Джошуа взе реванш от Руис и си върна световните титли

Срещата се реши със съдийско решение
Обновена: 8 дек 2019 07:18 | 8 дек 2019 00:11, Красимир Ангелов
161
Джошуа взе реванш от Руис и си върна световните титли
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Антъни Джошуа отново е световен шампион!

Британецът спечели реванша срещу Анди Руис след съдийско решение и така си върна титлите във версии WBA (Super), IBF, WBO и IBO, които му бяха отнети от същия противник преди половин година.

Срещата се проведе в Саудитска Арабия, на специално построено съоражение специално за боксовата гала.

През цялата среща британецът заложи изцяло на тактиката и този път не допусна да подцени пълничкия мексиканец.

Руис определено имаше трудности, тъй като неговият противник се движеше много и не се стигна до размени на удари, както бе в предишната среща между двамата.

Това бе 23-и успех в кариерата за британския боксьор, като той е спечели 21 от тези срещи с нокаут, а в две от тях със съдийско решение. Освен това той има и една загуба, която бе именно от мексиканеца през лятото.

Поражението пък е второ в кариерата на Руис от общо 35 мача, като той има сметката си 33 победи.

Всичко за големия боксов мач четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: антъни джошуаАнди Руис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лиосв ми статия бокс, където се биеха до последни. Където загубилия се гърчеше на земята облян в кръв, а оодщбедителя крещеше и му се смееше зверски над него, помиросвайки кръвта муМухаххахахххахахс
97
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цял двубой Джошуа бягаше като ....... покрай въжетата! А дано да има мач с Уайлдър, че веднъж заявинаги да се приключи с тоя нигерийски ***! Браво, Руис!
96
2
 
29
 
! Отговори
Край преди 4 години
Рядко скучно беше. 12 рунда чаках да се сбият. Не би.
95
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаш изключително неудобен съперник срещу себе си. Знаеш, че при близък бой ще загубиш. Заложени са 3 пояса. Най нормалното е да избереш добра стратегия, за да си ги върнеш.Останалото няма значение.А пък, за тези, които много разбират...защо като Джошуа бягаше, Руиз като е толкова добър...не го догони и не го наби. Стоеше като *** в средата и чакаше.И на мен не ми харесаха Ливърпул как играша стещу Тотнън на финала на ШЛ, но...в този нач беше заложена титлата. А най важното бе да я вземат.
94
5
 
6
 
! Отговори
Баш Майстора преди 4 години
Наглия промоутър ще иска мачове за много пари с боксьори, които имат платежоспособни фенове и територии близки с бившата Британска империя за провеждане на мача, защото там могат да потулят резултатите от допинг пробите, в Сащ се видя, какъв е дроб А.Дж., там, ако го барнат прошка няма! Съдиите винаги и съвсем случайно са от близки в отношение държави с Британия. Ако се излъжат за мач с Фюри или Дионте ще загубят и колани и милиони!
93
0
 
14
 
! Отговори
тренер преди 4 години
До РеалистГолемия спорт е шоубизнес. Шоуто го правят велики атлети за радост на публиката. Лошо няма ! Лошото е когато апатични мързели излизат по арените и публиката остава с впечатление, че платените пари за билет не са си стрували - справка българския футбол.
92
5
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Учуден съм от факта ,че има хора,които коментират спортната страна на тази среща...То няма такава...Ясно е ,че всичко е нагласено...както и в други области разбира се.Няма вече нищо автентично...всичко се ръководи отнякъде.Въпроса е откъде?:)
91
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горския, ами всравнение с Джошуа си е нисък Руис...15 сантиметра малко ли са разлика?
90
1
 
11
 
! Отговори
Горския преди 4 години
Хахаха 183 см. бил "нисък"?!? За това ли бягаше черния по кьошетата? Едно време Тайсън как ги търкаляше дългучите.
89
0
 
19
 
! Отговори
Бай Митьо преди 4 години
Абе този мач да не го бяха организирали от БФС? :)))))))))))))))))))
88
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за 127 Височината има значение за обикновените боксьори. Майк Тайсън с неговите 178 см пребиваше от бой по 2 метра боксьори.
87
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 125 Ръстът си има значение наистина, щото един дървар като Фюри ако не беше 206 см висок а само 195 см щеше да бъде смачкан от бой от доста боксьори.
86
3
 
16
 
! Отговори
Фенъ преди 4 години
Чакам с нетърпение да вида как Дионтей ще пребие криещият се по ъглите страхливец.
85
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По- жалък Джошуа не бях гледал. И това ми става световен шампион и притежава 4- те от 5-тте пояса???? Тази мишка снощи го спаси ниския ръст на Руис...198 см срещу 183 см за да го държи на дистанция.
84
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 122Уайлдър преди срещата каза за изхода от мача му с Ортис " Трябват ми 2 секунди....бам- бам и лека нощ". Той го направи само с едно БАМ!
83
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно ли си мислите че ще има мач Джошуа- Пулев, бе?Еди Хърн познавате ли го? Сам каза преди няколко дни, че такъв мач няма да има.И как да има като тоя и майка си ще продаде за повече пари. Мач евентуално с уайлдър ще има...щото там са големите реклами с големите пари, иначе Еди Хърн каква полза ще има да урежда мач на Джошуа с нашия за някви смешни 2-3 милиона, като за мач срещу Уайлдър ще прибере 5 пъти повече?Въпросът е обаче на Еди Хърн и булонката му Джошуа стиска ли им да се изправят
82
3
 
22
 
! Отговори
redordead преди 4 години
реално, вчера Джошуа игра като аматьор - не участва и не инициира нито една размяна на удари, бягаше през целият мач, и се опитваше да вкарва някакви леки женски ударчета за точки - срам за тежката категория.В последният си мач Уайлдър ползваше подобна стратегия, да е по-пасивен, но приключи мача с нокаут, докато усещането от снощната среща беше, че Джошуа беше имал смелостта да влезе в размяна на удари, може би щеше да бъде нокаутиран...
81
2
 
17
 
! Отговори
N преди 4 години
Сажди не искаше да яде крушета в главата за това и бяга ,те това го могат ***. Много *** уреден и нагласен и скучен и жалък мач.
80
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българин, да казваш че Мохамед Али е най- добрият за всички времена е най-върховната глупост. Не можеш да сравняваш поколения, бе шмиргел!Все едно да кажеш че Пеле е по- добър от Меси. Мога ти изброя поне 5 боксьора по- добри от любимеца ти Мохамед Али....Виталий Кличко, Ленъкс Люис, Майк Тайсън, Холифийлд, Уайлдър....
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Българин Разбирачо, Мохамед Али също танцуваше по ринга, но и избухваше и нокаутирваше. Там е разликата от Мохамед Али с Джошуа в тоя мач, *** -разбирач!