Край! Албания спира да търси оцелели след труса

Жертвите на земетресението са 50, към 2 хил. са ранените
7
Край! Албания спира да търси оцелели след труса
Снимка: БТА

Завърши търсенето на оцелели от земетресението, разтърсило Албания във вторник. Това обяви премиерът на страната Еди Рама. Засега броят на загиналите е 50, към 2000 са ранените.

Една жена остава в кома.

Още по темата
По неокончателни данни сериозни щети са били нанесени на близо 1500 сгради в столицата Тирана и на още около 900 в Дуръс, предаде БНР.

Поне 4000 души са останали без покрив над главите си.

Правителството предвижда да отпусне по 9000 долара на семействата на загиналите, специални пенсии за пострадалите възрастни и стипендии за децата.

Във вторник земетресение с магнитуд от 6,4 по Рихтер и епицентър в Адриатическо море засегна тежко Албания. То и последвалите трусове бяха усетени в много страни, сред които и България. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
РВ преди 4 години
До 4Айде недей да говориш неща от които си нямаш на представа. Норми се спазвали...те земетръсни шайби нямат новите, строят с морски пясък ти дрънкаш глупости.
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България се спазват строителните норми при строежа на сградите.Единствено панелните блокове са под въпрос,защото си имат срок за годност 50 години.Проблема при тях е,че заварките са с различно въглеродно съдържание и корозията от статичното електричество им действа отрицателно.Санирането е като гримираната,червисана със силиконови цици столетница БСП!
3
2
 
7
 
! Отговори
Албански реотани преди 4 години
В смисъл край?! Така ще оставят хората да умрат ли?
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1А на мен един който много разбира от стомашночревни инфекции ми каза че ти си голяма ***.
1
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук като стане голямо земетресение, много от модерните сгради стават директно гробници. Каза ми го човек, който е технически ръководител на разни строежи.