Ким Чен Ун: Отношенията ми с Тръмп са специални

Тръмп по-рано: Харесвам го, той ме харесва
24 окт 2019 18:20, Елка Василева
17
Ким Чен Ун: Отношенията ми с Тръмп са специални
Ким Чен Ун и Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун смята, че връзката, която има с президента на САЩ Доналд Тръмп, е "специална", заяви високопоставен севернокорейски представител, цитиран от официалната агенция КЦТА, предаде Франс прес.

Съветникът в севернокорейското министерство на външните работи Ким Ке Гуан заяви пред КЦТА, че преди няколко дни се е срещнал със севернокорейския лидер и той му казал, че "отношенията между него и президента Тръмп са специални".

Преди няколко дни президентът Тръмп заяви по отношение на Ким: "Харесвам го. Той ме харесва. Разбираме се добре. Уважавам го. И той ме уважава".

Още по темата

Ким все още се надява да постигне споразумение за ядрената програма на КНДР чрез пряк контакт с Тръмп, смятат анализатори.

Според тях Пхенян се опитва да извлече полза от отношенията между двамата мъже, за да получи отстъпки от страна на американците.

Лидерът на КНДР вече похвали "изключителната смелост" на президента Тръмп, като същевременно многократно настоя Вашингтон да предложи до края на годината "нов метод" за преговори.

Пхенян е наясно, че високопоставените американски представители ще се противопоставят на отмяна на санкциите преди пълната денуклеаризация и затова желае "да преговаря директно с Тръмп", каза за АФП Кхо Ю Хван, преподавател по севернокорейски изследвания в университета Донгук в Сеул.

"Северът изпраща съобщение, за да каже, че докато Тръмп не се обади, преговорите ще се провалят и, че в момента те са на кръстопът", коментира той.

Съветникът в министерството на външните работи заяви за КЦТА, че американски политици са враждебно настроени към Пхенян, защото "са обсебени от манталитета и идеологическите предразсъдъци на Студената война".

"Искрено се надявам, че ще бъде намерена движеща сила за преодоляване на всички тези препятствия на на базата на близки отношения" между Ким и Тръмп, добави той.

Преговорите между САЩ и КНДР буксуват след провала на втората среща на върха през февруари в Ханой, припомня БТА.

Оттогава Северна Корея повиши напрежението с поредица от ракетни тестове, а новите преговори, започнали в началото на октомври в Стокхолм, също завършиха безуспешно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Ким Чен УнДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малък перко те"уважава"ама не те бръсне за слива!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Как ожеш да купиш човек, който притежава цяла една страна, заедно с хорта й. Колкото и да е маретиалистичен, може да има всичко и всеки. Това е, все едно да куши Тодор Живко през 75-а година.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Специалното ти е, че Китай ще се ядоса, ако утре цялата Южно Корея, заедно 300 000 американски войници нахлуят в странта ти ... Това ти е специалното.
10
0
 
1
 
! Отговори
Бай Иван преди 4 години
специални отношение тип - боли ме оная работа за негоТоя в държавата тоя си коли и беси, като Фараон е.Тръмп колкото и пари да има, никога няма да има такава власт... и го е яд!
9
1
 
2
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
"Не е наша работа да решаваме за България, дано началниците се разберат и решат, ние ще направим това което решат началниците"
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмпета що не прескочи,мраморната преграда
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп по-рано: Харесвам го, той ме харесва.Ми като се харесвате , взимайте се бе ! Кой ви спира ? Ще хвърляте жребии , кой ще е мъжа и кой жената веднъж седмично и сте готови, пък кой знае може и детенце да се роди ....
6
0
 
3
 
! Отговори
добряци преди 4 години
Каква сладка снимка :) Хора с такава усмивка не може да са лоши.Сладури :р
5
0
 
5
 
! Отговори
Специални преди 4 години
Специални са отношенията на Тръмп с диктатори,като Ким Чен Ун,Путин и Ердоган. А после ми говори,че този американски президент не е зависим от руснаците.От край време се твърди,че при едно от посещенията му в Москва са го снимали в специална поза и обстановка. Сигурно затова всяко негово действие по една случайност е полезно за Путин.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корейчето доказа че нито се предава,нито продава! И тъй като Тръмп не може.по никакъв начин да го " превземе" ! Се върти все около него!-:)
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия да не са влюбени...
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп изостави всичко и отиде отново да стисне ръката на Ким, айде цъкайте минуси хейтъри,
1
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ким е най-великият политик на нашето съвремие.