Бил Гейтс изпревари Джеф Безос по богатство

Майкрософт получи договор за $10 млрд. за облачни услуги
16 ное 2019 12:36, Елка Василева
38
Бил Гейтс изпревари Джеф Безос по богатство
Бил Гейтс. Снимка: архив, Reuters

Съоснователят на Майкрософт Бил Гейтс за първи път от над две години оглави индекса на Блумбърг на милиардерите, изпреварвайки ръководителя на най-голямата компания за онлайн търговия Амазон Джеф Безос, съобщи агенция Блумбърг.

Състоянието на Гейтс се оценява на около 110 милиарда долара, а на Безос - на 109 милиарда долара.

Тройката на най-богатите хора в индекса на милиардерите на Блумбърг оформя ръководителят на френския гигант за луксозните стоки Луи Вюитон Моет Хенеси - Бернар Арно с богатство на стойност 102,7 милиарда долара.

Блумбърг отбелязва, че за растежа на доходите на Гейтс може да е повлияло решението на министерството на отбраната на САЩ да даде на Майкрософт, а не на Амазон, договор на стойност 10 милиарда долара за облачни услуги. След обявяването на решението на Пентагона на 25 октомври акциите на компанията на Безос поевтиняха с 2 процента, а на Майкрософт поскъпнаха с 4 на сто.

Индексът на милиардерите на Блумбърг е рейтинг, който се обновява всеки ден от агенция Блумбърг. Той прави оценка на личното състояние на 500-те най-богати хора в света по няколко показателя, включително пазарни котировки на активите, които притежават.

Акциите на Майкрософт поскъпнаха с 48 процента тази година, увеличавайки стойността на 1 процент, който притежава Гейтс. Останалата част от богатството му идва от продажба на акции и инвестиции.

Джеф Безос щеше да е много по-богат, ако не се беше развел със съпругата си Макензи Безос. Двойката обяви, че се разделя през януари, като Макензи получи една четвърт от общата им собственост в Амазон през юли. Нейното чисто богатство спадна до 35 милиарда долара в петък.

Гейтс пък можеше никога да не отстъпи първото място в класацията на най-богатите, ако не беше неговата филантропска дейност. Той е дарил над 35 милиарда долара на фондацията "Бил и Мелинда Гейтс" от 1994 година.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
10
 
! Отговори
мхм преди 4 години
да Аз живея в америка и Бил Гейц редовно ме прережда на опашката за хот дог - голям цънцар е връща стъклени бутилки от боза и си носи мрежичка от вкъщи като ходи на пазар за да не купува найлон торбички и вари буркани с чушки в хайд парк със шишарки от дъветатата
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12За твоето твърдение ням нито снимков материал, нито свидетели, поне доколкото съм запознат.А и човек като гейст, ще наеме 20 души да го правят. Хем ще е 20 пъти по-ефективно, хем ще бъдат дадено 20 надника на хора, които имат нужда от тях.За същото време, Гейтс ще изкара парите, да оправи градинките на 100 блока.
13
0
 
0
 
! Отговори
хехе преди 4 години
да бе да !!!
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 9 Реди се на опашката, защото гейтц е тръгнал от нищото и никой не му е помагал в живота за да стане милиардер. Точно и затова оценява парите и оценява най-важното- човешкото у човека...да дариш, да помогнеш, да не си нахален заради парите, защото те са голям порок и хората от тях се самозамайват. И затова е останал земен знаейки това и си чака реда на опашката в магазина.
11
1
 
5
 
! Отговори
хехе преди 4 години
пък аз веднъж видях бил гейтс да събира капачки от минерална вода и да чисти градинката пред блока
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 9 Бил Гейтс се вози във втора класа, където билетите са на една трета по- евтини от първа класа. И като го запитат: Вие за 200 долара ли сте (разликата)? И той: а вие тези 200 долара ще ги дарите ли на социалните, което аз правя когато слизам от самолет?
9
1
 
1
 
! Отговори
хех преди 4 години
те само наще първенюта си мерят парите Били и Джефко отдавна не си мерят парата те си знаят че са на връхо вече си мерят идеите и дали светъ тръгва по техният акъл - факт светъ отдавна върви по акъла на бат Били и бат Джеф...или по скоро те са предусетили от кво се нуждае светъ ...коет малко ме притеснява щот четох нейде че си накупили бункери в нова зеландия в които може да се живее 2години в условия на атомна ядрена война ...та викам и туй ко предусещат отиде уиндоуса у ряката
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гейтс се реди на количката за хотдог и си чака реда, без да се прави на велик. Продължава да работи, защото това иска от живота - да отрива решения на проблеми, да прави нещата по-лесни и по-добри. Безос гледа да изпие живеца на хора в разни складове ...
7
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата и той не лъже...само че за разлика от Тиквата, Гейтс си има честно спечелени 110 милиарда.Тиквата от гърба на българския народ тази година празнува 9-я си личен МИЛИАРД!За справка само преди 5 години имаше 4 ЛИЧНИ милиарда ипоновския мутраген.
6
9
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
НАЙ-БОГАТИЯ АНТИЧОВЕК НА СВЕТА Е ФАЛШИВИЯ ЗЕЛЕНООК ***!!! ОТ КАКТО Е НА ВЛАС 2007-*** ГОДИНА СЛЕД КАТО УМРЯ ИСТИНСИЯ СИНЕОК ПУТИН ОТ РАК Е НАТРУПАЛ НАД 200 МИЛИАРДА ДОЛАРА КРАДЕНИ ПАРИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!!!ЛИЧНО ЛЮДМИЛА ПУТИНА ОБЯВИ СМЪРТТА НА МЪЖА СИ ОТ РАК ПРЕЗ 2007-*** ГОДИНА И ИДВАНЕТО НА ТОЯ СМЕШЕН ЗАМЕСТИТЕЛ!
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха ха, това е измислено богатство, ако решат да го обърнат в "кеш" и света ще се свършищ
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Запомних преди години един отговор на Бил Гейтс на зададен от журналист въпрос:- Г-н Гейтс, вие имате 70 милиарда долара. Защо идвате на работа в 6 сутринта, преди всички ваши служители в собствения ви билдинг, които започват работа в 8 часа? Имате толкова милиарди, защо ви е да ставате в 5 часа и да сте в 6 в тази сграда, като може да си идвате когато си поискате?Бил Гейтс го поглежда над очилата си и му казва:- Ако разсъждавах като вас, нямаше да съм милионер, камо ли милиардер. Закопа го!
3
0
 
10
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Каква футболна драма! Семките вървят!
2
0
 
14
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Истината е, че това са образни цифри. Няма как да знаят кой колко е богат.Има много по-богати хора. Смята се, че фамилията Ротшилд управлява ТРИЛИОНИ! Те самите милиардери не си знаят парите... Говорим за врътки, сделки и далаверки на стойност 1-10 милиарда едната... Няма как да се знае колко точно имат.Това са кьор-фишеци за бедния ***.
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що си нямам и аз фондацийка да си дарявам милиарди и да не платя стотици милиони данъци....ехх живот, живот, да го оплачеш.