След арестите в Хонгконг: Отмениха големия протест за утре

Полицията не даде разрешение за протеста
30 авг 2019 11:25,
67
След арестите в Хонгконг: Отмениха големия протест за утре
Снимка: БТА

Хонконгската полиция потвърди, че е арестувала продемократичния активист Джошуа Уон, както и Агнес Чоу, която също е член на продемократичната група "Демосисто", предаде Асошиейтед прес.

Според полицията двамата са обект на разследване за ролята си в неразрешен протест пред полицейски участък на 21 юни. Те рискуват да бъдат обвинени за участие в демонстрацията и за подстрекаване на други хора да се включат. Уон освен това е заподозрян в организиране на протеста.

"Демосисто" съобщи, че и двамата са били отведени в полицейски участък тази сутрин.

Още по темата

Организацията "Граждански фронт за човешки права" обяви, че отменя насрочения за утре протест, след като не получи разрешение от полицията за провеждането му, предадоха ДПА и АП.

Бони Люн, една от лидерките на организацията, заяви, че тя е загубила обжалването днес и се опасява, че провеждането на шествието може да постави в опасност участниците.

Безопасността на участниците и предпазването им от правни мерки винаги е била най-важната задача на на "Гражданския фронт за човешки права", подчерта Люн.

Тайван изрази загриженост от информацията за арести на лидери на продемократичното движение в Хонконг, предаде ДПА.

"Призоваваме властите в Пекин и Хонконг да подходят чрез диалог, вместо да подтискат с арести", подчерта говорител на тайванското президентство. Той призова китайските власти да спазят дадените на Хонконг обещания за свобода, демокрация и човешки права.

Историята е показала, че стремежът на хората към свобода и демокрация не може да бъде спрян чрез насилие, заяви говорителят на тайванското президентство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: опозицияХонконг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
3
 
! Отговори
Дон Карлос преди 4 години
до 42:а тебе дали те броят за човек бе Етиопски?
44
1
 
4
 
! Отговори
Хахахаха преди 4 години
До българина "будист". Ей, яко ме забавляваш. Понеже си много умен. Ти изобщо не знаеш какво е аутсайдер, нали? Горкият. Детската градина отече. Детска ясла- кажи "Здравей" на дечицата!!! А те предупредих да внимаваш. Че ще те върна на уроци по ядене с лъжица на следваща ти умност, отговаряща на типа мислене на хлапе.
43
1
 
3
 
! Отговори
До българин будист преди 4 години
Ко рече: "СТАТУЙ НА БУДА"Ой, горкият! ОЙ, ОЙ! Първи клас ли рекох? Понижавам те още. Детска градина. Гледай да не се дъниш по-долу, че то си е резил това!Отивам да се смея на твоите "статУЙ на Буда". И махни тоя капс. Ползват го само неграмотните.
42
1
 
4
 
! Отговори
Хахахаха преди 4 години
До българин будист. Лелеее, а аз реших, че 4 клас няма да завършиш! Прекалих! Веднага се поправям. Първи клас няма да завършиш. По каква неведома причина ще се изсипят куп пари в такъв мащабен градеж на статуя на Буда от световна значимост, ако ще обслужва 2 човека, а? Въпросът е с трудност за първи клас. Ако не успееш да си отговориш на него, не се притеснявай. Разбирам те. Преписвачите толкова си можете.
41
1
 
5
 
! Отговори
До българин будист преди 4 години
Или май си небудист. В Хонконг се намира една от най-големите статуи на Буда в света (на остров Лантау). Ей, тази география. Ако не беше преписването, нямаше да завършиш 4 клас.
40
2
 
2
 
! Отговори
ДО 28 преди 4 години
ТОЧНО ТАКА Е БРАТЛЕЕЕ, КАЗАЛ СИ ИСТИНАТА ИСТИНАТА И ТОЧНО ИСТИНАТА, НО МАЛОУМНИО НАРОД НЕМА КАК ДА ГО РАЗБЕРЕ И ДА ГО ВИДИ ТОВА, НО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ЗА ТЕХНА СМЕТКА СИ Е
39
0
 
