Турция започна операция "Мирна пролет" в Сирия

Ердоган сам съобщи новината в Twitter
9 окт 2019 17:00, Нели Христова
251
Турция започна операция "Мирна пролет" в Сирия
Снимки: Reuters

Операцията "Мирна пролет", която притесни държавните глави на много държави по света, е започнала, съобщи президентът на Турция Реджеп Ердоган в Twitter.

Кюрдите съобщиха, че турски бойни самолети нанасят удари по техни позиции. Няколко мощни експлозии разтърсиха сирийския град Рас ал Аин на границата с Турция.

А в акаунта си в Twitter Ердоган написа: "Операцията започна. Нашата цел е да наложим мир в региона. Нашите военни части започнаха операция "Мирна пролет" срещу терористичните организации заедно със сирийската национална армия. Нашата цел е да унищожим коридора на тероризма, който се опитва да се формира на нашата южна граница и да донесем мир и стабилност в региона".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде кюрди прегрупирайте се и мачкайте тея посерняции, които си мислят че живеят в 15 век. 5 танка и 10 гулбици са нищо.. Вие 7нгодини носите на гърба си войната с лоцемра Асюю и Идил. Ще излезетв и от тая битка, кяото е по важна.
170
11
 
10
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 4 години
Хайде Бисмиллахи Рахмани Рахим! Аскера ни започна сухопътната офанзива! Аллах да ги закриля! Аллах'у Екбер!
169
10
 
5
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 4 години
До Анонимен 182Не сме забравили безпрецеднтната в човешката история българска диващина, наречена "възродителен процес"! С волята божия, един ден Еврейогейталашка ***, наречена ЕС ще бъде разтурена, и тогава има да връщаме на *** за диващината им! Това ще е истински възродителен процес - балканските амджъкаазлии ще ги върнем към турските корени на хан Аспарух! Дииииба и племето му прокажено буллгарско диииба! Цял свят пропищя от това много малко, но невероятно гадно племе!
168
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
няма ли кой да пусне фитила на Ердоган за Възродителен Процес у нас , да се ядоса малко , че тъкмо набрал да подкара всички поне
167
9
 
7
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 4 години
Балканските амджъкаазлии пак се разреваха за съдбата на терористите! Ама същите амджъъкаазли когато преди 35 години ДС проведе атентатите в Буново, Пловдив, Варна и Бургас за да наклевети турците за това, тогава се насрахха до ушите от страх и ужас!
166
8
 
6
 
! Отговори
daa преди 4 години
анадолските бесни кучета започнаха пак геноцид срещу един 20 милионен народ и целия свят пак мълчат като ***.!?
165
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган после да насочи воените сили към нас заради Възродителен Процес
164
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да наплашени са ракьджиите комарджиите и сводниците.
163
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 2 месеца в Одрин комшиите ни молеха да си вземем 1 кило баклава, че няма пари, голяма инфлация имат (която се крие от властта), лирата се срина и хората закъсаха.Ако кажеш, че цените са високи и не вървят добре нещата, лошо ти се пише.Пред туристите се преструват, че всичко е окЛошото е, че Ердоган дори да се върне набит, войничетата ще го отнесат...Обикновените турци са толкова наплашени от властта, че не смеят да говорят даже за ежедневни теми, а сакън да кажеш нещо за падишаха, адио
162
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган клъвна на въдицата като шаран. Тръмп го матира! Войната ще забуксува. То и Хитлер си е правил планове, че ще превземе Русия за 2 месеца, ама нещо забуксува. Така ще стане и сега. Единственият печеливш е Тръмп, който ще продава оръжия на кюрдите.
161
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едните се бият 7 години... Другите нямат 1 ден война. Интересно, ще стане скоро. Много тев, ще има в Турция... Прави си планове, че за месец ще свърши... Ама ще потъне в блатото. САЩ и Русия са длъжници на кюрдите и те ще си търсят дължимото в оръжейна помощ.
160
6
 
5
 
! Отговори
интернет преди 4 години
Реджеп е много хитър политик,не му дадоха визи за турците,шантажира с емиграните ако не го оставят ще ги насочи към Европа.Коя е първата граница с Турция?Сега НАТО го обикалят защото са продали оръжие там,мълчат и се крие под масата Столенберг шефа.Международна корупция ще го отнесат бедните кюрди.Като си беден и бос оставаш такъв. А къде са БГ криворазбраната Европейска цивилизация?
159
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кюрдите са добри войници. Много е вероятно турците, които не стават за войници, да ядат як бой. Ердоган ще трябва да си подготви повече ковчези за трупове. Много турски майки ще посрещнат децата си в ковчези.
158
8
 
7
 
! Отговори
османска му работа преди 4 години
Тая тактика да пускат башобозука напред и редовната войска да се влачи отзад я играят още от османлийско време и на Руско-турските войни все са яли бой.
157
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
турция започва 'мирна пролет', кюрдите отвръщат с 'весело лято' и районът пак пламва. а американци и руснаци продават оръжия, докато европейските администратори се вайкат на чаша перно колко е зле положението.
156
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има едни ,,дюнмета'' с маски на върли родолюбци и ловят в мрежата си сподвижници за мръсните игри по народите, те са навсякъде и са с пари. Тая вечер няма да могат да спад ,трябва да обърнат вълната , това е им в кръвта. Та молбата към мнозинството, не се подавайте на пушеците , комшията има проблем , подлъгаха я с 4 милиона пьти .
155
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тези, които не харесват съвременното кино, и в частност военните пopно драми, препоръчвам спагети уестърна "Добрия, лошия и грозния" с Клинт Истууд.
154
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли вече ексклузивни репортажи на CNN? Какво дремят? Или ония некадърници с декора изостават? Хм, поне нека бъде малко по-реалистично!
153
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да има феърплей и нека победи по-добрия! За останалите - пуканки! Аз черпя!
152
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То, да ви кажа, и аз на мястото на Турция, щях да поразчистя и да си върна едно 3,5 млн. гърла обратно!То това да не е мандра, я?Войната не я започнаха турците във всеки случай, Франция, Англия, Германия и САЩ сенаиграха и си набиха камшика, вкараха на Меркел 2 млн. "инженери и програмисти" и сега стана: "ние ши си ходим, вие се оправяйте с тия бежанците..."Ами не става така, драги ми евро-педеро-смехурковци!