Крадци дърпаха сейф с кола, откраднаха само 7 бона

Викове на пазачи осуетили по-голям обир в Русе
30 сеп 2019 08:20, Александър Попов
4
Крадци дърпаха сейф с кола, откраднаха само 7 бона
Кадър: Нова тв

Крадци отмъкнаха 7000 лв. от заложна къща в Русе, а обирът им бе заснет от охранителна камера. Щетите са могли да бъдат и повече, но охранител от пазара в съседство се развикал и подал сигнал в полицията.

Така оцелял сейфът с ценности. Бандидте го вързали с въже за кола, но в крайна сметка не успели да го откраднат.

"С едно въже се опитват да изтръгнат касата от заложната къща. Единствено са успели да вземат 7 000 лева от един шкаф. Само са потрошили прозорци, мебели вътре и абсолютно всичко, което има като инвентар в помещението", разказа пред Нова тв Ивайло Тодоров, собственик на заложната къща.

Крадците избягали, защото чули охраната на пазара.

"Охраняваме се от два СОТ-а, единият изобщо не е получил сигнал, а другият въобще не е пратил кола, имало е сигнал, но е решил, че няма нужда да прати кола за това нещо. Затова и тези крадци не са хванати, защото самият обир е седем минути и нещо, те по договор трябва да са в най-краен срок за пет минути тук, ако бяха един от двата дошли, нямаше да има никакъв проблем", коментира Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Русекрадци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За толкова пари, толкова работа.
3
4
 
6
 
! Отговори
до marquis преди 4 години
много американски сериали си гледал.
2
0
 
16
 
! Отговори
marquise преди 4 години
Разслеследващият орган трябва да провери дали има връзка с лица от фирмата, която не е изпратила автомибил. Освен това увреденото лице да заведе граждански иск срещу фирмата виновно неизпълнила задължението си по договор за охрана за причинени имуществени вреди и пропуснати ползи. Искът може да се предяви пред компетентния съд, независимо от образуването и развитието на досъдебното производство. Тук е без значение дали дейците на престъплението ще бъдат установени. Успех!
1
1
 
14
 
! Отговори
Киро Кардана преди 4 години
Така е, на много момченца не им се работи за 700 лева в тази ПРОДПЕРИРАЩА държава.