4
 
! Отговори
Да бе преди 4 години
Я! Още един бисер. Гласи: "Всеки си кръщаваше детето с такова име с надеждата, че ще живее по-добре."Ха-ха-ха (сори, не можах да се сдържа). Душко, я разгледай малко снимки на Хонгконк. И пак кажи ко речи, че да се посмея още.
38
0
 
5
 
! Отговори
Да бе преди 4 години
До написалия: "Имената са им такива, защото са такива на половината жители на Хонк Конг ..."Голям бисер изписа. Усмихна ми деня. Джошуа (Исус) и Агнес, това било типични будистски имена според теб (защото по оня край цари будизъм, ако не знаеш). Бравос. Шсорош ще те почерпи.
37
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези двамата наистина изглеждат като непослушни деца пред членовете на комунистическата партия и другаря Си.
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До неразбралИмената са британски, не американски ... Не може, цял век да има стотици хиляди британци там, да има деца, да ръководят бизнеси и да няма влияние. Всеки си кръщаваше детето с такова име с надеждата, че ще живее по-добре.
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хич не ми пука ... тея дръпнати болнаво от жълтеница индивиди не го броим за хора ... :)
34
6
 
2
 
! Отговори
lol преди 4 години
без връзки не можеш и чорапи да си купиш. Днес имало салам, утре може и да има сирене, ама може и да няма. Има 4 неща в магазина и новината на деня обикновено е "ПУСНАЛИ СА ЧУШКИ!! БЪРЗО". Забравиха и как си мълчаха ръководството на партията като гръмна Чернобил и ги изкараха да маршируват на 1 май, а те си внасяха отвън храна. Ама много избирателно забравяте някои работи
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До именатаИмената са им такива, защото са такива на половината жители на Хонк Конг ...
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 28То винаги може някой да те гръмне ...
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жълти грантаджии виждали ли сте? Ако не - ей ги на фотото, умни и красиви.
30
4
 
3
 
! Отговори
lol преди 4 години
до 33Те не всички бяха еднакво бедни. Едните бяха по-равни от другите и в техните блокове не им спираха водата и тока през половината ден. А и да си припомнят как за всичко с приоритет са тези с червените книжки, след това останалите (професии, приемане в университет и т.н.)
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези които "подкрепят" ККП никога не са били там, но добре си спомнят, какво беше тук преди 89-та.Не че им харесва режима, просто са толкова изпаднали и озлобени, към другите, които дръпнаха в условията на свободна инициатива и незавищи от "държавата", че искат държавата отново да мачка и другите, та дано отново станем всички "бедни и равни", като по времето в сАвецка окупация.Свърши тая другарЕ. ***!
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Камери ги гледат китайците и им се начисляват социални точки за непослушание и положителни, ако следват инструкциите на ККП да си държат главата долу и нито думичка против режима, иначе ти спират достъпа до определен вид транспорт или затвор.Дай боже всички народи да са толкова "несвободни", че да изплащат къща на 2 етажа с двор и 2 гаража и 2 джипа. Щом ги изплащат значи получават необходимата за това заплата, а ти си изплащай соц панелката и си пий ракията
27
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До lolНищо от това което твърдиш не е вярно.Американците в огромната си част не са богати и свободни. Когато си купиш къща, която изплащаш цял живот не си свободен нито богат. Когато по всяко време може да те гръмне някой изперкал, изобщо не си свободен. Когато те гледат камери от всякъде, тъпчат те с ГМО, пприемаш по една шепа хапчета на ден и др. , то пак не си свободен!Били са свободни по време на Дивият Запад, но е било отдавна и сега, ама никак не са свободни! Я, китайците не ги мисли!
26
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До lolТе това искат. 1, 2, 3 на масата, една ракийка и тва е. Тва е максимума на развитие при руснака и русофила, на него повече не му трябва, а и толкова си може. Така бленуваната сигурност е комат хляб, подслон и робство, това е счупения манталитет от кому-низма, затова и БГ-то е такава барака.