"Лъвове" - "Животни" 6:0: Това ли ви е образецът, английски господа?

За расизма и двойния аршин на британците
Обновена: 17 окт 2019 09:36 | 15 окт 2019 20:30, Красимир Ангелов
313
"Лъвове" - "Животни" 6:0: Това ли ви е образецът, английски господа?

В понеделник вечер българският национален отбор по футбол написа най-срамната си страница на стадион "Васил Левски". Момчетата на Красимир Балъков бяха отнесени с 6:0 в своя дом от Англия, при това напълно заслужено и без да покажат необходимите футболни аргументи. Чисто футболното обаче остана на заден план заради расисткия скандал, който се разигра по трибуните и който така или иначе от английска страна си бяха поръчали още преди седмица.

Още по темата
Че случилото се е недопустимо не подлежи на никакъв коментар! Живеем във век, в който всякакви предразсъдъци и реч на омразата вече са не просто клише, а нещо недопустимо за развитите общества. Затова и ще си понесем кротко и ясно санкциите от УЕФА за снощното поведение на групичка фенове. Защото расизмът няма място на стадиона! Но и няма как да не отбележим, че не по-малко недопустими са и двойните стандарти, с които англичаните от една седмица се представят като рицари на честта и справедливостта, а нас – като диви балкански неандерталци.

Защото диваците в понеделник бяха английските фенове – обсадиха "Витошка", пийнаха бира, викаха цял ден (нещо което е доста спорно дали щеше да бъде позволено на български фенове, защото по тази улица има стотици туристи, далеч не само британски), даже се сбиха помежду си, а за капак на всичко освиркаха българския химн. Това ли ви е образцовото поведение, господа от Острова? Това ли е примерът на Великобритания?

Или може би трябва специално да ви благодарим, че не пренесохте пиянските си хулигански изпълнения в София от Прага, където вилняхте преди 3 дни?

За сметка на това няколко хиляди българи тихо и кротко отидоха до стадиона, много от тях взеха децата си, за да видят звездите на Висшата лига. Да, точно заради тях този стадион имаше повече от обичайните в последно време 1 000 – 2000 души. Хиляди българи, които вашата звезда Рахим Стърлинг после нарече "идиоти" заради малка групичка от хора. А уж е футболна звезда за пример на малки и големи. А щом от частен случай правим извод за общото, трябва ли ние да наричаме английските фенове "пияни безмозъчни хулигани", на които забележете - точно расизмът е много добър приятел?

Защото да припомняме ли, че само преди месец се появи видеоклип, на който фен на Англия крещи на "Уембли" на българските футболисти "fucking gypsies". Това расистко ли е, или щом е от английска уста не е? Или може би клипчето с феновете на Челси, които преди 3 години не позволиха на цветнокож мъж да се качи в метрото, при това с песен "We're racist, we're racist and that's the way we like it".

Може би сте решили вече проблема с расизма в Англия, господа? Не, едва ли. Или може би култовата песен на феновете на Тотнъм преди години, насочена срещу чернокожия нападател Емануел Адебайор е весело ученическо стихче – как баща му мие слонове, а майка му е...


И разбира се, да стигнем и до пресата, където резултата е написан доста "културно" така: "Лъвове" - "Животни" 6:0. Кой от българските национали по-точно е животно, господа рицари? 

Или може би другият резултат: "Расисти – Лъвове" 0:6. Освен да попитаме на какво основание британците поставят цял отбор или цяла страна под един знаменател? Надали и на тях им е много ясно, но е ясно, че и тяхното интелектуално ниво не е много по-високо от това на част от феновете снощи, които скандираха срещу английските национали.

Това ли ви е образецът, културни английски господа?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аНие, че сме слаби е ясно, ама я да ги видя ънгличаните срещу Франция,Испания,Италия,Германия,Холандия,Белгия и Хърватска там са като котенца.
130
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 139Ако ТИ беше по-умен, щяхме да изберем ТЕБ. Но явно не си.Бегай да пишкаш и си легай.
129
8
 
4
 
! Отговори
ВД преди 4 години
Горките българи, ми варвари сте, какво толкова, знаете че сте такива и продължавате да сте такива. Мъув он, ***...
128
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ФичовеТ.н. англичане от колонииите не ни мразят. Само тия с Брекзита.Щото нямат идея за какво става дума. Не, че на терена не се срещнаха с пешеходци - пенсионери....
127
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите са най простото племе.Погледнете само какъв ту пан си избират за премиер.Излиза, че това е най умният българин.Ай Кюто му е между мушкато и фикус.
126
1
 
2
 
! Отговори
а преди 4 години
До Анонимен 136снощи май се доказа обратното
125
3
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
До anглия - сбъркана етук сбъркания си ти но е безнадежно да ти се обеснява защощом не си разбрал в дълбочина каква нация е английската то жалко че си прекарал толкова време на острова изглежда си се събирал само със себеподобни от низката класа
124
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние когато сме имали държава и сме използвали три лъва като символ британците още са гонини овцете по ливадите.
123
10
 
4
 
! Отговори
панчо преди 4 години
До Анонимен 129тва което западняците изпитват към източно европейците не е просташка злобапо скоро ние изпитваме такава със завист към тях за успеха им да живеят уреден начин на животте изпитват по скоро съжаление към нас заради неспособността си да постигнем качествен начин на живот и ако има някой който да ни е виновен сме си самите ние с балканския си манталитет,вчера го показахме на света отново
122
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И 500 000 минуса да цъкате на 105, когато фактите говорят и боговете мълчат. С изключение на българите :) Честитта шестачка, българи!!! Гордейте се!!!!!
121
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За първи път в България има дискриминационна предизборна кампания. На Иванчева не и дават да отиде на събрание с граждани, на Сидеров да участва в дебати. Догодина няма да сме на 110 място по медийна свобода а на 150 то от 180 държави. Хора излезте и гласувайте масово да се свали ГЕРБ те съсипват България.
120
2
 
1
 
! Отговори
тиква преди 4 години
До Анонимен 129и има причина да е така.както и всеки у нас би мразил всеки който е пристигнал у нас от по бедна страна и не полага усилия за да се интегрира
119
1
 
1
 
! Отговори
хъша преди 4 години
До Пената от Мировянеако съм видял какво от това или ако не съм пак какво от това ?във въпроса ти няма насоченост би ли се уточнил? за да не се разбере погрешно какво питаш
118
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Масово западноевропейците мразят източноевропейците, който знае езици и е ходил на запад им знае просташката злоба.
117
3
 
5
 
! Отговори
13 преди 4 години
Победителите казват каквото искат, победените никой не слуша те търпят и мълчат. Англия се изгари с България, а тя начело с шайката е начълно безпомощна и низвергната, за капак ще плаща кефа на англичаните.
116
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радвам се, че брекзит ще бъде пълен успех за Англия както вчера в спорта.
115
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе що се помпате с простащини?!Някой може ли да каже нещо свястно или сте откачили на тема гъби?
114
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен122Давай по-точно
113
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Биха ли ни с 6:0 като гости?
112
4
 
4
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
напълно заслужено заглавиетук обаче животните не бива да се имат в предвид футболистите на терена а онези по трибуните каквато и статия да напишете в опит да се защитят действията на оли.гофре.ните предизвикали предстоящите санкции няма да оневини поведението им щото видите ли ако някой друг може да го прави тогава и ние имаме право,ами ако намираш поведението на другите за неправилно тогава защо го копираш?няма двоен аршин по тази тема а има създаване от медиите на такъв в опит за оправдание