"Лъвове" - "Животни" 6:0: Това ли ви е образецът, английски господа?

За расизма и двойния аршин на британците
Обновена: 17 окт 2019 09:36 | 15 окт 2019 20:30, Красимир Ангелов
313
"Лъвове" - "Животни" 6:0: Това ли ви е образецът, английски господа?

В понеделник вечер българският национален отбор по футбол написа най-срамната си страница на стадион "Васил Левски". Момчетата на Красимир Балъков бяха отнесени с 6:0 в своя дом от Англия, при това напълно заслужено и без да покажат необходимите футболни аргументи. Чисто футболното обаче остана на заден план заради расисткия скандал, който се разигра по трибуните и който така или иначе от английска страна си бяха поръчали още преди седмица.

Още по темата
Че случилото се е недопустимо не подлежи на никакъв коментар! Живеем във век, в който всякакви предразсъдъци и реч на омразата вече са не просто клише, а нещо недопустимо за развитите общества. Затова и ще си понесем кротко и ясно санкциите от УЕФА за снощното поведение на групичка фенове. Защото расизмът няма място на стадиона! Но и няма как да не отбележим, че не по-малко недопустими са и двойните стандарти, с които англичаните от една седмица се представят като рицари на честта и справедливостта, а нас – като диви балкански неандерталци.

Защото диваците в понеделник бяха английските фенове – обсадиха "Витошка", пийнаха бира, викаха цял ден (нещо което е доста спорно дали щеше да бъде позволено на български фенове, защото по тази улица има стотици туристи, далеч не само британски), даже се сбиха помежду си, а за капак на всичко освиркаха българския химн. Това ли ви е образцовото поведение, господа от Острова? Това ли е примерът на Великобритания?

Или може би трябва специално да ви благодарим, че не пренесохте пиянските си хулигански изпълнения в София от Прага, където вилняхте преди 3 дни?

За сметка на това няколко хиляди българи тихо и кротко отидоха до стадиона, много от тях взеха децата си, за да видят звездите на Висшата лига. Да, точно заради тях този стадион имаше повече от обичайните в последно време 1 000 – 2000 души. Хиляди българи, които вашата звезда Рахим Стърлинг после нарече "идиоти" заради малка групичка от хора. А уж е футболна звезда за пример на малки и големи. А щом от частен случай правим извод за общото, трябва ли ние да наричаме английските фенове "пияни безмозъчни хулигани", на които забележете - точно расизмът е много добър приятел?

Защото да припомняме ли, че само преди месец се появи видеоклип, на който фен на Англия крещи на "Уембли" на българските футболисти "fucking gypsies". Това расистко ли е, или щом е от английска уста не е? Или може би клипчето с феновете на Челси, които преди 3 години не позволиха на цветнокож мъж да се качи в метрото, при това с песен "We're racist, we're racist and that's the way we like it".

Може би сте решили вече проблема с расизма в Англия, господа? Не, едва ли. Или може би култовата песен на феновете на Тотнъм преди години, насочена срещу чернокожия нападател Емануел Адебайор е весело ученическо стихче – как баща му мие слонове, а майка му е...


И разбира се, да стигнем и до пресата, където резултата е написан доста "културно" така: "Лъвове" - "Животни" 6:0. Кой от българските национали по-точно е животно, господа рицари? 

Или може би другият резултат: "Расисти – Лъвове" 0:6. Освен да попитаме на какво основание британците поставят цял отбор или цяла страна под един знаменател? Надали и на тях им е много ясно, но е ясно, че и тяхното интелектуално ниво не е много по-високо от това на част от феновете снощи, които скандираха срещу английските национали.

Това ли ви е образецът, културни английски господа?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
3
 
8
 
! Отговори
1 преди 4 години
Защо не напишат статия за стадион "Хейзел"? Там заради българите ли загинаха 39 човека?!
150
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те са имали в предвид Animals от агитката на ЦСКА
149
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БРАВО, ***! Така трябва да реагира всеки български журналист на британската помия, която се излива върху нас! Расистите- колонизатори, които до вчера владяха половината свят, днес ще ни дават уроци по толерантност? Та всеки 5-ти на Острова е черен или тъмен точно заради "нерасистката" и "хуманна" политика през вековете на английските робовладелци.
148
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БЪЛГАРИЯ ОТ 30 ГОДИНИ Е С ДЕГРАДИРАЛ НАРОД,МОРАЛА И ЕТИКАТА НА ПОВЕДЕНИЕ Е НУЛА.НА ВЪЗХОД СА МУТРИТЕ И ТЕХНИТЕ *** И НАЙ-ВЕЧЕ НАЦИСТКИТЕ НАСТРОЕНИЯ В ОБЩЕСТВОТО!
147
6
 
