Турция започна операция "Мирна пролет" в Сирия

Ердоган сам съобщи новината в Twitter
9 окт 2019 17:00, Нели Христова
251
Турция започна операция "Мирна пролет" в Сирия
Снимки: Reuters

Операцията "Мирна пролет", която притесни държавните глави на много държави по света, е започнала, съобщи президентът на Турция Реджеп Ердоган в Twitter.

Кюрдите съобщиха, че турски бойни самолети нанасят удари по техни позиции. Няколко мощни експлозии разтърсиха сирийския град Рас ал Аин на границата с Турция.

А в акаунта си в Twitter Ердоган написа: "Операцията започна. Нашата цел е да наложим мир в региона. Нашите военни части започнаха операция "Мирна пролет" срещу терористичните организации заедно със сирийската национална армия. Нашата цел е да унищожим коридора на тероризма, който се опитва да се формира на нашата южна граница и да донесем мир и стабилност в региона".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
7
 
13
 
! Отговори
Улубой преди 4 години
Каква 30-годишна, за 30 минути ще ги приключим. И без това се се изпокрили като мишки. Това е втората армия в НАТО след сащската. Някакви кирливи кюрди, било и въоръжени с доста оръжие не могат да устоят и седмица. Следя на живо операцията. Преди малко влязоха и танковете. Това, което ще стане е пак като предните операции. Ще пуснат свободната армия и идилските останки като авангард, а аскера ще бомби отзад и накрая слага байрака. Да се знае!
150
5
 
5
 
! Отговори
До 146 преди 4 години
Ердоган предполагам е нагласили достъчно кефини за вашите аслани!
149
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има едни хора които още преди 30 години са правели планове за ново разкрояване на близкия изток.Това е бедата, не Ердоган.Той за операцията си извън границите има подкрепа на всички партии
148
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом "велика" Турция се нахохори на 1 шепа смешни терористчета с 20 пистолета в тях общо, значи положението е сложно!Първо цената на лука в Турция скочи с 300 %, после свършиха капачките за бурканите (правят консерви заради инфлация), след това лирата се срина, после Катар изнудиха VW, за да не разкрият още кофти компромати за фирмата...И както САЩ цъфтяха и връзваха, за последните 2 дни куцо, кьораво и сакато зарева, че идва икономическа криза и САЩ за под кота нула...Ердо не напада, той бяга
147
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако г-н Плевнелиев не беше отишъл да се бие с Червената армия на Русия, сега щеше да отскочи до Кюрдистан и да реши проблема категорично и силово! Ама ей на! Зает е. Просто Турция немА късмет.
146
2
 
3
 
! Отговори
Танто За Танто преди 4 години
Мирна Пролеткова пита:Кой кво даде?"Мирна пролет" срещу терористичните организации заедно със сирийската национална армия.В Сирия има вече руски...ЦЪРКВИ!Турция ТРЯБВА да социализира кюрдите!Турция ще извлече енергоизточници от Кипър, защото там натовски кораби вече няма!Русия ще подели Сирия, за сметка на ББСИВ(бивши *** от СИВ).US ще си счупи зъбите в Черно море и крайцера Кук ще се повтори.БГ ще е притежание на МБИР и "комисарки" с библейски имена!Българите ще оскотяват, защото:
145
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като водата на освободения извор олицетворява мира. Та мира да залее таз земя и да плоди и цьфти.Това е разбирането.
144
5
 
4
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Хехе.Ердоганьо че лесно падна в капана на Тръмп.А честита 30годишна война.
143
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,,ИЗВОРЪТ НА МИРА'' е точното име на оперецията.
142
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яcтpeбе, я кажи кои кюрди какви са. От думите ти разбирам, че не са нещо хомогенно. А и защо чичо Сам ги подкрепя?
141
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яcтpeбе, пет години ли си служил? Вероятно платено? Па много бе! На мен две години ми се видяха ад, а за пет незнам...
140
3
 
4
 
! Отговори
да се чете / очаквай преди 4 години
Кюрдистан започна операция "Мирна пролет" в турция
139
6
 
6
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 4 години
До Анонимен 143И между другото, едно да знаеш от дядо ти Яcтpeб - от кюрдите войници на става! Пък партизани съвсем не става! След проваления опит за преврат турската армия се отприщи от всичките спънки, дето ги имаше преди. Аз като служих в югоизточен Анадол между 92-97 г. с дни бродехме по планини и чукари да намерим следа от терористите. Сега ги ловим като плъхове, седейки във фургон с климатична инсталация. Между 1-4 октомври са убити 106 терориста. Само за 4 дена!! Без една загуба!!!
138
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 143И за дарената им техника ... язък става за толкова много играчки! От началото на операцията досега са унищожени близо 120 склада с оръжия и боеприпаси! Ако аскера продължава да ги троши с това темпо, май до утре заран няма да остане нищо за трофеи!
137
6
 
6
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 4 години
До Анонимен 145На турски казваме "Поживьом - увидем!" Тези твои "специалисти в партизанската война" ги виждаме всеки божи ден! И последно ги вядяхме в Африн! Не се тревожи за аскера, оно си е дзвяр от съвсем друго измрение!
136
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ястребе, кюрдите са специалисти в партизанската война това съчетано с техниката коя им дари рижавият,предполага че мазалото ще голямо!
135
2
 
6
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 4 години
До 140Не знам дали има някаква файда да ти обясня, но като човек ще изпълня човешкото си задължение поне да се опитам да те просветля. Писал си, че оръжията вече са ги набутали на кюрдите. Правиш фундаментална грешка, като слагаш терористите на ПКК/ЙПГ/СДС като представители на кюрдите. В момента в Турция има 875,000 кюрди бежанци, избягали от тях!!! Замисли се малко, ако те представляват кюрдите, защо почти половината сирийски кюрди са избягали от тези "демократични сили"!
134
9
 
14
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 4 години
До 141 Хамриканците подариха на терористите на ПКК повече оръжия, отколкото арсенала на цялата армия на балканския кенеффиттан буллгаристан! Над 30,000 ТИР'а и 9,000 транспортни самолета. Това ще рече, че съвсем скоро турския аскер ще прати благодарствено писмо на кравара за оръжията, които прибави безплатно в арсенала си! Видяхме ги твоите партизани при операция за Африн! "Бохуну йийек аам! Аяънън алтъни ялаяк аам!"
133
16
 
10
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 4 години
Дето е казал народът - "Де го чукаш, де се пука!" Аскера шамари терористите на ПКК на южния си плет, чува се рев от северния плет! И така не разбрах какво му става на балканския полугладен кенеффистански амджъкаазлия, та толкова се е загрижил за терористите на ПКК?!! Може ли някой амджъкаазлия от балканския кенеффистан да ме просветли малко върху този парадокс?!
132
9
 
7
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 4 години
Га агата ви рука нещо, ще слушкате! Ако не слушкате, после няма да пищите "Ама ага многу боли баааааааа!"