Тръмп мисли да покани Русия за следващата среща на Г-7

Отношенията с другите страни в Г-7 не са напрегнати, обяви той
25 авг 2019 11:27, Красимир Ангелов
40
Тръмп мисли да покани Русия за следващата среща на Г-7
Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е възможно да покани Русия да се присъедини към следващата среща на Г-7 догодина, когато той ще бъде домакин на форума, предаде Асошиейтед прес.

На работна закуска с британския премиер Борис Джонсън преди началото на днешните дискусии в Биариц Тръмп посочи, че мисли да покани руския президент Владимир Путин. Русия беше член на т. нар. Г-8, но беше отстранена през 2014 година след руската инвазия в Украйна.

Тръмп потвърди, че лидерите на страните от Г-7, събрани в Биариц, са обсъждали завръщането на Русия в групата, но не знае дали тя ще се върне.

Европейските страни настояват Русия първо да изпълни Минските споразумения, преди да й бъде позволено да се върне. Тръмп не посочи според какви критерии възнамерява да покани отново Русия, отбелязва АП.

Същевременно Тръмп отхвърли медийни информации, според които има напрежение между лидерите на Г-7.

"Преди да пристигна във Франция фалшивите и отвратителни медии казваха, че отношенията с другите 6 страни от Г-7 са много напрегнати и че двата дни на срещата ще бъдат катастрофа", написа Тръмп в Туитър малко преди да се срещне с британския премиер Борис Джонсън на двустранна среща, посветена на търговията.

"Е добре, имаме много добри срещи, ръководителите се разбират много добре, а нашата страна икономически се справя страхотно", допълни той.

Тръмп отбеляза, че Джонсън е правилният човек за работата по Брекзита. По думите му ще има много голямо търговско споразумение с Великобритания, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп *** Путин.Веднага след като Путин заяви, че не се натиска за Г7, тръмп почва да го дразни с предложения.
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тоя *** кой му е дал правото да кани?
10
18
 
5
 
! Отговори
Само САЩ преди 4 години
Какъв лидер, боже мой. Русия едва крета, при всеки протест бяга позорно от държавицата си. Станали сте като севернокорейците, ракети и пропаганда. Путин е пътник.
9
4
 
12
 
! Отговори
Да преди 4 години
Самият той заяви че тази организация е губене на време,а Русия не си губи времето.....
8
10
 
13
 
! Отговори
Бардак преди 4 години
Не знам силен лидер като Путин как ще работи с тези куртизанки?!
7
0
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТРЪМП Е БЕЗСКРУПОЛЕН БИЗНЕСМЕН , ТАКА Е НАУЧЕН ОТ БАЩА СИ ОТ КОЙТО СА ВСИЧКИТЕ МУ ПАРИ! ТРЪМП ПРОДЪЛЖАВА БИЗНЕСА НА БАЩА СИ ОТ СТРОИТЕЛСТВО И ХОТЕЛИЕРСТВО И НИЩО ПОВЕЧЕ! СТРОИТЕЛНО-ХОТЕЛИЕРСКИЯ БИЗНЕС ОТ КРАЙ ВРЕМЕ Е ПЕЧЕЛИВШ И ТРЯБВА ДА СИ МНОГО ЗЛЕ ДА ИЗГУБИШ ОТ НЕГО!В АНИМАЦИЯТА КАПИТАН ПЛАНЕТА И ПЛАНЕТЯНИТЕ ГЛАВНИЯ ЗЛОДЕЙ Е ТРЪМП В РОЛЯТА НА КАПИТАН ПЛАНЕТОУБИЕЦ! ТРЪМП Е ТОЧНОТО ОПРЕДЕЛЕНИЕ НА ДУМАТА БЕЗСКРУПОЛЕН БИЗНЕСМЕН ТОЧНО КАТО БАЩА МУ!
6
5
 
9
 
! Отговори
Цирк г7 преди 4 години
Русия не иска да има нищо общо с подобни измислени групи,а те пак и пак нахалството.
5
2
 
7
 
! Отговори
УбавиНовиниДнес преди 4 години
Много убаво, само че в Минските споразумения има само две страни - Киев и бунтовници
4
7
 
6
 
! Отговори
ПУТИН преди 4 години
Ще си го премести в другия крачол, защото хич не му пука какво мисли Тръмп
3
16
 
6
 
! Отговори
Само САЩ преди 4 години
Статията е смукана от пръстите и е русофилна. Русия първо да изпълни Минските споразумения пък после да се извини и помоли. Чак тогава, може би.
2
6
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НАЙ-АНТИСОЦИАЛНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА ФАЩ! ОРЯЗА ВСИЧКИ ПОМОЩИ И ЗДРАВНИ УСЛУГИ ПРЕДЛАГАНИ НА ХОРАТА И ЗАМРАЗИ БЮДЖЕТНИТЕ ДОХОДИ!ВСИЧКИ ПАРИ КОИТО ОСТАНАХА ОТ ОРЯЗВАНИЯТА НА ТРЪМП БЯХА ДАДЕНИ НА АРЦИЯТА КОЯТО ПРИДОБИ НАЙ-ГОЛЕМИЯ БЮДЖЕТ В ИСТОРИЯТА НА ФАЩ! 100-200 МИЛИАРДА ОТГОРЕ ЗА АРМИЯТА А ЗА ОСТАНАЛИТЕ НИЩО!ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕПРИЯТНО, ЧЕ ЩЕ Е ОЩЕ 1 ГОДИНА НА ВЛАСТ! НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ПРЕИЗБРАН НАЙ-МРАЗЕНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА ФАЩ! А ЕКОЛОЗИТЕ КОЛКО ГО МРАЗЯТ НЕ Е ИСТИНА!
1
2
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
УЛТРА ЛИЦЕМЕР!!! ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВА ЗА ПОДПИСАНИТЕ ДОГОВОРИ ОТ ФАЩ , ЧЕ ЩЕ ЗАЩИТАВАТ УКРАЙНА!!!И НА МАЛКИТЕ ДЕЦА ИМ Е ЯСНО , ЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И ФАЩ СА ЗАЕДНО!!!