8
 
! Отговори
Оху Боху преди 4 години
Хубава статия . Направо ми "светна" защо ни биха с 6 на 0 . Ами те нашите "лъвчета" били тоооолкова възмутени че играят срещу такива расисти че не успели да уцелят противниковата врата .Нито веднъж.... А също така били многократно обиждани и разплаквани / видях им след мача зачервените от рев очи / от тези груби и некултурни английски запалянковци . Лоши, лоши англичани ... Това че паднахме е изцяло тяхна вина ане това че на нашите футбалерчета не само краката но и ръцете им са само леви.
146
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За пореден път българският футбол и цялата държава се оказаха заложници на 200-300 футболни хулигани,оставени както винаги от полицията да безчинстват,и този път вкарващи ни и в международен скандал.Тези гамени са сякаш недосегаеми и свещенни крави за българските власти.Заради купчина ***-оти хиляди нормални хора вече не ходят по стадионите.Да излезе Борисов и да каже защо толкова години тези никой не ги пипа.И защо полицията не смее да си влезе в задълженията,явно закрилата е от най-високо
145
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия го искараха това, все едно тука е "игрите на глада" с лъйове сме ги целили от трибуните герои незнам кви пакам изявление на кралицата
144
3
 
28
 
! Отговори
1 преди 4 години
Не зная причината, но имам чувството, че това беше някакъв предварителен сценарий! Десет дни преди мача започнаха да говорят, какво расистко отношение ги чака в България!Погледнете, какво пише в пресата им! А техните "херувимчета", или по-точно "хероинчета" о-сраха, о-пикаха, о-повръщаха София след изпити 4-5 бири и дори започнаха да умират след свръх доза! Същите са и лятото на Слънчев бряг! На мача на "Уембли" не викаха ли "***"? Във вестника си ни наричат животни, това какво е?
143
4
 
25
 
! Отговори
Пфу аман преди 4 години
Виждате ли каква простащина и злоба лъха от нечистоплътните нагличани фиркани с бира идва срещу нас. Убий пpoстака с мълчание, чисти расисти, хейтъри, алкохолици, социопати и наркомани. Вижте го тоя от снимката прилича на пандизчия.
142
4
 
8
 
! Отговори
13 преди 4 години
България бе премазана и ритана по земята. Българите трябва да мълчат, защото нито гласуват, нито протестират. Ако искаха отбор щяха да си изберат правителство, което налива пари в развитието му.
141
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какъвто футбола скапан жалък смешен некадърен такава и държавата жалка смешна така както недоразумението МУХОБОИКО
140
4
 
31
 
! Отговори
ццц - двуклетъчни преди 4 години
По-зле от английските едноклетъчни са българските двуклетъчни дето ги защитават и боготворят.А най-зле е да имаш контакт с непознат БГ пpoшляк - емигрант на Острова.
139
9
 
7
 
! Отговори
антифутбол преди 4 години
с балък за тренор какво друго да се случи
138
4
 
41
 
! Отговори
До 153 преди 4 години
Напротив, *** се манекените на терена и още 10 провокатора на трибуните. Българския народ е най-толерантни по отношение на расизма и дори си пати от това негово качество. Позицията срещу гнусната британска преса трябва да е безкомпромисна.
137
1
 
8
 
! Отговори
2019 преди 4 години
Не гледах мача, не съм расист, не харесвам острова UK, но и бг футбола не е стока.Мисля, че някой искаше да спаси честа на националния отбор. Око бяха прекаднали мача - служебна загуба с 3:0. При 6:0 малко като махленски мач.
136
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе, г-н автор на статията, господа, дами, не знам какво си... Истината е, че бой и онова другото не се връщат. Да, принципно верни неща са изложени в статията, но кого ще впечатлят, след като са ни пребили, а ние сме се осс...али позорно, такива тиради звучат като хленчене от пребити, окъкали се неудачници, не и гордо и вярно от страна на някой, който е паднал с борба и достойнство. Независимо дали е прав или не.
135
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я стига сте се правили на обидени, идьоти такива... Фактите не говорят във ваша полза.
134
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знаех, че едноклетъчните се броят за животни!
133
2
 
5
 
! Отговори
antibg преди 4 години
нама такъв фуд-болен обор като нашия в цалата всилена
132
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала