САЩ започват изтегляне на войските си от Северна Сирия

Американските сили можело да се окажат в капан между две армии
13 окт 2019 18:37, Анисия Иванова
38
САЩ започват изтегляне на войските си от Северна Сирия
Снимка: БТА

Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър съобщи, че до 1000 американски войници ще бъдат изтеглени от Северна Сирия по заповед на президента Доналд Тръмп, предаде Франс прес.

Президентът "нареди да започнем изтегляне на американските сили от Северна Сирия", заяви Еспър по телевизия Фокс нюз, споменавайки "по-малко от 1000 войници". Той същевременно настоя, че САЩ "не са изоставили кюрдите" на фона на критики от международната общност.

Още по темата

"Нашите американски сили може да се окажат хванати в клещи между две противопоставени една на друга напредващи армии и това е неудържима ситуация", каза Еспър по телевизия Си Би Ес.

В петък турски артилерийски огън попадна близо до позиции на американски военни части до северния сирийски град Кобане.

Еспър не уточни дали американските войници ще бъдат изтеглени от Сирия изобщо, отбелязва Асошиейтед прес. Той заяви, че през последните 24 часа САЩ са научили, че турското военно настъпление в Сирия вероятно ще продължи по на юг и на запад, отколкото беше първоначално обявено.

САЩ са получили сведения, че кюрдите се опитват да постигнат споразумение със сирийската армия и Русия срещу турското настъпление. Поради това президентът Тръмп нареди да започне изтегляне на американските военни части от Северна Сирия, посочи той, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
37
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Свидетели сме на поредното насиране и провал на краварите и поредното предателство към съюзник, да си прават извод тези които мислят,че тези биха ни помогнали някога .
29
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кюрдите са неуправляеми, те искат всичко.Затова Щатите се оттеглят и им пожелават приятна игра. Ако у кюрдите надделее разумът, ще отстъпят и ще се споразумеят с Ердоган, за да контролират Североизточна Сирия. Иначе пак ще им вземат всичко.
28
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предатели.Ако един ден на Турция хрумне да си промени границата с България ,американските *** ще се оттеглят без да им мигне окото.
27
1
 
39
 
! Отговори
А какво става...? преди 4 години
Какво става във Венецуела, че нещо я позабравихме тази тема? Гуайдо стана ли президент или и него го изоставихме? То толкова се надяваше момчето на подкрепата на Вашингтон и Брюксел, а тя каква стана?
26
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И нас така ще ни оставят на руснаците ако им подпари под краката в България. Няма съюзник който да не са предали.
25
3
 
35
 
! Отговори
Путю се осра тотално преди 4 години
Сега вече не може да се оправдава със САЩСултаня и Израел си правят каквото решат в СирияПутю няма думата
24
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БТР и с 25 мм броня, дронове и термокамери в преднина.Обаче с тази модерна техника се затрудняват с един 20 км марш на скок
23
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То да се окажат в капан, кво ще следва... дано не се случи.
22
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердо ги мачка и на терен и на маса очевидно !
21
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който играе по свирkата на САЩ, добро не е видял..........А който играе по свирката на Русия, е цъфнал и вързал. Справка - Куба, Венецуела..
20
2
 
46
 
! Отговори
УбавиНовиниДнес преди 4 години
Много убаво. Много смели нашите приятели американци. Ще ни пазят от Русия и Туркия до последен американец.
19
1
 
39
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
И от България също моля!
18
2
 
35
 
! Отговори
jimmy преди 4 години
хахвха аре чупката реднеци:)))
17
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
САЩ били получили сведения, че кюрдите се опитват да постигнат споразумение със сирийската армия и Русия. Бяха подло прелъстени и изоставени от Пиндостан. Какво друго им остава освен да се опитват.
16
12
 
38
 
! Отговори
али преди 4 години
Някой вярва ли, че САЩ ще остави северна Сирия където по думите на Тръп са изхарчили 9 трилиона долара, точно тези територии където е над 90% от петролните находища на Сирия....Според мен е блъфират за да излашат Кюрдите. че ако не ги слушат и не се изтеглят от териториите, където Турция иска буверна зона за бежанците, ще останат сами срещу Турция....
15
12
 
34
 
! Отговори
TOP SECRET преди 4 години
САЩ най сетне разбра че тва е война м/у Талибани и Талибани , и двете страни са кюрди , проблема е че едните ги въоражават тоест стимулират да има война
14
10
 
44
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 4 години
Друга народна поговорка - Да бе мирно седяло, не би чудо видяло! Та така, сега тези прословути "бойци за свобода", терористите на ПКК се видяха в чудо срещу аскера! За незнаещите - ПКК е марксиско-комунистическа организация, претендираща да се бори за правата на кюрдите. Лидерът им Юджалан е арменец по майчина и кюрд по бащина линия, но не знае и дума кюрдски!65% от членовете на организацията са етнически турци, 30% са етнически кюрди и останалите 5% са миш-маш от всяка народност.
13
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Междувременно, от летище Риека в Хърватия, не спират да излитат американски транспортни самолети на американската авиокомпания Атлас Еър, натъпкани с оръжие от балканските колонии за Ислямска държава и други регионални конфликти в Близкия Изток.
12
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американците големите мъжаги. Така ще зарежат и Украйна, Балтиката и Полша ако започне конфликт срещу Русия. Ще зарежат и С.Арабия срещу Иран. Америка никога не е влизала във война ако не е на сигурно. И ПСВ и ВСВ си личи. Страшни лузъри инъче тука евроатлантиците се бият в гърдите, че сме били при победителите. Да ама друг път.
11
8
 
43
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 4 години
Както е казал народът - Ако си слаб в главата, трябва да си силен в краката!Та така, вашите любими терористи на ПКК/СДС се оказаха много глупави и си дадоха зааднника под наем на САЩ, и сега търчат презглава от аскера!!