Борисов: Данъкоплатците да решат за системата ВАР

Идеята за въвеждането й у нас е на Кирил Домусчиев
15 дек 2019 13:51,
191
Борисов: Данъкоплатците да решат за системата ВАР
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министър-председателят Бойко Борисов коментира идеята на собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев системата ВАР да бъде въведена на футболните стадиони в България с паричната помощ на държавата.

Още по темата

На последното заседание на Изпълнителния комитет към Българския футболен съюз беше учредена комисия за закупуването и въвеждане в експлоатация на системата. На пресконференция след срещата Домусчиев предложи малките клубове да получат финансова помощ, за да могат да въведат ВАР и на техните стадиони, предаде bTV.

Според Борисов, за подобна крачка е нужно одобрението на голяма част от данъкоплатците. "Държавата е на всички хора. Нали затова се борихме за демокрация. Като кажеш "държавата" - това не са други хора. Това е твоята държава, твоите пари, твоите данъци. Въпросът е дали българските данъкоплатци са съгласни да дадат пари за слагане на системата ВАР по българските стадиони. Защото президентите не желаят сами да си я сложат, а искат да се наричат с гръмките думи президенти, каза Борисов след Годишния форум за устойчивост на Западните Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Може първо да се пробва системата КЕРЕЧ
47
1
 
19
 
! Отговори
Един от народа преди 4 години
Като данъкоплатец искам т.н. професионален футбол в България да се закрие, тъй като е напълно мафиотизиран сектор!
46
1
 
13
 
! Отговори
Онзи преди 4 години
Каква държава ? Земи имоти пари всичко е у тех. Нямаме територия даже разпродадена и изкупена е.... останахме едно нищо в бг шепа хора + роми и турци ... и ква остана след чертата?
45
0
 
13
 
! Отговори
Посетител преди 4 години
Боко Моко депутатчета министри ... не ги мислете. Имотите, децата им и парите са им в другите държави .... боли ги за вас. Каквато и криза да стане или война. И ние лаем за ВАР :/
44
0
 
23
 
! Отговори
Журналист преди 4 години
Домуса да плаща нали е гъзар-тарикат!
43
1
 
11
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Държавата е на всички хора. Нали затова се борихме за демокрация. Като кажеш "държавата" - това не са други хора. Това е твоята държава, твоите пари, твоите данъци."Браво на Борисов, много хубаво изказване! Ако можеше да го казва и изпълнява това, преди да се вземат решения по въпросите от национално значение, щеше да е премиер #1.
42
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сетил се за демокрацията,раздава ги от прозореца на джипа и все-,,Дадох,наредих на Горанов,повиших ..."
41
2
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Дайте да направим един референдум по темата.
40
1
 
19
 
! Отговори
Б.Бориков преди 4 години
Закривай!!!!
39
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като за субсидиите ли да решат? Те да решат, а той прави каквото си иска!
38
0
 
31
 
! Отговори
Данакоплатците преди 4 години
Решихме! Няма да плащаме данъци!!!
37
9
 
1
 
! Отговори
img456123 преди 4 години
Аз съм "ЗА".
36
4
 
3
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До Анонимен19 Анонимчо, много си ***, това "сгромолясване" за което бленуваш, ще се отрази най-вече на бедняците по света и у нас, така че внимавай какво си пожелаваш. Два пъти го ядохме дебелия, като ни сгромолясаха Луканов и Виденов, още им сърбаме попарата с ниските заплати и пенсии. А на Борисов ще му е все тая. Конкретно за футбола и то професионалния, държавата не трябва да дава и една стотинка. Който го сърби някъде и иска да се почеше, да си купи чесалката, а не да реве на държавата.
35
1
 
33
 
! Отговори
men преди 4 години
този нормален ли е бе? цялата мара втасала, ВАР ще инсталираме сега... то не останаха бели момченца да играят футбол, на стадионите са по 100на наркомана посещаващи мачовете срещу торбичка прахче, наш тиквю ВАР ще ми инсталира. данъкоплатците да решели. за самолетите шо не остави данъкоплатците да решат? за КТБ? давайте да го провиснем с главата на долу на дондуков да съхне.
34
0
 
22
 
! Отговори
некой преди 4 години
А нещо като "Видео Асистент" в Народното Събрание - кой как гласува (и с колко карти)? Или в Болниците? Може би в КАТ? Има и други подходящи места!
33
3
 
40
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Другарю Борисов,забелЕзал съм,че Вие всяко изречение започвате с АЗ.Този път обаче е намесен Домусчиев и Вие съвсем по "МЪЖКИ",прехвърлихте топката на НАРОДА!!!На оня народ,който Вие за нищо не питате по принцип.Онзи народ,който не е провел ни един референдум.Та Другарю Борисов,на мен обикновения избирател ми се струва,ЕВТИНО И ПОПУЛИЗКО,това Ви решение.Също така и КРАЙНО СТРАХЛИВО.ХЕМ ВЪЛКА СИТ,ХЕМ АГНЕТО ЦЯЛО!!!
32
1
 
26
 
! Отговори
Курника преди 4 години
Кирчо Боклукчиев да поеме разходите до стотинка!
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КВОо??????
30
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако в ухото на Бойко зашием ВАР само за месец ще трябва да въведем смъртното наказание !
29
2
 
22
 
! Отговори
избирател преди 4 години
И .....,какво ми пука на мен за,"Видео асистент рефера",та да плащам?!Имат милиони за единица"НАДЕЖДА",но аз да платя за споровете им?!Под "АЗ",се подразбира всички НИЕ!!!СТРАННО!!!