сирийците кога си поискат.
42
7
 
6
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
До БобиЗащо постоянно замърсяваш форума с копи пейст на ненужните на никого т.т. дании? Или такова е амплоато ти на научно-техничен руски ***, който разкрива предимството на руското оръжие-чудо?
41
3
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Да,бе,да !!! Сирийска !!! Чисто американска си е !!!
40
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боби не се напъвай момче. Имаме факти днес - разрушения в Сирия, паднала ракета в друга държава, нито един свалям Ф самолет.Какво ни обясняваш алабаланиции
39
0
 
4
 
! Отговори
Диабло преди 4 години
Света е пропищял от man. Галите и техните хилядолетни драми, ай сиктир ве кьопоулар.!.
38
8
 
8
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До привет от Германия"Американците произвеждат умни ракети ,които проследяват движещи се цели и променят посоката си на летене според тази на движещата се цел и 100 % улучват !"ПОРЕДНИЯ ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВЕХ ЕКСПЕРТЕ да сравним два комплекс аот 1967 година а?Найк-ХЕРКУЛЕС с С-200Хамериканеца има обсег 130км а С-200А 160кмХеркулеса е срадио командна система за насочване(Както С-75 и С-125) докато Ангара(С-200А) е с пасивен радарИ двете ракети са за стрелба по бомбери,Ауакси,Транспорти
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Троловетее сега мислят, как да излязат от ситуация и почват с некви измислени случаи дето само те ги знаят и разузнаването на русияяя :) хахахахахаЕй жалкариии 100 пъти ви бомбихаа ПВО и само блеее беее бееее
36
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези ракети са на въоръжение от средата на 60те. При все че Сирийците ги върнаха на въоръжение от складово състояние, успяха да свалят 2 израелски Ф-16ки и 1 руски товарен самолет, при погрешка.Прешественникът С-75 свали Ю2 над Русия и доста други американски самолти във Виетнам.
35
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затова е много опасно Турция да купува руски ракети. Ние сме много близо.
34
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"За какъв резил през миналата година говориш?"Резила от злополучно проведената атака от САЩ, Великобритания и Франция, при която загубиха повече ракети отколкото да поразят наземни цели в Сирия и всичко това отблъснато с допотопни съветски установки от на дядо ти времето.
33
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С400 и се отказваш от ф35... Това е тъпотията на века :))) А можеше Пейтриът и Ф35.Ама простотията по мустаците ходи от край време.
32
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен31За какъв резил през миналата година говориш?Резила, когато асадовото ПВО свали руски самолет и доста солдати предадоха богу дух ли?
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не е задължително да е следвала нещо. Имат чипове и куп неща.. Може да е евнтуална техническа грешка или проблем с ракетата."Добре, че не си станал следовател, че даже и новобранците щяха да ти се смеят на анализите. Станало там нещо, ама можело да е имало нещо отвътре, дето направило друго нещо.
30
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ако ракетата е следвала самолет на Израел и не го е хванала още по жалко звучи хахаххаха. Това означава, че самолета е минал в Стелт режим и първо влиза в Турското въздушно, второ избягва на такава бърза ракета. Едвали... Ще излязат с такава *** версия :) Тв да не са балъъци, Като вас да говорят глуспоти.